Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami i Denver nastavili pobjedničke serije

Košarkaši Miami Heata i Denver Nuggetsa nastavili su svoje pobjedničke serije na parketima NBA lige. Miami je slavio 21. uzastopnu pobjedu, a Denver 11. po redu.

Aktualni prvaci pobijedili su na gostovanju kod Milwaukee Bucksa 107:94 vođeni LeBronom Jamesom i Chrisom Boshom koji su ubacili po 28 koševa. James je pridodao i 10 skokova i 7 asistencija. Samo su još dvije momčadi kroz povijest NBA lige ostvarile više uzastopnih pobjeda u istoj sezoni, a ispred Heata su tek Los Angeles Lakersi (33 pobjede iz sezone 1971/72) i Houston Rocketsi (22 pobjede iz sezone 2007/08).

    • Rekorderi dana

  • Koševi: James Harden (37)
  • Asistencije: Steve Nash (9)
  • Skokovi: Amir Johnson (21)
  • Ukradene lopte: Maurice Harkless (6)
  • Blokade: Dwight Howard (4)

U redovima Milwaukeeja najbolji je s 26 koševa i 17 skokova bio Ersan Ilyasova. Bucksi su izgubili treću uzastopnu utakmicu nakon prethodno ostvarenih šest pobjeda u sedam susreta.

Denver Nuggetsi su obično navikli na pobjeđivanje visokim rezultatima, odnosno u utakmicama s velikim brojem koševa. Ovoga su puta našli načina za pobjedu u utakmici s malo koševa, pa su tako u svom Pepsi Centeru slavili 87:80 protiv Memphisa. Bila je to Nuggetsima ujedno i 15. uzastopna domaća pobjeda u kojoj se najviše istaknuo Kosta Koufos s 18 koševa i 16 skokova, dok je Danilo Gallinari ubacio 15 koševa. Kod Memphisa, kojem je prekinuta serija od šest uzastopnih pobjeda, najbolji je s 18 koševa i jednako toliko skokova bio Zach Randolph.

Los Angeles Lakersi slavili su na gostovanju kod Indiana Pacersa 99:93 u utakmici u kojoj je Kobe Bryant iznenađujuće započeo, ali nije mogao završiti susret. Podsjećamo, Bryant je ozlijedio lijevi gležanj u utakmici protiv Atlante prije samo dva dana, a protiv Pacersa je odigrao 12 minuta bez postignutog koša. Bez koša je u karijeri tako ostao u 15. odigranoj utakmici, prvoj nakon 5. ožujka 2004. godine kada je odigrao tek jednu minutu u Seattleu.

Lakerse su u Indanapolisu vodili Dwight Howard s 20 koševa i 12 skokova i Metta World Peace s 19 koševa, dok su dvoznamenkast učinak ostvarili i Steve Blake (18), Antawn Jamison (17) i Steve Nash (15). Bila im je to 15. pobjeda u 21 posljednjoj odigranoj utakmici, kojom su malo pobjegli Utahu u borbi za osmo mjesto na Zapadnoj konferenciji. Kod Indiane su najbolji bili George Hill s 27 koševa i Paul George s 20 koševa.

Houston Rocketsi slavili su protiv Minnesota Timberwolvesa u svom Toyota Centeru 108:100 u utakmici u kojoj su u trećoj četvrtini zaostajali 20 koševa. Bila je to Rocketsima osma domaća pobjeda u devet odigranih susreta kojom su ujedno prekinuli gubitnički niz od Timberwolvesa na svom parketu na brojci 3. James Harden vodio je Rocketse s 37 koševa, 8 asistencija i 7 skokova, dok je Jeremy Lin ubacio 24 koša, uz 8 asistencija i 4 ukradene lopte.

Minnesota je s druge strane izgubila i sedmu uzastopnu utakmicu u gostima, kao i 26. od 32 ukupno. Najbolji u njihovim redovima bili su Derrick Williams i J.J. Barea s 19 koševa.

Chicago Bullsi savladali su u Oaklandu Golden State Warriorse 113:95 i tako na najbolji način reagirali nakon teškog poraza od 42 koša razlike od prije dva dana protiv Sacramenta. Iz igre su Bullsi gađali 55,6%, te su pobjedom prekinuli niz od pet vezanih gostujućih poraza. Luol Deng vodio je pobjedničku momčad s 23 koša, dok je Carlos Boozer ubacio 21 koš uz 9 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte.

Latest Posts

NE PROPUSTITE