Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami i Memphis večeras love treće pobjede

Večeras NBA liga nudi nova dva susreta NBA doigravanja. Četvrte utakmice polufinala svojih konferencija odigrat će Chicago protiv Miamija i Memphis protiv Oklahome.

Chicago Bulls – Miami Heat (1-2)  01.00

Treća utakmica je bila mnogo zanimljivija nego prethodna, a odlučena je u zadnjih 12 minuta.  Momčad s Floride je slavila s 104:94 i tako vratila prednost domaćeg terena. Tenzije na parketu su velike, pa svaki malo čvršći prekršaj izaziva komešanje igrača na parketu. Tako se Nazr Mohamed zaradio isključenje za guranje LeBrona Jamesa na početku druge četvrtine. Chicago je najveće vodstvo od sedam koševa imao sredinom druge četvrtine, a nakon toga Miami je zaigrao bolje i sve do zadnje dionice se igralo u egalu. Tada na scenu stupa LeBron James koji zabija 12 od svojih 25 koševa i donosi Heatu prednost od 2-1 u seriji. Veliku pomoć imao je od Chrisa Bosha koji je odigrao svoju najbolju utakmicu u ovogodišnjem playoffu. Bosh je zabio 20 koševa i imao čak 19 skokova. Kod poraženih Bullsa je najefikasniji bio Carlos Boozer s 21 košem. Bullsi su utakmicu odigrali sa samo osam igrača u rotaciji, a stanje uoči večerašnje utakmice nije bolje. Luol Deng i Kirk Hinrich su i dalje izvan pogona, te neće nastupiti. Takav Chicago bez obzira na svoju vrhunsku obranu, ne može parirati raspoloženom Heatu.

Prednost je na strani aktualnih prvaka i bilo bi iznenađenje da se kući ne vrate s vodstvom od 3-1.

Memphis Grizzlies – Oklahoma City Thunder (2-1)  03.30

Nakon utakmice u Chicagu snage će odmjeriti Memphis i Oklahoma, a tu se očekuje borba do zadnje minute. Memphis je prošlu utakmicu do pobjede došao u zadnje dvije minute. Nakon što je Derek Fisher zabio tricu za poravnanje rezultata na 81:81, činilo se kako je momenat na strani Oklahome, jer su u par minuta dostigli prednost domaćina od sedam koševa. No, nakon toga mrežica na košu Memphisa je ostala netaknuta. Čak je i Kevin Durant promašio dva slobodna bacanja zaredom, što je gotovo raritet.  Konačan rezultat je bio 87:81 za Grizzliese, koji su sada u vrlo povoljnoj situaciji. Marc Gasol je s 20 koševa bio najbolji igrač kod domaćina, dok je Zach Randolph odigrao malo lošiju utakmicu i zabio samo osam koševa. Kod gostiju Kevin Durant je zabio 25 koševa, a jedina potpora mu je bio Reggie Jackson koji je zabio 16 koševa.  Večeras Memphis može doći do velikih 3-1 u seriji, a za to će morati odigrat bolje nego u prošloj utakmici. Kevin Durant će biti glavni faktor na ovoj utakmici. Ako zabije preko 30 koševa, onda će Oklahoma biti dosta bliže pobjedi, jer Memphis nema takvu moć u napadu i uvelike ovisi o učinku dvojca pod košem Randolph-Gasol. Ukoliko ne bude tako razigran, Memphis je na korak do konferencijskog finala već noćas.

Očekujemo vrlo tvrdu utakmicu, a malu prednost dajemo domaćinima, ponajviše jer se Durantu u napadu rijetko tko priključi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE