Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami na pragu finala, James srušio Jordanov rekord

Samo jedna pobjeda dijeli košarkaše Miamija, aktualne prvake NBA lige, do novog plasmana u veliki finale.

U četvrtoj utakmici finala Istočne konferencije Heat je u svojoj American Airlines Areni svladao Indianu sa 102-90 i poveo u seriji s 3-1. U povijesti NBA lige samo su Celticsi i Lakersi bili u velikom finalu četiri sezone zaredom, a Miami im se ima priliku priključiti ove sezone. Prvu ”meč-loptu” pokušat će iskoristiti u srijedu u Indianapolisu. Loša je vijest za Pacerse da je Miami u posljednja četiri doigravanja slavio svih osam puta u petoj utakmici serije kada je vodio s 3-1.

Zanimljivo, prvi put u ovoj seriji Heat je dobio prvu četvrtinu (27-19) i to ponajviše zahvaljujući Chrisu Boshu koji je ubacio prvih osam koševa na utakmici. U svakom od prva tri dvoboja Bosh je postigao po devet koševa, ali u ponedjeljak se napokon trgnuo i zaključio ogled s 25 poena i šest skokova.

Pacersi su na poluvremenu imali zaostatak od samo pet koševa (49-44), ali domaći su otvorili treću četvrtinu serijom 7-0, dobili tu dionicu s 31-20 i priča je praktički bila završena.

Prvo ime Miamija je, već uobičajeno, bio LeBron James s 32 koša, deset skokova i pet asistencija. Prestigao je time velikog Michaela Jordana prema broju utakmica u doigravanju u kojima je upisao barem 25 koševa, pet skokova i pet asistencija. James sada na kontu ima 74 takve utakmice, Jordan se zaustavio na brojci 73, Larry Bird na 53, Kobe Bryant na 52.

U dresu Indiane Paul George je ubacio 23 koša, a David West se istaknuo s 20 poena i 12 skokova. George je ovime postao najbolji strijelac unutar jedne sezone u povijesti Pacersa. Zasad je ove sezone postigao točno 2100 koševa, a dosadašnji rekorder je bio legendarni Reggie Miller s 2078 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE