Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami lagano, Rondo ostvario triple double

Silno ojaèani košarkaši Miamija u petak su se naveèer predstavili svojim navijaèima i to na pravi naèin. Pobijedili su Orlando, jednog od konkurenata za vrh na Istoku, sa èak 96-70.

Nakon neizvjesnog prvog poluvremena Miami je pobjegao suparniku poèetkom nastavka, kada su Wade, James i ostali uništili suparnika serijom 14-0. Uzdrmalo je to Orlando u tolikoj mjeri da se nisu oporavili do kraja ogleda.

Inaèe, Miami je prisilio Orlando na neke neslavne statistièke rekorde gledamo li zadnje godine. Postignutih 70 poena Orlanda im je najmanji ubaèeni broj koševa od prosinca 2005. godine. Iz igre su igraèi Orlanda gaðali 30.4 posto, a posljednji put su toliko loši bili u studenom 2003. godine.

Sa 26 poena je Dwyane Wade bio prvi igraè Miamija, a tome je dodao i šest skokova, te tri asistencije. LeBron James je ubacio 15 poena, uz šest skokova i sedam asistencija. Ravnotežu je pokušao donijeti, ali nije uspio, Dwight Howard sa 19 poena i sedam skokova.

U reprizi prošlogodišnjeg finala Zapada Los Angeles Lakersi su pobijedili Phoenix u gostima 114-106. Bila je to Phoenixu dan za danom utakmica i nakon što su slavili kod Utaha i oèito im je ponestalo malo više snage i fokusa u završnici. Tradicionalno su Lakerse predvodili Kobe Bryant (25 poena i sedam skokova) i Pau Gasol (21 poen, devet asistencija i osam skokova).

Nije lako bilo igraèima Bostona, koji su mahom odavno prešli granicu od 30 godina, odigrati treæu utakmicu u zadnja èetiri dana. Zato su se muèili više nego što bi trebali na svom parketu protiv New Yorka. Pobijedili su 105-101, a kada je trebalo najviše je povukao sjajni Paul Pierce sa 25 poena, 14 skokova i pet asistencija.

Dakako, èinio je to i Rajon Rondo, najbolji igraè kompletne veèeri u NBA ligi. Ostvario je “triple-double” sa 10 poena, 10 skokova i èak 24 asistencije.

Pobjede u gostima, u neizvjesnim završnicama, su ostvarili Oklahoma City kod Detroita, te Memphis kod Dallasa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE