Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami odnio pobjedu u Bostonu

Možda i kljuènu pobjedu na putu prema konferencijskom finalu Miami je ostvario nakon produžetka u Bostonu. Vidjeli smo odliènu utakmicu koju je Miami ipak odigrao bolje u završnici. Miami je otvorio produžetak 6-0, a možda kljuèni koš, nakon što je Boston došao na tri koša razlike, postigao je Chris Bosh tip in-om, nakon promašaja LeBron Jamesa 20 sekundi prije kraja. Veæ je postalo opæe poznato kada velika trojka Miamija postigne više od 80 koševa da Miami pobjeðuje utakmice. A tako je bilo sinoæ, LeBron James je postigao 35, Dwyane Wade 28, Chris Bosh 20.

Utakmica je cijelih 53 minute bile neizvjesna, sa pravom košarkom doigravanja i sa puno dobrih poteza.

Ono o èemu se dugo nagaðalo proteklog dana završilo je dobro po Boston. Rajon Rondo je zapoèeo utakmicu, vidjelo se da mu lakat smeta u igri, ali Rondo niti u kojem sluèaju nije htio propustiti ovu utakmicu. Izašao je na parket pomoæi svojim suigraèima, a njegov doprinos se vidio od samog poèetka, kako u obrani, tako i u voðenju napada, a èak je i vrlo brzo postigao šest koševa.

S druge strane trener Miami Heata Erik Spoelstra se odluèio za promjenu u poèetnoj petorci. Dobre igre Joela Anthonyja natjerale su Spoelstru da mu se oduži pozicijom u startnoj petorci umjesto Zydrunasa Ilgauskasa.

Prva èetvrtina je protekla u izjednaèenoj igri, sa dosta prekršaja i dosta odlazaka na liniju slobodnih bacanja (Boston 10-11, Miami 7-7). Ponovno je odlièno u utakmicu ušao Paul Pierce, koji je u prvoj èetvrtini postigao 14 koševa

U drugoj èetvrtini doèekali smo povratak Udonisa Haslema, koji nije nastupio za Miami od 28. studenoga prošle godine, ali sve što je uspio napraviti jesu dva prekršaja i tehnièka pogreška. Sve to u samo tri minute. U isto vrijeme Boston radi seriju 11-3, kojom stižu na 11 poena razlike. Treba pohvaliti i Delontea Westa, koji igra odlièno cijelo doigravanje, a odmah nakon što je ušao u igru dao je svima do znanja da može u potpunosti zamijeniti Ronda, ako tu, naravno, bude potrebno.

Miami do kraja poluvremena ipak nije dopustio zelenima da se znaèajnije odvode, te su na poluvremenu zaostajali tri koša, a najviše mogu zahvaliti LeBronu Jamesu koji je u prvih dvadeset èetiri minute postigao 20 koševa.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Miami te kod vodstva 59-57 tek drugi put preuzimaju vodstvo u utakmici. Chris Bosh je oèito tek nakon utakmice i pol svladao emocije i pritisak publike u TD Gardenu te poèeo igrati košarku na visokom nivou. Nekoliko teških koševa preko Kevin Garnetta mu je sigurno dalo samopouzdanja.

Boston ipak bolje odigrava posljednjih tri minute èetvrtine te sa prednosti od èetiri koša ulaze u posljednju. Zanimljivo da je LeBron James prvi koš u drugom poluvremenu postigao 10 sekundi prije isteka perioda.

Posljednju èetvrtinu su obje ekipe otvorile poprilièno indisponirano, šutirajuæi ukupno 1-13 nakon polovice èetvrtine, a koševi su upisivani sa linije slobodnih bacanja u èemu je ipak prednjaèio Miami Heat, odnosno LeBron James, s èime su i uspjeli steæi tri koša prednosti. S dvije uzastopne trice (West i Allen), Boston preuzima vodstvo, a na isti naèin s druge strane uzvraæa LeBron James.

Jedan od kljuènih napada promašuje Rajon Rondo, nakon što mu je Garnett servirao loptu našao se sam na polaganju, ali ono što bi inaèe trebalo biti polaganje lijevom rukom, Rondo zbog ozljede izvodi desnom i promašuje.

Nakon toga, 40 sekundi prije kraja LeBron postiže koš za novo vodstvo Miamija. Nakon timeouta Pierce ekspresno uzvraæa i utakmica je izjednaèena. U sljedeæem napadu LeBron gubi loptu 19,4 sekunde prije kraja, te Boston ima priliku za pobjedu ali Pierce promašuje šut za pobjedu.

Kod Bostona Paul Pierce je postigao 27 koševa, Ray Allen 17, a izostao je uèinak Kevin Garnetta koji je postigao samo 7 koševa, uz samo jedan pogodak iz igre.

Miami æe u srijedu na svom parketu, u sluèaju pobjede, imati priliku dovršiti posao protiv Bostona.

Latest Posts

NE PROPUSTITE