Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami i Memphis pobjedu udaljeni od konferencijskih finala

U noći s ponedjeljka na utorak košarkaši Miamija i Memphisa poveli su u svojim konferencijskim polufinalima s 3-1, te im sada samo jedna pobjeda nedostaje za plasman u finale.

Nakon izgubljene prve utakmice od Chicaga, aktualni prvaci iz Miamija ništa više ne prepuštaju slučaju, pa su vrlo lagano dobili i drugu gostujuću utakmicu, s 88:65. Utakmica je otvorena s 11:2 za Miami i sve je do kraja sastav s Floride držao deset poena i više, da bi u drugom poluvremenu i potpuno uništio suparnika.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (27)
  • Asistencije: Reggie Jackson (8)
  • Skokovi: Serge Ibaka (14)
  • Ukradene lopte: Mike Conley (4)
  • Blokade: Marc Gasol (6)

U prve tri četvrtine gotovo svaki napad Chicaga se razbijao o hridi jake obrane Miamija. U prvoj četvrtini je Chicago zabio samo 15, u drugoj nešto više, 18 poena, a u trećoj četvrtini – devet. Tih je devet poena novi negativni rekord kluba (po poenima u jednoj četvrtini) kada je u pitanju doigravanje, kao što je i ukupnih 65 poena najmanje što je Chicago zabio u povijesti doigravanja.

LeBron James je, dakako, bio prvo ime ogleda s 27 poena, sedam skokova i osam asistencija, dok je još jedini dvoznamenkasti po broju poena kod gostiju bio Chris Bosh s 14 poena i šest skokova. Na drugoj strani je tek nešto bolji od ostalih bio sCarlos Boozer s 14 poena i 12 skokova.

Spomenimo i da je iz prvih redova u dvorani ovu utakmicu pratio proslavljeni hrvatski košarkaš i nekadašnja zvijezda Chicaga – Toni Kukoč.

Oklahoma City, najbolja momčad na Zapadu tijekom osnovnog dijela sezone, je pred ispadanjem. Neigranje Russella Westbrooka je preveliki minus za tu momčad tijekom nadmetanja protiv Memphisa. U četvrtom je ogledu Memphis kao domaćin slavio 103:97 nakon jednog produžetka.

Marc Gasol je 11 sekundi prije kraja ogleda promašio jedno slobodno bacanje i time omogućio Durantu da košem osam sekundi prije kraja odvede ogled u produžetak. No, Memphis je ionako tijekom cijele utakmice djelovao čvršće, pa je bolju igru pretočio u slavlje u dodanih pet minuta.

Domaćin je imao tri itekako raspoložena igrača, bili su to Zach Randolph s 23 poena i 12 skokova, Marc Gasol s 23 poena, 11 skokova i šest blokada, te Mike Conley s 24 poena i pet asista.

Sve je to bilo previše za Kevina Duranta koji je opet vrlo često igrao “jedan na pet” zbog nemogućnosti da mu itko od suigrača uskoči na pravi način kada je potrebno. Durant je završio utakmicu s 27 poena, sedam skokova i asista.

Od 8. veljače Memphis na domaćem parketu, računajući i doigravanje, ima strašan omjer od 19-1. Domaćin petoj utakmici je Oklahoma, no bude li potrebno, sastavi se u šestom ogledu vraćaju u Memphis.

Latest Posts

NE PROPUSTITE