Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami jedva protiv oslabljenih Spursa, Denver ostao kratak

U noći s četvrtka na petak trebala je biti odigrana jedna od najuzbudljivijih košarkaških utakmica današnjice – susret aktualnih NBA prvaka Miami Heata i San Antonio Spursa.

Utakmica i je odigrana, ali trener Spursa Gregg Popovich odlučio je svoju trojicu najboljih igrača, Tonyja Parkera, Manua Ginobilija i Tima Duncana, ostaviti kod kuće, a nije igrao ni Danny Green, pa je sami susret malo izgubio na kvaliteti.

Međutim, “rezerve” San Antonija nisu razočarale. Barem ne do posljednjih pet minuta utakmice. Naime, tijekom prve tri četvrtine momčadi su se smjenjivale u vodstvo i po nekoliko puta, a onda je u posljednjoj krenula prava drama.

Najprije je francuski razigravač Nando De Colo, po mnogima “novi” Tony Parker, zabio tricu pet minuta prije kraja za vodstvo gostiju 92:85. Potom je Gary Neal, svega dvije minute do kraja stavio novu tricu za Spurse i doveo ih na prag pobjede s prednošću 98:93. Međutim, tada kreće poznati “uragan” Heata, viđen nebrojeni broj puta.

LeBron James polaže, 30 sekundi kasnije Dwyane Wade također, a novih 30 sekundi kasnije Ray Allen pogađa svoju jedinu tricu na susretu za prednost Miamija 100:98. San Antonio nakon toga griješi u napadu, James pogađa jedno od dva slobodna bacanja, potom s druge strane Thiago Splitter ubacuje dva, baš kao i Allen za Heat, koji 13,2 sekunde prije kraja vodi 103:100.

Gary Neal pokušao je tricom odvesti utakmicu u produžetak, no promašuje, a Wade s nova dva slobodna bacanja zaključuje priču večeri rezultatom 105:100.

James je ubacio 23 poena, upisao devet skokova i sedam asistencija, te četiri ukradene i isto toliko izgubljenih lopti. Allen je pridodao 20 koševa, Wade 19, a Chris Bosh 18 uz čak 12 skokova.

Kod gostiju je sjajnu utakmicu odigrao spomenuti De Colo, koji je povjerenje Popovicha iskoristio za 15 poena, šest skokova i pet asistencija. Doduše, izgubio je i pet lopti. Najefikasniji Spurs bio je Gary Neal s 20 poena i sedam asistencija.

U drugoj utakmici večeri domaći Golden State nadoknadio je velikih osam koševa zaostatka uoči ulaska u posljednju dionicu susreta, te je rezultatom 106:105 stigao do čak devete pobjede ove sezone uz šest poraza.

Spomenimo samo da je tri sekunde prije kraja Andre Iguodala imao tri slobodna bacanja kojima je Denveru mogao donijeti produžetak. Međutim, pogodio je prva dva, ali promašio treće. Imao je Denver još jednu priliku, pola sekunde prije kraja izvodili su loptu ispod koša Warriorsa, Iguodala je primio loptu i pogodio tricu, ali njegov šut je ipak bio za jednu do dvije desetinke prespor te su Warriorsi proslavili pobjedu.

Najbolji igrač susreta bio je David Lee iz Golden Statea s 31 poenom, devet skokova i šest asistencija, dok je kod gostiju spomenuti Iguodala ubacio 22.

Latest Posts

NE PROPUSTITE