Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami opasno visio u Clevelandu, Memphisu derbi Zapada

U bogatoj večeri u NBA ligi do velike su pobjede došli košarkaši Memphisa koji su u derbiju Zapada, na domaćem parketu, pobijedili Oklahoma City nakon produžetka.

Junak pobjede bio je španjolski centar Marc Gasol koji je u koš pospremio odbijenu loptu nakon promašaja suigrača Zacha Randolpha. Inače, sve se dogodilo samo jednu sekundu prije kraja produžetka. Za Oklahomu je ovo bio drugi poraz u nizu, nakon domaćeg pada protiv Denvera, kao i četvrti poraz tijekom ožujka.

Gasol je ogled završio sa 14 poena i 15 skokova, a još je bolje igrače domaćin imao u Mikeu Conleyju (24 poena, sedam skokova i pet asista), te Randolphu (15 poena i 18 skokova). Na drugoj je strani prednjačio Kevin Durant sa 32 poena i osam skokova.

Miami je dobio i 24. utakmicu zaredom. Ovom prilikom je Heat slavio kod Clevelanda 98:95, kluba gdje je LeBron James počeo karijeru, a LeBron ga je doslovno uništio ove večeri s triple-double učinkom od 25 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

No, Miami je bio na rubu poraza jer je početkom treće četvrtine gubio sa čak 27 poena razlike. Drugo je poluvrijeme Miami dobio 64:40, a na samom kraju je dobio i laganu pomoć sudaca. Ellington je promašio šut kod 96:95 za Miami, a iako je loptu izvan parketa izbacio James, suci su loptu poklonili gostima. LeBron je potom ubacio oba bacanja, a Miles promašio tricu za produžetak.

Boston je imao relativno lijepih 86:83 pola minute prije kraja ogleda kod New Orleansa, ali je izgubio 87:86. Prvo je Anderson pogodio dva bacanja, pa je Davis u skoku nadvisio Greena i Garnetta, te pospremio loptu u koš za 87:86, a Garnett je promašio sa zvukom sirene.

Nakon tri utakmice stanke uzrokovane ozljedom koljena, u sastav New Yorka se vratio Carmelo Anthony te je pomogao Knicksima u domaćoj pobjedi protiv slabog Orlanda 106:94. Melo je ubacio 21 poen te je imao osam skokova, a u kombinaciji s J.R. Smithom (22 poena i sedam skokova), to je bilo previše za Magic koji se nalazi na pretposljednjem mjestu Istoka.

Prva momčad Zapada, San Antonio Spursi, bili su prejaki za Golden State. Mlađahnu momčad iz Oaklanda zaustavila su dva starca među Spursima – Tim Duncan je ubacio 25 poena uz 13 skokova i šest asistenciija, dok je Manu Ginobili dodao 16 poena uz sedam asistencija.

U izravnom dvoboju za mjesto u doigravanju Houston je pobijedio Utah. Džezeri su sve dalje od doigravanja, baš kao i Dallas koji je doma poražen od Brooklyna. Kombinacija WilliamsLopez bila je previše za Dallas. Prvi je ubacio 31 poen uz šest asistencija, dok je potonji zabio 38 i imao 11 skokova i dvije blokade.

Latest Posts

NE PROPUSTITE