Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami može i bez Wadea, uvjerljivi Clippersi

Košarkaši Miami Heata brzo su prebolili domaæi poraz od Atlante Hawksa, te su u noæi sa srijede na èetvrtak razbili Indiana Pacerse sa 118:83.

[igrac ime=”LeBron James”] je u odsustvu svog vrlo dobrog prijatelja [igrac ime=”Dwyane Wade” alt =”Dwyanea Wadea”] a odigrao veliku utakmicu u kojoj je umalo ubilježio triple-double. Za to su mu nedostajala samo dva skoka s ozbirom da je ubacio 33 koša i podijelio 13 asistencija. [igrac ime=”Chris Bosh”] dodao je k tome svoja 22 koša. Wade je cijelu utakmicu otpratio s klupe za prièuvne igraèe u odijelu, a razlog tome je nateèeno lijevo stopalo. Heat u èetvrtak naveèer ima priliku vratiti Atlanti za poraz od prije dva dana, ali još nije poznato hoæe li u tome moæi pomoæi i Wade.

Chicago Bullsi, predvoðeni prošlogodišnjim MVP-jem regularnog djela NBA lige, došli su do pete uzastopne pobjede. Slavili su Bullsi noæas u gostima protiv Detroit Pistonsa s 99:83. Bivši igraè Pistonsa, [igrac ime=”Richard Hamilton”], imao je toplu dobrodošlicu od strane navijaèa koji su mu zahvalili na devet godina koje je proveo u gradu automobila. Hamilton im se odužio ubacivši im 14 koševa. Petorica igraèa Bullsa bila su dvocifrena što se poena tièe. [igrac ime=” Carlos Boozer”] je ubacio 19, [igrac ime=”Derrick Rose”] 17, uz 10 asistencija, te [igrac ime=”Joakim Noah”] 13 uz 11 skokova.

NBA prvaci Dallas Mavericksi upisali su drugu uzastopnu pobjedu, ovog puta protiv Phoenix Sunsa, a Nijemac [igrac ime=”Dirk Nowitzki”] odigrao je svoju 1000. utakmicu u najjaèoj ligi svijeta. Slavili su košarkaši iz Teksasa sa 98:89 ponajviše zahvaljujuæi uèinku Nowitzkog koji je ubacio 20 koševa, imao šest skokova i sedam asistencija. Kod gostiju [igrac ime=”Steve Nash”] ubilježio je double-double ubacivši 15 poena i podijelivši 12 asistencija.

Los Angeles Clippersi bez ikakvih su problema bili bolji od Houston Rocketsa sa 117-89. Trojac [igrac ime=”Blake Griffin”], [igrac ime=”Chris Paul”] i [igrac ime=”Chauncey Bullups”] ubacio je veæi dio Clippersovih poena prije negoli su praktièki prosjedili cijelu èetvrtu èetvrtinu. Billupsu je ovo ujedno bio i debi za momèad iz Los Angelesa pred domaæom publikom. Prve dvije utakmice je izostao zbog problema s preponama. Griffin je predvodio strijelce sa 22 poena, slijedio je Paul sa 20 i 10 asistencija, te [igrac ime=”Randy Foye”] koji se iskazao u posljednjoj dionici, kada su zvijezde sjedile na klupi, ubacivši 14 od svojih 16 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE