Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami na svome parketu pokušava izjednačiti rezultat

Nakon dva dana odmora NBA finale se nastavlja te će Miami pokušati u drugoj utakmici na svome terenu doći do izjednačenja serije, jer bi eventualna pobjeda Spursa, pred tri njihove domaće utakmice, gotovo značila i kraj serije.

Miami Heat – San Antonio Spurs (0-1)  02.00

Nakon što su u prvoj utakmici San Antonio Spursi, košem Tony Parkera s(p)retno došli do pobjede 92:88, očekuje nas možda prijelomna utakmica serije. Momčad Miami Heata ne smije izgubiti utakmicu i biti će vrlo zanimljivo noćas u American Airlines Areni. No, prisjetimo se prve utakmice. Miami je kontrolirao utakmicu tri četvrtine, no onda Spursi zadnjih 12 minuta dobivaju s 23:16 i dolaze do pobjede. Heat se tijekom dvoboja nikako nije mogao odvojiti na dvoznamenkastu prednost, ali se činilo kako će nekako doći do pobjede. No, Spursi su sredinom zadnje četvrtine došli do vodstva koje do kraja utakmice više nisu ispustili. Presudan trenutak utakmice se dogodio 5.2 sekundi prije kraja, kada Tony Parker pogađa težak šut u doslovno zadnjoj desetinki sekunde. Francuz je s 21 košem i šest asistencija bio najbolji igrač San Antonija. Veliku potporu je imao od Tima Duncana koji je postigao 20 koševa i imao 14 skokova. Kod poraženih domaćina najbolji je po običaju bio LeBron James, koji je upisao triple-double učinak od 18 koševa i skokova, te 10 asistencija. Iako je takav učinak vrhunsko ostvarenje, Jamesu se predbacuje manjak agresivnosti i preuzimanja odgovornosti u završnici utakmice. Večeras se tako očekuje da James odvede Heat do pobjede, kako je to recimo napravio u petoj utakmici protiv Indiane. Dwyane Wade i Chris Bosh su zabili 17, odnosno 13 koševa, ali od njih se ipak očekuje bolji učinak. U taboru Heata javljaju da nema panike, što je i za očekivati, jer Miami nije izgubio dvije utakmice u nizu još od prve polovice siječnja.

Očekujemo pobjedu Miamija, koji će teško ponoviti greške iz prve utakmice. Također možemo očekivati da James provede više vremena čuvajući Parkera, što će otežati protok lopte kod Spursa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE