Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami na pogon Bosha, Wadea i Jamesa

Od ukupno šest odigranih utakmica u subotnjoj veèeri u NBA ligi njih èak pet domaæe su momèadi iskoristile za pobjedu. Na strani je slavio samo Dalllas.

Mavericksi su bili bolji od Sacramento Kingsa rezultatom 105-103 zahvaljujuæi seriji 15-4 u posljednjih pet i pol minuta ogleda èime su došli do devete uzastopne pobjede, što je najdulji aktivni pobjednièki niz u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta.

Za sedmi uzastopni poraz Kingsa od Mavericksa i sedmi u nizu ove sezone najviše su povukli Dirk Nowitzki (25 poena, po pet skokova i asistencija) i Jason Terry (23 koša). Tyreke Evans je ubacio 25 poena i imao pet skokova i osam asistencija za poraženu momèad.

Èak 75 od ukupno 89 Miamijevih poena ubacili su Dwyane Wade (26, 10 skokova), Chris Bosh (27, 10 skokova) i LeBron James (22, sedam skokova) u pobjedi protiv Atlante. Bilo je 89-77 uz seriju 11-0 domaæina u posljednjim minutama utakmice. Spomenimo da je za Hawkse trinaest minuta odigrao Damien Wilkins, sin Geralda Wilkinsa i neæak Dominiquea Wilkinsa, nekoæ velike zvijezde Hawksa i stanovnika košarkaške Kuæe slavnih. Nije se upisao na listu strijelaca.

Samo osmoricu raspoloživih igraèa imala je momèad Orlando Magica u zapisniku utakmice protiv Milwaukee Bucksa koji su iskoristili neigranje Howarda, Nelsona, Redicka, Andersona, Pietrusa i Ortona te došli do 96-85 pobjede. Najbolji statistièki uèinak utakmice bio je u vlasništvu Andrewa Boguta koji je u povratnièkoj utakmici od ozljede leða ubacio rekord sezone od 31 koša èemu je dodao 18 uhvaæenih lopti.

Tricom sa zvukom sirene Derrick Rose (30 poena, sedam skokova, 11 asistencija) je omoguæio Chicago Bullsima produžetak, a kasnije i 119-116 pobjedu protiv Houston Rocketsa. Na visini zadatka napokon je bio i Carlos Boozer èiji uèinak od 25 ubaèenih koševa i devet uhvaæenih lopti svjedoèi u korist da je ozljeda zbog koje je propustio poèetak sezone iza njega i da navijaèi u United Centeru mogu oèekivati dobre rezultate svojih miljenika. Houston, za kojeg je Luis Scola ubacio 28 poena uz osam skokova, je ponovno ostao kratak u pokušaju da upišu tri uzastopne pobjede u sezoni.

Latest Posts

NE PROPUSTITE