Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami i Dallas traže nastavak serija pobjeda

Veèeras æemo isto u moguænosti biti otpratiti dva susreta u veèernjim satima a oba æe biti izrazito zanimljiva. Prvi je na rasporedu veæ u 19 sati kada Dallas gostuje kod New Yorka kojeg su Hornetsi neoèekivano ohladili. Zatim u 21.30 Orlando gostuje kod Miamija gdje æe Heat sigurno imati motiva uzvratiti im za ona poraz od prije desetak dana. U ponoæ nas oèekuju tri susreta gdje bi najzanimljivije trebalo biti u Detroitu gdje gostuje Boston a bit æe vatreno i na Zapadu gdje Sixersi gostuju kod Timberwolvesa a Lakersi i Nuggetsi kod Sunsa odnosno Thundera.

New York Knicks – Dallas Mavericks  19.00

Knickse (15-16) su primirili ni manje ni više nego Hornetsi. Kada se to najmanje oèekivalo od njih pokazali su da je još uvijek to ipak ona ista ekipa koja je znala gubiti od svakoga i pokleknuli su protiv jedne od najslabijih ekipa na svome parketu 85:89. Ponovno su izgubljene lopte bila prièa dana a nakupili su ih èak 21 od èega ih je Jeremy Lin imao èak 9. Nemaju puno vremena za tugovanje jer im stižu prošlogodišnji prvaci koji su sada veæ u lijepom naletu. I veèerašnji susret æe propustiti Carmelo Anthony tako da bi gostima ipak trebalo biti malo lakše. Dallas (20-11) je poèeo igrati onako kako se to od njih i oèekuje i zaredali su sa šest pobjeda. Zadnja se dogodila prije dva dana na teškom gostovanju kod Sixersa gdje su ih ostavili u treæoj èetvrtini na samo 8 poena.  Nowitzki je bio odlièan s 28 poena i 12 skokova a dobro je iskoristio priliku Dominique Jones pošto nije bilo Terryja i Westa i bio drugi strijelac svoje ekipe s 12 poena. Jason Terry æe se izgleda vratiti u sastav za veèerašnji ogled dok West neæe.

Unatoè tome što je Dallas favorit trebala bi ovo biti zanimljiva utakmica, pogotovo pod košem gdje æe Chandler biti strašno motiviran protiv svoje bivše ekipe.

Miami Heat – Orlando Magic  21.30

Miami (24-7) je svoj zadnji poraz pretrpio baš protiv ekipe koju doèekuju veèeras. Sasvim zasluženo ih je 8. veljaèe dobio Orlando i vjerujemo kako æe James, Wade i ostatak ekipe biti dodatno motiviran za ovaj susret. Poslije Dallasa i San Antonija trenutno imaju najduži niz pobjeda, njih 5 i zanimljivo da je svih 5 došlo na gostovanjima. Stil igre kakvog gaje Van Gundy i njegov Orlando domaæinima nikako ne leži i vidjet æemo da li je Spoelstra izvukao kakvu pouku nakon posljednjeg poraza. Orlando (20-11) æe svakako pokušati kopirati igru iz te utakmice i uopæe ne sumnjamo da æe to biti još jedan festival trica. Sjajni Ryan Anderson bi mogao biti još jedanput kljuèan igraè svoje momèadi jer ako ga opet zaborave i usmjere sve na èuvanje Howarda on æe to bez problema iskoristiti sa svojim ubitaènim šutem. Van Gundy ove sezone nema skoro nikakvih problema s ozljedama igraèa, u veæini utakmica je skoro uvijek imao sve na raspolaganju a tako æe biti i veèeras.

Svakako dajemo prednost Miamiju pošto su u odliènoj formi i igraju pred domaæom publikom no otvore li prostor kao prošli puta Orlandovim tricašima bit æe im jako teško.

Detroit Pistons – Boston Celtics  00.00

Poslije samo èetiri dana se ove dvije ekipe ponovno susreæu samo što su ovaj put zamijenili domaæinstvo. Detroit (10-22) je oèito poboljšao puno stvari u svojoj igri što se na kraju odrazilo i na rezultate. Imaju èak 6 pobjeda u posljednjih 8 utakmica što puno govori o njihovoj igri u posljednje vrijeme jer kada se pogleda ukupni score lako se da išèitati šta su napravili u prva dva mjeseca ove sezone a šta u posljednja dva tjedna. Rodney Stuckey je u zadnje tri utakmice preuzeo palicu od Monroea i predvodi ekipu s prosjekom od 28 poena. Trener Frank napokon ima na duže razdoblje sve igraèe na raspolaganju (Villanuevu niti ne raèunamo jer ga nije bilo skoro pa cijelu sezonu) i kada su se ovi veterani ukomponirali sa mladim snagama to je veæ poèelo i lièiti na nešto. U goste im dolazi Boston (15-14) koji je nakon razdoblja sjajne igre upao u ono drugo, lošije, i ponovno pišu poraze. Pognutih glava su napustili parket èetiri puta u zadnjih pet susreta i Doc Rivers nikako ne može biti miran. Garnetta muèi ozljeda i doziraju mu se minute u svakoj utakmici, Allen i Pierce nikako da pronaðu svoju pucaèku formu pa su tako obojica trenutno na najnižem prosjeku ubaèenih poena u svojoj karijeri što dovodi do toga da im je Rondo prva napadaèka opcija što nikako nije Bostonova igra. O problemima pod košem tj. skoku neæemo više ni pisati jer to oèito ne mogu riješiti dok ne dovedu nekog kvalitetnog centra ali æe za njega morati i odreæi se nekoga.

Davnih dana Boston nije bio favorit protiv Detroita ali radi njihove loše igre teško im možemo pripisati tu ulogu. Trebala bi ovo biti tvrda utakmica gdje se pobjednik neæe tako rano odluèiti. Pistonsi imaju svoje šanse i mogli bi ih veèeras ponovno iskoristiti.

Cleveland Cavaliers – Sacramento Kings  00.00

Cavaliersi (11-17) su trenutno u jako povoljnom dijelu rasporeda gdje igraju 9 utakmica zaredom na svome parketu. Dosad su ih odradili 5 ali su upisali i 3 poraza. No sve odreda su bili jako teški protivnici tako da to ipak i nije toliko loše. Kada se tome doda kako imaju i problema s ozljedama Byron Scott nema previše razloga za tugovanjem. Ipak, pred njima su sada preostale 4 utakmice u Quicken Loans Areni i dolaze im puno lakši protivnici pa æe im biti nešto i lakše. Veèeras im stižu Kingsi (10-20) koji se nikako ne mogu pohvaliti dobrom igrom u gostima. Imaju do sada samo 3 pobjede i èak 15 poraza što ih svrstava meðu dvije najgore gostujuæe ekipe. Nikako ne mogu spustiti prosjek primljenih koševa ispod 100 tj. loša obrana je ono što ih najviše muèi. U zadnja 4 poraza su primali èak 108 poena po susretu i teško da sa takvom igrom mogu doæi do pobjede. Varejao neæe nastupiti kod domaæina veèeras dok su Parker i Gibson upitni. Gosti nemaju nikakvih problema sa ozljedama pa æe biti kompletni.

Cleveland ima pravu priliku doæi do nove pobjede jer su Kingsi gosti za poželjeti.

Indiana Pacers – Charlotte Bobcats  00.00

Bit æe ovo drugi meðusobni susret ove dvije ekipe u ovoj sezoni a u prvom je slavila Indiana poèetkom sijeènja takoðer na svome parketu sa èak 22 poena razlike. Tada je još Indiana bila veliko iznenaðenje i veæinom su ju svi hvalili dok je zadnjih dana ipak to drugaèija prièa. No, u èetvrtak su prekinuli niz od 5 poraza i upisali pobjedu na svome parketu protiv Netsa 93:88. U sljedeæih 5 utakmica igraju dva puta protiv dvije najlošije ekipe lige (Bobcatsi, Hornetsi) i protiv Warriorsa koji su daleko ispod 50% omjera. Sjajna prilika za vratiti se nazad u ritam pobjeda i prikljuèiti se Sixersima i Magicu koji su sada veæ malo odmaknuli na tablici. Osim Hilla Franku Vogelu su svi igraèi na raspolaganju i spremno i odmorno doèekuju Bobcatse. A gosti su napokon došli do 4. ovosezonske pobjede u posljednjem susretu i to kod Toronta u gostima i tako prekinuli niz od 16 poraza. Odlièan je bio Reggie Williams s 22 poena a puno je znaèio i D.J. Augustin sa 11 poena ali i 10 asistencija. Šutirali su 50% iz igre što im odavno nije pošlo za rukom a imali su i 25 asistencija što je vrlo pohvalno i daje im na znak kako bi trebali nastaviti sa takvom igrom jer jedino je to naèin da doðu do koje pobjede ako budu svi igraèi što više sudjelovali, pošto nekog individualnog talenta baš i nemaju. Kao i kod Pacersa fali im samo jedan igraè, Gerald Henderson kojeg neæe biti još najmanje mjesec dana.

Indiana æe svakako biti motiviran pošto od poèetka ovog mjeseca nisu okusili dvije pobjede zaredom dok æe gosti sigurno biti zadovoljni sa prekidom niza pa im novi poraz neæe poremetiti puno planove.

New Jersey Nets  – Milwaukee Bucks  01.00

New Jersey Netsi (9-23) su juèer kod Chicago Bullsa prekinuli svoj niz od 8 uzastopnih poraza, pobjedom od  97:85. Chicago jest odigrao nešto slabije, no New Jersey je odigrao vrlo dobro i domaæini nijednom tijekom utakmice nisu imali prednost dok su oni imali i +22. Opet je izostao Derrick Rose i to se opet dosta osjeæalo u igri Bullsa koji u napadu bez njega nemaju ideje. Deron Williams s 29 koševa i Kris Humphries s 24 koša i 18 skokova bili su najzaslužniji za vrijednu pobjedu.  Milwaukee Bucksi (12-18) trenutno imaju 4 poraza zaredom i vjerojatno su mislili da æe danas prekinuti niz, no nakon juèerašnje utakmice New Jerseya sigurno više ne misle da æe biti lako. Prošlu utakmicu kod Orlando Magica su tijekom prvog poluvremena imali +15, no uspjeli su prosuti tu prednost i izgubiti. Posebno su 4.èetvrtinu odigrali vrlo loše, gdje su zabili samo 11 koševa.  Brandon Jennings, Ersan Ilyasova i Shaun Livingston bili su najefikasniji sa po 14 koševa.

Malu prednost dajemo gostima koji su dosad u sezoni pokazali da su kvalitetnija ekipa, a i New Jersey je juèer igrao utakmicu i sigurno postoji doza umora kod njih.

Houston Rockets  – Utah Jazz  01.00

Nakon pobjede protiv jake Oklahome, Houston (17-14) je kod kuæe poražen 98:111 od Minnesota Timberwolvesa. Tijekom cijele utakmice gosti su bili ti koji su kontrolirali ritam utakmice, a Houston nikako nije mogao to pratiti. Iako su zabili 10 trica (10/20) to im nije bilo dovoljno , a od 5 dvoznamenkastih igraèa najbolji je bio Chandler Parsons s 18 postignutih koševa.  Utah Jazz (15-14) je u petak ugostio Washington Wizardse i pobijedio sa 114:100. Od samog poèetka su krenuli èvrsto i dobili 1.èetvrtinu sa 32:20 i nakon toga samo poveæavali svoju prednost, sve do najviših +28. Al Jefferson je bio vrlo dobar i u samo 30 minuta na parketu je upisao 34 koša i 12 skokova.  Paul Millsap je takoðer bio dobar, upisao je double-double uèinak 14+12. Kod domaæina je ozljeðen Hasheem Thabeet, dok gosti iz Salt Lake Citya nemaju problema sa ozljedama.

Houston Rocketsi su favoriti i oèekujemo njihovu pobjedu, ponajviše zbog prednosti domaæeg terena.  Al Jefferson je u dobroj formi, pa bi se na njega isplatilo odigrati over.

Minnesota Timberwolves  – Philadelphia 76ers  01:00

Minnesota Timberwolvesi (15-16) su prošlu utakmicu gostovali kod Houston Rocketsa i upisali pobjedu 111:98. Utakmicu su odigrali na visokoj razini i domaæini ih nisu mogli pratiti. Vodili su veæim dijelom utakmice  i imali vrlo dobrih 55% ukupnoga šuta.  Kevin Love s 33 koša i 17 skokova, te Nikola Pekoviæ s 30 koševa i 12 skokova su bili najzaslužniji za pobjedu.  Philadelphia 76ersi (20-11) su u petak kod kuæe poraženi od Dallas Mavericksa rezultatom 75:82. Nakon prvog dijela (51:37) èinilo se da æe ugrabiti pobjedu, no užasnim drugim dijelom (24:45) su izgubili utakmicu. U tom drugom poluvremenu su imali šut 9/42 što je raritetan podatak, dok su tricu tijekom utakmice gaðali 1/14. U sivilu se najbolje snašao Nikola Vuèeviæ sa 16 koševa i 7 skokova. Danas æe opet biti bez Spencera Hawesa koji je još ozlijeðen.

Dajemo prednost gostima koji gore od prošle utakmice ne mogu odigrati i sigurno se žele vratiti na pobjednièe staze.

Oklahoma Thunder City  – Denver Nuggets  02.00

Najbolja momèad Zapada, Oklahoma City Thunder (23-7) je bez veæih poteškoæa pred svojim navijaèima svladala Golden State Warriorse 110:87. Gosti su dobili prvu èetvrtinu 24:20, ali nakon toga je samo jedna momèad postojala na terenu. Oklahoma je veæ do poluvremena vodila deset poena, a kasnije su otišli na èak +28. James Harden je bio najbolji s 25 koševa, dok je Kevin Durant pridodao 23 koša.Važnija od same pobjede je ozljeda gležnja Russella Westbrooka koji je napustio teren u treæoj èetvrtini i više se nije vraæao, no oèekuje se da æe zaigrati protiv Denvera. Osim njega probleme s ozljedama imaju Kendrick Perkins i Lazar Hayward, koji su upitni za današnju utakmicu. Denver Nuggetsi (17-14)  su u  petak tijesno poraženi u Memphisu gdje su domaæi bili bolji 103:102. Memphis Grizzliesi su veæ nakon prve èetvrtine vodili 34:15, a minutu prije isteka treæe 83:67, ali gosti se nisu predavali te nakon zakucavanja Brewera 4 minute prije kraja vode po prvi puta u utakmici. Nažalost po njih, u zadnjem napadu Dante Cunningham donosi pobjedu  domaæinima. Corey Brewer je s  26 koševa bio najbolji u momèadi Denvera.

Ukoliko æe danas Russell Westbrook nastupiti, domaæini bi trebali doæi do nove pobjede. Možemo oèekivati vrlo brzu košarku u kojoj bi moglo biti dosta koševa.

Phoenix Suns  – Los Angeles Lakers  02.00

Ove dvije momèadi su u Los Angelesu meðusobno igrale prije samo dva dana, a pobjedu su upisali Los Angeles Lakersi (18-12) rezultatom 111:99. Prvu èetvrtinu su dobili Phoenix Sunsi (12-19), no u nastavku utakmice su domaæini dominirali i lagano došli do nove pobjede. Lakersi su vodili i s 20 razlike, a imali su vrlo dobrih 53% ukupnoga šuta. Predvodio ih je Kobe Bryant koji inaèe ne voli Phoenix Sunse, s 36 ubaèenih koševa, 9 skokova i 6 asistencija, a Andrew Bynum sa 17 koševa i 14 skokova je bio odmah do njega. Kod poraženih je najbolji bio Marcin Gortat s 21 košem i 16 skokova, dok je Steve Nash zabio 11 koševa i imao sjajnih 17 asistencija. Phoenix nema problema sa ozljedama, dok je kod gostiju  upitan Steve Blake .

Prednost dajemo Los Angeles Lakersima koji su u nizu od 3 pobjede, a danas vrijedi odigrati i over na Bryanta koji je uvijek dodatno motiviran protiv Phoenixa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE