Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami ostvario peti najduži niz pobjeda u povijesti lige

Iza nas je još jedna uzbudljiva NBA večer, koja je obilovala iznenađenjima u rezultatskom smislu (pobjeda Bobcatsa nad Celticsima, i Minnesote nad San Antoniom), a svakako svoje mjesto među najvažnijim događajima večeri zaslužuje i nova pobjeda Miamija.

Miami Heat i dalje izgleda nezaustavljivo, pa čak i onda kada njihova prva napadačka opcija LeBron James ne odigra utakmicu za pamćenje. Sinoć je u njihovoj dvorani stradala Atlanta 98:81, a najbolju izvedbu imao je Dwyane Wade s 23 poena i 6 asistencija, podršku su mu pružili Mario Chalmers i Chris Bosh s 14 poena. Spomenuti James utakmicu je završio s 15 poena (šut 3/11), 7 asistencija, 7 skokova, ali i 4 izgubljene lopte.

Heatu je ovo 19. uzastopna pobjeda, čime su došli na peto mjesto liste ekipa koje su imale najduži pobjednički niz, ali sada su i na vrhu ljestvice promatrajući cijelu ligu, imaju omjer 48-14.

Samo su četiri ekipe u NBA povijesti imale duži niz, a to su: Los Angeles Lakersi, niz od 33 pobjede u sezoni 1971/72, Houston Rocketsi su u sezoni 2007/08 zabilježili 22 uzastopne pobjede, u sezoni 1970/71, niz od 20 pobjeda imali su i Milwaukee Bucksi. Prema službenoj američkoj statistici, niz od 20 uzastopnih pobjeda priznat je i Washington Capitolsima koji su takav niz ostvarili povezavši dvije sezone, svršetak 1947/48 i početak 1948/49.

Nakon utakmice, upitan o fantastičnom nizu svoje ekipe, LeBron James je izjavio: “Moramo biti iskreni i reći da je ovo nešto posebno. Ovaj niz je nevjerojatan. Igramo odličnu košarku, pobjeđujemo u različitim fazama utakmice, igramo različitim stilovima, i pobjeđujemo u svim slučajevima, bez obzira radi li se o utakmicama kod kuće, u gostima, ili u produžetku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE