Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami i Denver traže nastavak niza, Lakersi kod Warriorsa

Šest je utakmica večeras na rasporedu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Na Istoku će snage odmjeriti Indiana i Atlanta, dok će na Zapadu biti najzanimljivije u utakmici između Warriorsa i Lakersa.

Washington Wizards (25-44) – Memphis Grizzlies (47-22) 00.00

Grizzliesi će pokušati večeras doći do prve pobjede na gostovanjima nakon tri uzastopna poraza izvan FedExForuma. Prošlu utakmicu igrali su pred svojim navijačima protiv Celticsa i ostvarili su pobjedu 110:106. Predvodio ih je Jerryd Bayless s 30 poen što mu je ujedno i rekord sezone. Cijela momčad Grizzliesa je bila napadački raspoložena i imali su čak sedam igrača s dvoznamenkastim brojem poena. Wizardsi u posljednje vrijem igraju dobro, te su ostvarili šest pobjeda u prethodnih deset susreta. U zadnjoj utakmici izgubili su 101:92 na gostovanju kod Warriorsa. Najbolji strijelac bio je Cartier Martin s 23 poena. U ovoj sezoni odigrali su jedan međusobni susret, a pobijedila je ekipa Grizzliesa na domaćem terenu. Odlično su odigrali Marc Gasol s 13 poena, 15 skokova i 5 asistencija, te Mike Conley s 18 poena i 6 asistencija. U redovima Wizardsa najbolji je bio Nene s 14 poena.

Bez obzira na solidnu igru Wizardsa mi vjerujemo da će ovu utakmicu ipak pobijediti Grizzliesi jer imaju načina da zaustave prvu lokomotivu Wizardsa, Johna Walla.

Orlando Magic (18-52) – Miami Heat (55-14) 00.00

Dvoboj ekipa koje su u dijametralno suprotnoj formi. Heat je na 26 uzastopnih pobjeda, a Magic na šest uzastopnih poraza. Ekipa Heata sinoć je ostvarila pobjedu 109:77 pred svojom publikom protiv Bobcatsa. Fenomenalan je bio LeBron James s 32 poena, 8 skokova, 10 asistencija, 3 blokade i 3 ukradene lopte. Dobro su odigrali Chris Bosh i Norris Cole s po 15 poena. Magic je posljednji poraz doživio pred svojom publikom od Thundera rezultatom 97:89. Istaknuo se Moe Harkless s rekordom sezone od 25 poena i 9 skokova, a solidan je bio Jameer Nelson sa 16 poena i 10 asistencija. Do sada su odigrali dva međusobna susreta u kojima je pobijedila ekipa Heata s ukupno 3 poena razlike. James je u tim susretima ukupno zabio 62 poena, Dwyane Wade je pridodao ukupno 50 poena, te Bosh 49 poena. Kod Magica je najbolji bio Nikola Vučević s ukupno 45 poena i 50 skokova, te Arron Afflalo s ukupno 41 poenom. Afflalo je ozlijeđen do kraja sezone, dok kod Heata je upitan Wade.

Biti će zanimljivo gledati može li Vučević ponoviti još jednu spektakularnu utakmicu, a pobjeda Heata ne bi trebala doći u pitanje jer su puno kvalitetnija ekipa.

Indiana Pacers (43-27) – Atlanta Hawks (39-31) 00.00

Prve dvije utakmice ove sezone su Hawksi pobijedili kod kuće, te su sljedeću kod kuće pobijedili Pacersi i sada nas očekuje još jedan zanimljiv dvoboj na parketu Indiane. Indiana trenutno ima kućni omjer 28-8 što je iznimno dobro te su zadnju utakmicu kod kuće izgubili protiv Los Angeles Lakersa, a prošlu utakmicu su izgubili s 3 koša razlike u gostima kod Chicago Bullsa. U toj utakmici najbolji je bio Paul George s 23 koša i 11 skokova te Roy Hibbert s 18 koševa i 10 skokova. Iako igraju bez glavnog igrača Davida Westa dobro se snalaze te će danas biti prava prilika da se iskaže Tyler Hansbrough koji bilježi 18 koševa i 12 skokova u periodu dok nema Westa. Indiana je trenutno na drugom mjestu Istočne konferencije a Atlanta je na petom mjestu. Najbolji kod Hawksa u pobjedi nad Milwaukee Bucksima su bili Al Horford s 24 koša, 6 asistencija i 7 skokova te Josh Smith s 23 koševa i 9 skokova. Spomenuti Horford puca odličnih 66% i zabija 17 koševa u utakmicama protiv Pacersa te će sigurno biti glavni adut u ovom susretu. Devin Harris je protiv Bucksa morao izaći s terena te će najvjerojatnije propustiti ovaj dvoboj.

Očekujemo vrlo zanimljivu utakmicu u kojoj će Atlanta sigurno imati problema protiv ponajbolje obrambene ekipe lige te popratno s time mislimo da će Indiana pobijediti, ne samo zbog njihove fenomenalne obrane nego zbog toga što doma igraju vrlo dobro.

New Orleans Hornets (24-46) – Denver Nuggets (49-22) 01.00

Prekrasno je kada imate 15 pobjeda u nizu te ste na putu prema klupskom rekordu. Nuggetsi to imaju te igraju fenomenalnu košarku; istina je da su zadnje dvije utakmice bile poprilično blizu ali pobjednički niz još uvijek traje. Trener Denvera, George Karl nije zadovoljan posljednjim nastupima svoje ekipe te pokušava motivirati svoju momčad što više moguće a to mu i uspijeva. Protiv Philadelphia 76ersa su se jedva provukli s pobjedom kada je Corey Brewer zabio 6 poena u zadnjih 10 sekundi utakmice te je utakmica završila 101:100 za Denver. Danilo Gallinari je u zadnjoj utakmici protiv Sacramento Kingsa zabio 9 od svojih 19 koševa u zadnjoj četvrtini te doveo svoju momčad do pobjede. Nuggetsi igraju bez Tya Lawsona i Wilsona Chandlera, njihova dva iznimno bitna igrača, ali i bez njih pokazuju kako “široku” momčad imaju. Lawson bilježi 21 koš u posljednjih 18 utakmica a Chandler skoro pa iste statistike. Očekuje se njihov povratak na parket u ovoj utakmici ali ništa nije sigurno. Lawson i Andre Iguodala u prijašnjoj, pobjedničkoj utakmici protiv Hornetsa, kombinirali su s 45 koševa od kojih je Andre zabio 24 a Lawson 21 koš. Iako su zadnji u konferenciji i izgubili 12 od 15 utakmica, posljednje dvije utakmice Hornetsi su pobijedili momčadi koje su na playoff poziciji, Memphis Grizzliese i Boston Celticse. U utakmici protiv Memphisa najbolji su bili Robin Lopez s 23 koševa i 10 skokova i Anthony Davis s 18 koševa i 15 skokova, dok su protiv Bostona najbolji bili Ryan Anderson s 21 košem i 5 skokova te Eric Gordon s 18 koševa.

Teško je moguće da bi Hornetsi mogli zaustaviti ovako dobro raspoloženi Denver, sigurno očekujemo dobar otpor New Orleansa ali to je nedovoljno da zaustave iskusnu momčad Georgea Karla.

Utah Jazz (34-36) – Philadelphia 76ers (27-42)  02.00

Momčad Utah Jazza je sinoć poražena na gostovanju kod Dallas Mavericksa rezultatom 113:108. Premda su bolje započeli utakmicu i vodili većim dijelom prvo poluvremena, nisu uspjeli takav tempo izdržati do kraja utakmice. Presudna je bila treća četvrtina koju su domaćini dobili s 30:19 i tako si stvorili dostatnu prednost za kraj utakmice. Jazzeri su imali čak sedam dvoznamenkastih igrača, od kojih je sa 17 koševa najbolji bio Enes Kanter. Utah trenutno za Lakersima zaostaje dvije pobjede, a k tome još nisu u bajnoj formi i čini se kako su sve dalje od nastupa u playoffu. Sixersi su također sinoć bili aktivni, a gostovali su kod Sacramento Kingsa koje su svladali s 117:103. Loš početak utakmice ih ipak nije koštao pobjede, jer su u drugom dijelu bili nadmoćni, te tako došli do pobjede nakon dva poraza u nizu. Imali su čak trojicu igrača s 20 ili više koševa. Najbolji je s 22 koša bio Dorell Wright, zatim Jrue Holiday s 21, te Lavoy Allen s 20 koševa.

Ako žele do playoffa, Utah Jazz u zadnjih 12 utakmica mora skupiti što više pobjeda i nadati se da će Lakersi skupiti dvije manje od njih. Tako da očekujemo pobjedu Jazzera.

Golden State Warriors (40-31) – Los Angeles Lakers (36-34) 03.30

Golden State Warriorsi su prošlu utakmicu kod kuće lagano svladali Washington Wizardse sa 101:92. Bila je to jedna vrlo dobra partija momčadi Marka Jacksona, no više od toga brine nova ozljeda Stephena Curryja koji je opet izvrnuo gležanj. Sva sreća pa ozljeda nije teža, a nastup za večerašnju utakmicu mu je pod upitnikom. Curry je bio najbolji igrač utakmice sa svojih 35 koševa i osam asistencija. Los Angeles Lakersi su u petak kod kuće odigrali jednu vrlo lošu partiju, te su poraženi od Washington Wizardsa sa 103:100. Lakersi su imali i 18 koševa prednosti, no niti tom im nije bilo dovoljno da upišu vrijednu pobjedu u borbi za playoff. Kobe Bryant je predvodio momčad s 21 košem i 11 asistencija. Trener Mike D’Antoni je nakon utakmice bio vrlo neugodan za svoje igrače i pitanje je kako će se to odraziti na večerašnju utakmicu.

S obzirom da se ne zna hoće li Curry nastupiti, malu prednost dajemo gostujućim Los Angeles Lakersima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE