Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami i San Antonio “metlom” do polufinala

Košarkaši Miami Heata i San Antonio Spursa “metlom” su se plasirali u konferencijska polufinala NBA lige, dok jedna pobjeda od prolaza dijeli New York Knickse i Golden State Warriorse.

Miami je u četvrtoj utakmici serije protiv Milwaukeeja slavio u gostima 88:77 i tako prvi put “pomeo” protivnike 4-0 u nekoj seriji doigravanja u eri “velike trojke” (James, Wade, Bosh).

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Carmelo Anthony (36)
  • Asistencije: Jarrett Jack (9)
  • Skokovi: Kevin Garnett (17)
  • Ukradene lopte: Avery Bradley (4)
  • Blokade: Chris Bosh (4)

“Bio je to naš sljedeći veliki korak što se tiče rasta. Tako je teško pobijediti u gostima u doigravanju, posebice kada se netko bori za život”, komentirao je LeBron James, koji je predvodio aktualne prvake do plasmana u polufinale Istočne konferencije s 30 koševa, 8 skokova i 7 asistencija. Sjajnu je pomoć imao u Rayu Allenu koji je bivšoj momčadi zabio 17 koševa (trice 4/7), pa se tako izostanak Dwyanea Wadea (desno koljeno), koji je propustio tek drugu utakmicu u doigravanju u karijeri, nije osjetio. Kod Milwaukeeja je prednjačio Monta Ellis s 21 košem.

Miami je sve utakmice protiv Milwaukeeja dobio s dvoznamenkastom prednošću, a u polufinalu će igrati protiv pobjednika ogleda između Chicaga i Brooklyna.

Također u Istočnoj konferenciji Boston Celticsi su izbjegli “metlu” domaćom pobjedom protiv New York Knicksa 97:90 u produžetku. Iako su početkom treće četvrtine zaostajali 20 koševa Knicksi su se uspjeli vratiti u susret. Junak susreta bio je Jason Terry, koji je zabio devet od svojih 18 koševa ukupno u produžetku. Paul Pierce predvodio je Celticse s 29 koševa, dok je Jeff Green dodao 26. Kod Knicksa, koji su igrali bez suspendiranog J.R. Smitha (lakat Terryju), uobičajeno je prednjačio Carmelo Anthony s 36 koševa, ali za taj mu je učinak bilo potrebno 35 lopti. Raymond Felton ubacio je 27 koševa.

Celticsi pokušavaju postati prva momčad u povijesti NBA lige koja je nadoknadila deficit od 0-3 u nekoj seriji doigravanja, dok Knicksi pokušavaju dohvatiti prvi prolazak u drugi krug doigravanja nakon 13 godina. Peta utakmica serije na rasporedu je u srijedu u New Yorku.

U Zapadnoj konferenciji San Antonio je slavio na gostovanju kod Los Angeles Lakersa u Staples Centeru 103:82. Lakersi su “pometeni” u prvoj seriji doigravanja po prvi puta nakon 1967. godine, te su na taj način okončali sezonu iz noćne more. Bez ozlijeđenih Kobea Bryanta, Stevea Nasha, Mette World Peacea, Stevea Blakea i Jodiea Meeksa Lakersi nisu imali šanse protiv Spursa koji su sve utakmice serije dobili s dvoznamenkastom razlikom.

Povrh svega, početkom treće četvrtine Lakersima je izbačen Dwight Howard zbog svađanja. Tony Parker predvodio je Spurse s 23 koša, DeJuan Blair dodao je 13, Tim Duncan 11 koševa i 6 skokova. Kod Lakersa je najučinkovitiji bio Pau Gasol sa 16 koševa, 8 skokova i 5 asistencija. U polufinalu Spursi čekaju boljeg iz ogleda između Denvera i Golden Statea, a ondje Warriorsi vode 3-1 u seriji nakon još jedne uzbudljive utakmice.

Stephen Curry vodio je Warriorse do domaće 115:101 pobjede u četvrtoj utakmici ubacivši 22 od 31 koša ukupno u spektakularnoj trećoj četvrtini u kojoj je pogodio pet trica. Usprkos ozljedi gležnja Curry je iz igre gađao 10/16, uključujući 6/11 s linije za tri poena, a pridodao je i 7 asistencija. Jarrett Jack dodao je 21 koš i 9 asistencija, a Andrew Bogut 12 koševa i 5 skokova za Warriorse, koji imaju priliku dovršiti posao u petoj utakmici, u utorak u Denveru, te tako doći do tek druge pobjede u seriji doigravanja u klupskoj povijesti od 1991. godine.

Ty Lawson ubacio je 26 koševa kod Nuggetsa, a Andre Iguodala 19.

Latest Posts

NE PROPUSTITE