Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami napokon srušio Boston, peti poraz Lakersa u nizu

Miami Heat i Chicago Bullsi dokazali su u nedjelju u derbijima Istoène konferencije NBA lige da su trenutaèno definitivno u boljoj formi od Boston Celticsa i Orlando Magica. U dobroj formi nisu ni LA Lakersi.

Upisali su aktualni dvostruki prvaci peti poraz zaredom izgubivši u Staples Centeru od Oklahoma City Thundera 120-106. Vodili su domaæi koš prednosti još tri minute i deset sekundi prije kraja, da bi potom gosti furioznom završnicom (16-2) otišli do pobjede, svoje prve na parketu Lakersa od 12. ožujka 2006. godine, kada su egzistirali kao Seattle Supersonicsi.

Lakersi su na najgoroj negativnoj seriji od sezone 2006/2007, kada su izgubili sedam utakmica zaredom prije no što im se prikljuèio Pau Gasol.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Derrick Rose (39)
  • Asistencije: D.J. Augustin (14)
  • Skokovi: Reggie Evans (15)
  • Ukradene lopte: Dorell Wright (6)
  • Blokade: Dan Gadzuric (5)

Thunder su do pobjede predvodili Kevin Durant s 31 i Russell Westbrook s 26 koševa. James Harden dodao je 16, a Serge Ibaka 15. Kobe Bryant predvodio je domaæe s 31 košem te po èetiri skoka i asistencije. Pau Gasol zaustavio se na 26, a Andrew Bynum na 12 koševa i 13 skokova.

Prvi put ove sezone u èetvrtom pokušaju Miami Heat slomio je otpor Boston Celticsa, te velike rivale prvi put u sezoni prestigao na drugom mjestu Istoène konferencije dvije utakmice prije kraja osnovnog dijela lige.

Na svojem su parketu igaèi Erika Spoelstre zapravo deklasirali Celticse pobijedivši 100-77. LeBron James predvodio je pobjednike s 27 koševa, pet skokova i sedam asistencija. Dwyane Wade dodao je 14 koševa, osam asistencija i pet skokova, a Chris Bosh 13 koševa uz osam skokova. Posebno su dobro domaæini odigrali obranu, a prednost je napokon donijela Heatova klupa, koja je zabila 32 koša u odnosu na 12 igraèa s klupe gostiju.

Paul Pierce za Boston je zabio 24, Kevin Garnett 21 koš. Izgubio je sastav Doca Riversa veæ desetu utakmicu u posljednjih 19 odigranih.

Bez Dwighta Howarda, koji je odradio drugu utakmicu suspenzije zbog nakupljenih 18 tehnièkih pogrešaka u sezoni, Orlando je u svom Amway Centeru izgubio od Chicago Bullsa 102-99. Derrick Rose predvodio je pobjednike s 39 koševa i pet asistencija, dok je bjeloputi krilni centar domaæih Ryan Anderson ostvario uèinak karijere s 28 koševa i deset skokova. Jason Richardson dodao je 24, a Jameer Nelson 17 koševa za domaæe. Pogodio je razigravaè sastava Stana Van Gundyja fantastièno tricu sa zvukom sirene nakon što je majstorskom fintom u prazno poslao Derricka Rosea. Pregledom snimke ustanovljeno je da je loptu iz šaka ispustio za tren nakon isteka vremena.

Bila je to sedma pobjeda najboljeg sastava Istoka zaredom, te 19. u posljednjemu 21 dvoboju. U preostale æe dvije utakmice Bullsi pokušati preteæi i San Antonio Spurse u borbi za najbolji ligaški renking uoèi doigravanja.

Dallas je u svojoj dvorani nadigrao Phoenix 115-90 nanijevši arizonskom sastavu 42. poraz u sezoni. Prvi su put Sunsi završili sezonu s negativnim omjerom otkad im se drugi put prikljuèio Steve Nash došavši baš iz Mavericksa. Zadnji su put u minusu završili sezonu 2003/04.

Po prvi put u karijeri Chris Paul nije zabio niti koša u NBA utakmici promašivši svih šest pokušaja iz igre. Zbog toga su njegov New Orleans Hornetsi izgubili kod Memphisa 111-89. Podijelio je veæ godinama ponajbolji razigavaèa lige svejedno 10 asistencija suigraèima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE