Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami krenuo uvjerljivo, Lakersi iznenadili Clipperse

Počela je nova NBA sezona, a prvog dana imali smo priliku gledati tri utakmice i isto toliko slavlja domaćih momčadi. I dok su Miami i Indiana opravdali uloge favorita, pobjedu Lakersa nad Clippersima bilo je teško za očekivati.

Prošlogodišnji finalisti Istočne konferencije, Indiana Pacersi pobjedom su otvorili novu sezonu. Bolji su bili od iznimno mlade i talentirane ekipe Orlando Magica rezultatom 97:87. Gledali smo izjednačen dvoboj koji je prelomljen tricom Paula Georgea za kraj trećeg perioda i serijom 15-1 na početku zadnje dionice susreta. Indiana je i u ovoj godini pokazuje kako će obranom lomiti protivnike, a u ovom dvoboju zabilježili su nevjerojatnih 18 blokada, od čega sedam Roya Hibberta, pet Davida Westa i četiri Georgea. George je vodio Indianu do pobjede s 24 poena i pet asistencija, a odlično je odigrao i Lance Stephenson s 19 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Najbolji kod Orlanda bio je Andrew Nicholson s 18 poena zabijenih u prvom poluvremenu, a solidnu rolu pružio je Maurice Harkless s 14 poena. Drugi izbor drafta Victor Oladipo krenuo je s klupe i za 23 minute na terenu imao solidan debiji s 12 poena, tri skoka i dvije asistencije. U dva navrata Ian Mahinmi i George lijepim su mu blokadama pokazali što ga očekuje u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

U najzanimljivijem duelu večeri između Miami Heata i Chicago Bullsa slavili su aktualni prvaci rezultatom 107:95. Nakon nešto boljeg početka i vodstva 15:10 za Bullse, Miami je odreagirao serijom 31-5 i s velikom razlikom otišao na poluvrijeme. Na samom kraju susreta Bullsi su se uspjeli približiti, ali ne i značajnije ugroziti Miami koji je slavio prvenstveno zbog 42 poena igrača s klupe. Najbolji od startera bio je LeBron James sa 17 poena, šest skokova i osam asistencija, Chris Bosh dodao je 16, a Dwyane Wade i Mario Chalmers po 13 poena. Kod Bullsa istaknuo se Carlos Boozer s 31 poenom i sedam skokova, dok je Derrick Rose imao povratak za zaborav s 12 poena i uz slab šut 4 od 15. Opširniji izvještaj s ove utakmice možete pročitati ovdje.

Najveće iznenađenje večeri pripremili su Los Angeles Lakersi pobjedom nad gradskim rivalima Clippersima. Bez Kobeja Bryanta i uz nedovoljno spremnog Stevea Nasha, po većini kritičara Lakersi su trebali biti lak plijen, ali odlična reakcija rezervnih igrača, koji su zabili 76 od ukupno 116 poena bila je ključ u ovome okršaju. Xavier Henry predvodio je klupu s 22 poena i šest skokova, Jordan Farmar u povratku u NBA postigao je 16 poena, Jodie Meeks dodao je 13, a dobro su odigrali i visoki igrači Jordan Hill s 12 poena i osam skokova i Chris Kaman s 10 poena i osam skokova. Zapaženu ulogu kao starter imao je jedino Pau Gasol s 15 poena i 13 skokova, a pohvalu zaslužuje i trener Mike D’Antoni, koji je pokazao vjeru u rezerve i dao im priliku da ih vode do samog kraja, na što su ovi odgovorili na najbolji mogući način. U posljednjoj četvrtini niti jedan od startera Lakersa nije bio na parketu ni sekunde, a igrači s klupe su odigrali briljantnu četvrtinu ubacivši 15 od 23 šuta iz igre, uključujući 6 od 8 za tri poena, za ukupno 41 poen u posljednjih 12 minuta igre.

Kod Clippersa, koji su neočekivano i nadskakani u ovom susretu najviše je pokazao DeAndre Jordan sa 17 poena i 11 skokova, Blake Griffin dodao je 19 poena i sedam skokova, a Chris Paul 15 poena, 11 asistencija i pet ukradenih lopti. Najbolji šesti igrač lige Jamal Crawford postigao je 15 poena, ali klupa Lakersa je ono o čemu će se pričati nakon ove utakmice.

NBA rezultati:

Indiana Pacers – Orlando Magic 97: 87

Miami Heat – Chicago Bulls 107:95

Los Angeles Lakers – Los Angeles Clipper 116:103

Latest Posts

NE PROPUSTITE