Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami osigurao drugo mjesto Istoka, Boston treæe

Košarkaši Miami Heata slavili su u Atlanti kod Hawksa 98-90, a Boston Celticsi upisali 95-94 poraz u produžetku u Washingtonu kod Wizardsa. Sve to znaèi da æe u doigravanje u Istoènoj konferenciji Miami krenuti s broja dva, a Boston s broja tri.

Hawksi su se u ovoj utakmici uglavnom oslonili na rezerve koje su najjaèoj postavi Heata nadoknadili 20 poena manjka, no ne i sprijeèili 10-2 seriju na kraju kojom je Miami stigao do pobjede uz 34 poena, deset skokova i po sedam asistencija i izgubljenih lopti LeBrona Jamesa. Vijest koju je floridska momèad èekala doznali su na kraju utakmice – Boston je izgubio utakmicu u Washingtonu i moguænost da omjerom ugrozi “dvojku” na Istoku.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (34)
  • Asistencije: Steve Nash (16)
  • Skokovi: Joey Dorsey (20)
  • Ukradene lopte: Marcus Thornton (6)
  • Blokade: Serge Ibaka (6)

Celticsi su, za razliku od Heata, odmorili svoje nositelje igre uz zakljuèak da æe, žele li naslov prvaka, kroz doigravanje ionako morati pobijediti sve neovisno o imenima suparnika. Iskoristio je to Washington predvoðen Johnom Wallom (24 poena, devet skokova). Kod Bostona je svoj prvi start u petorci momèadi opravdao Jeff Green s 20 koševa i 15 skokova, a važne minute dobio je i Jermaine O’Neal ostvarivši ovosezonske rekorde u poenima (15) i skokovima (13).

Dallas Mavericksi su nakon produžetka slavili u Houstonu kod Rocketsa 98-91 uz 23 poena i 12 uhvaæenih lopti Dirka Nowitzkog. Pobjedom su došli na drugo mjesto ljestvice Zapadne konferencije na kojem imaju pobjedu više (56) od LA Lakersa s kojima dijele jednak broj poraza (25).

Denver Nuggetsi su sa 134-111 bili bolji od Golden State Warriorsa. Rezultat je to koji ih je zacementirao na petom mjestu Zapada.

Pobjede su upisali i Orlando Magic, kao i Oklahoma City Thunderi. Magic je èetvrta momèad Istoka, a Thunderi Zapada.

U nevažnoj utakmici Detroita i Clevelanda (101-110) došlo je do naguravanja izmeðu Ryana Hollinsa i Charlieja Villanueve. Obojica su iskljuèena s time da je krilnog centra Detroit Pistonsa trebalo itekako dobro obuzdavati da se sve ne pretvori u pravu tuènjavu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE