Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami lakoćom do prve pobjede u doigravanju

Sinoć je započelo i doigravanje na Floridi u rasprodanoj dvorani AmericanAirlines Areni, ekipa Heata predvođena LeBronom Jamesom povela je 1-0 u seriji protiv Milwaukee Bucksa.

Ekipa Miami Heata furiozno je otvorila doigravanje u svojoj dvorani s 19 poena u pet minuta, te smo mogli vidjeti nekoliko prekrasnih akcija. Prikazali su odličnu timsku košarku u kojoj je asistirano u 7 od 8 pogođenih šuteva, a predvodili su ih Chris Bosh s 8 poena, dok su LeBron James i Dwyane Wade ubilježili po 3 asistencije. Bucksima je napad izgledao bezidejno jer je Heat radio odličan pritisak na liniju dodavanja, a u igri ih je držao odličan napadački skok. Trener Bucksa, Jim Boylan morao je pozvati minutu odmora koja je urodila plodom jer su Bucksi napravili seriju 16-5 i četvrtinu završili sa samo dva poena zaostatka, rezultat je bio 26:24. Kao uzrok pada igre Heata i preokreta Bucksa povezan je s izlaskom Wadea, kojeg je trener Eric Spoelstra odlučio odmoriti (standardna rotacija u ekipi Heata). Buckse je predvodio Brandon Jennings s 10 poena, dok su u redovima Heata najraspoloženiji bili James s 9 poena i 3 asistencije, te Bosh s 8 poena.

Prve tri minute druge četvrtine obje su ekipe otvorile s katastrofalnim šutom, kombinirao 2/11 (Bucksi su pogodili oba šuta), a Heat je držao prednost zahvaljujući slobodnim bacanjima koja su realizirali 4/4. Nakon minute odmora, Heat radi mini seriju 7-2 i odvaja se na 7 poena razlike. Petorka na čelu s Wadeom odlično je reagirala u obrambenom dijelu jer su Bucksima dopustili samo 6 poena za šest minuta. Ekipa Heata živjela je na liniji slobodnih bacanja jer su u osam minuta pogodili samo jedan šut iz igre. Povratak Bucksa u igru inicirao je Jennings s 8 poena u dvije minute, te smanjuju zaostatak na samo tri poena. Trener Spoelstra bio je primoran zvati kratku minutu odmora za zadnje dvije minute utakmice u kojima je Miami ubacio u višu brzinu, te su na odmor otišli s pozitivnim rezultatom od 52:45.

Heat opet odlično otvora utakmicu, te su napravili seriju 9-0 u kojoj je Bosh ugradio 5 poena, a loša vijest za Buckse su 4 prekršaja Larryja Sanders. Trener Boylan prisiljen je zvati minutu odmora nakon 5 minute igre jer je ekipa Heata stvorila prednost od 14 razlike. Bucksi se vraćaju u igru na krilima Ellisa i Jenningsa koji su zabili 14 poena, te su smanjili zaostatak na samo devet poena i Spoelstra je morao zvati minutu odmora da zaustavi mini seriju Bucksa 6:0. Ekipa Heata je odlično reagirala nakon time-outa, te su predvođeni Jamesom i Chrisom Andersenom napravili seriju od 7-0 za kraj treće četvrtine i vodstvo 80:65. Jedina pozitivna stavka kod Bucksa u ovoj četvrtini je odlična igra Ellisa koji je zabio 11 poena. Najveći razlog zašto je ekipa Heata stvorila prednost je u činjenici što su napokon zatvorili obrambeni skok (Bucksi su imali samo jedan napadački skok) i tako oduzeli priliku Bucksima za druge napade.

Posljednja četvrtina otvorena je serijom poena s jedne i druge ekipe, igralo se koš na koš. U toj igri bolje su se snašli igrači Miamija koji su zahvaljujući požrtvovnosti Andersena povećali prednost na 18 razlike, te je klupa Bucksa morala zatražiti minutu odmora. Nastavak utakmice odlično su kontrolirali igrači Heata, te nisu dopuštali Bucksima da im se približe na manje od 20 poena. Vidjeli smo prekrasno dodavanje Raya Allena za Jamesa koji je zakucao loptu za prednost od 21 poena. Kako je utakmica praktički bila gotovo, trener Spoelstra je četiri minute prije kraja pri rezultatu 102:81 za Heat odlučio dati odmor glavnim zvijezdama ekipe, Jamesu i Wadeu da ne bi slučajno došlo do ozljede. Rezerve Heata su mirno privele utakmicu kraju i pobijedili su 110:87. Najbolji igrač susreta bio je James s 27 poena uz šut 9/11, 10 skokova i 8 asistencija, te mu je ovo 16. utakmica za redom u doigravanju u kojoj je ostvario 25 i više poena. Također, odlično su odigrali Wade sa 16 poena, 5 skokova i 5 asistencija, Bosh s 15 poena i 7 skokova, te su s klupe impulsi dali Allen s 20 poena i Andersen s 10 poena i 7 skokova. U redovima Bucksa najbolji su bili Ellis s 22 poena i 4 ukradene lopte, te Jennings s 26 poena, dok je ostatak ekipe zabio ukupno 39 poena uz šut od 37%.

Heat je pobjedu ostvario zahvaljujući odličnoj kontroli skoka na oba kraja parketa, pogotovo u obrani jer su u drugom poluvremenu dozvolili samo jedan napadački skok Bucksima (prvo poluvrijeme su imali 9 skokova u napadu), Nadalje, momčad Heata je bilo izrazito efikasna ako zanemarimo šut za tri poena kojeg su pogađali sa samo 30% uspješnosti jer su za dva poena šutirali 31/45 ili 68,9%.

Latest Posts

NE PROPUSTITE