Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami i San Antonio nakon dugog odmora ponovno u akciji

Jučer je otvoren drugi krug doigravanja, a danas se nastavlja s nove dvije utakmice. Na parket će ekipe koje su “pomele” protivnike u prvoj rundi. Miami će ugostiti Chicago, dok će Spursi dočekati “vruće” Golden State Warriorse.

Miami Heat – Chicago Bulls 01.00

Prvu utakmicu drugog kruga doigravanja večeras će odigrati Miami Heat i Chicago Bullsi. Miami je imao čak 8 dana odmora jer su “riješili” Milwaukee Buckse s 4-0, dok su Bullsi tek prije dva dana izborili prolazak u drugi krug, pobjedom nad Netsima u sedmoj utakmici serije. To će sigurno imati velik utjecaj u ovoj utakmici te je Miami večeras u velikoj prednosti. U međuvremenu je i LeBron James primio četvrti MVP trofej u karijeri, i večeras će imati dodatan motiv “proslaviti” ga pred svojim navijačima. Dwyane Wade ima manjih problema s ozljedom, ali izjavio je kako je spreman za večerašnju utakmicu. Bullsi još uvijek imaju problema s ozljedama, Derrick Rose neće igrati večeras, ali ponovno je zadržao otvorenom opciju da se kasnije tijekom doigravanja vrati na parket. Večeras u sastavu neće biti ni Luola Denga, dok bi Kirk Hinrich mogao igrati, ali sa smanjenom minutažom. Možda i jedina prednost Bullsa u ovoj seriji je na visokim pozicijama te Joakim Noah i Carlos Boozer moraju dominirati skokom na oba kraja parketa ako Chicago želi imati šanse pobijediti. Tijekom regularnog dijela sezone Chicago je bio jedna od rijetkih momčadi koje su namučile Miami te su obje ekipe slavile po dva puta, što daje optimizam navijačima Bullsa da se mogu suprotstaviti braniteljima naslova.

Zbog umora i ozljeda u ekipi Bullsa očekujemo uvjerljivu pobjedu Miamija.

San Antonio Spurs – Golden State Warriors 03.30

Nakon što su sinoć Oklahoma i Memphis otvorili drugi krug playoffa na Zapadu, vrijeme je da večeras vidimo i drugi par. Odmorni San Antonio Spursi dočekuju Golden State Warriorse, koji su izbacili Denver Nuggetse i svojom igrom u prvom krugu pridobili mnogo simpatizera. San Antonio je zadatak zvan Los Angeles Lakers položio s odličnim. Iako se mora priznati to nisu bili Lakersi u pravom svijetlu. Osim što nije bilo ikone kluba Kobea Bryanta, u nastavku playoffa se ozlijedilo još “pola” momčadi Lakersa, pa su tako Spursi seriju riješili s “pola gasa”. Veteranski duo Tony Parker i Tim Duncan je imao dosta vremena da napuni baterije, jer su četvrtu utakmicu protiv Lakersa odigrali prije više od tjedan dana. Sada ih čekaju samopouzdanjem nabijeni Golden State Warriorsi i bit će zanimljivo vidjeti dvoboj iskustva i mladosti. Golden State je u prvom krugu izbacio Denver Nuggetse. Bilo je to pravih šest utakmica, u kojima se vodio pravi rat na parketu. Trener Warriorsa Mark Jackson je kazao kako su igrači Denvera igrali vrlo prljavo i s namjerom da se ozlijede njegovi igrači. Tu je ponajprije mislio na svojeg dragulja, Stephena Curryja. Čovjek je odigrao fantastičnu seriju protiv Nuggetsa i čini se kako nema namjeru tu stati. Međutim, veliki hendikep u ovom dvoboju će biti izostanak drugog najboljeg igrača Warriorsa, Davida Leeja. Njegov mogući povratak se može očekivati tek kada se serija preseli u Oakland.

Večeras prednost dajemo San Antonio Spursima, koji su odmorni i trebali bi pokazati tko je “gazda” u ovoj seriji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE