Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami na pogon Wadea i Jamesa, porazi Celticsa i Spursa

Košarkaši Los Angeles Lakersa i Chicaga svakom novom utakmicom potvrðuju da su sastavi s najboljom formom trenutaèno u NBA ligi. I u petak naveèer su dotièni ostvarili nove pobjede.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Dwyane Wade (39)
  • Asistencije: Jordan Farmar (16)
  • Skokovi: Andrew Bogut (17)
  • Ukradene lopte: Russell Westbrook (5)
  • Blokade: Dwyane Wade (5)

U gradskom derbiju su Lakersi pobijedili Clipperse 112-104 i tako su, nakon All-Star vikenda, upisali èetrnaestu pobjedu u petnaest utakmica. U petak naveèer je Kobe Bryant bio potpuno “unutra”, pa je utakmicu završio sa 37 poena, èetiri skoka i šest asistencija. Velika veæina ostalih Lakersa bila je potpuno spremna pratiti ga, pa je tako Pau Gasol ubacio 26 poena i osam skokova, a sve je to bilo sasvim dovoljno da se utišaju Clipperse koje je predvodio Mo Williams sa 30 poena, èetiri skoka i šest asistencija.

Chicago je imao iskušenje u vidu domaæeg ogleda protiv Memphisa, ali je na kraju ipak pobijedio 99-96. Bila je to jedanaesta pobjeda Bullsa u zadnjih 12 utakmica. Posljednjih sedam poena na utakmici za Chicago je postigao Derrick Rose koji je na kraju zabilježio 24 poena, te po sedam skokova i asistencija.

Još su jednu utakmicu ove sezone doslovno privatizirali Dwyane Wade, LeBron James i Chris Bosh, tri zvijezde Miamija. Heat je na svom parketu pobijedio Philadelphiju, momèad u naletu, sa 111-99. No, kada spomenuti trojac upiše 91 poen (!) onda je mnogim suparnicima trud gotovo uzaludan. Posebno je dojmljiv bio Wade koji je ubacio 39 poena, uz 11 skokova, osam asistencija i pet blokada. James je dodao 32, a Bosh 20 poena.

Dvije jake momèadi su, pak, poražene u petak. Serija loših rezultata po Boston se nastavlja. Potpuno neoèekivano su na svom parketu izgubili utakmicu od Charlotte 83-81. Ray Allen je promašio tricu za pobjedu Bostona, a gosti su u zadnjoj èetvrtini nadoknadili èak 13 poena zaostatka.

Bez Tima Duncana je San Antonio izgubio novu utakmicu na gostovanju, još jednu u samoj završnici. Nakon Denvera pala je najbolja momèad lige i kod Portlanda 98-96. Slavlje je domaæinu donio Francuz Nicolas Batum košem sa zvukom sirene.

Latest Posts

NE PROPUSTITE