Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami pao i u Memphisu, Griffin ubacio 44 Knicksima

Osam pobjeda i pet poraza statistika je kakvu vjerojatno nisu oèekivali navijaèi Miamija poslije saznanja da æe ove sezone u dresu njihovog kluba igrati LeBron James i Chris Bosh.

Gay uništio Miami sa zvukom sirene

No, nitko u NBA ligi nema straha od novog, moænog Miamija, a protiv njih igraju s posebnim motivom. Tako je bilo i u subotu naveèer kada je Memphis na svom parketu pobijedio 97-95. U samo pet sekundi je domaæi košarkaš Rudy Gay prošao put od tragièara do junaka. Nakon što je Bosh pogodio nemoguæu tricu od table za 95-93 Gay je izgubio loptu i omoguæio Jamesu laganu kontru i zakucavanje za 95-95.

Ipak, na semaforu je ostalo dovoljno vremena za Gayev odgovor. Uzeo je loptu, vinuo se iznad LeBrona i pogodio sa zvukom sirene za pobjedu svoje momèadi.

Za Miami nije igrao Dwyane Wade zbog lakše ozljede gležnja, a tijekom ogleda se ozlijedio i Udonis Haslem, što je dodatna briga za iduæe utakmice. Kod domaæina je najbolji bio centar Zach Randolph sa 21 poenom i 13 skokova, dok je na drugoj strani James postigao 29 poena uz 11 asistencija.

Drugu utakmicu je Oklahoma City igrao bez idejnog voðe Kevina Duranta (ozljeda lijevog gležnja), ali su i drugu dobili. Oklahoma maršira Istokom, pa su nakon slavlja kod Bostona pobijedili i kod Milwaukeeja 82-81.

Iako su mnogi govorili da im treba svježa krv, vremešne zvijezde San Antonija pokazuju da se varaju svi koji tako zbore. Upisao je u subotu San Antonio jedanaestu pobjedu, a uz to ima samo jedan poraz. Uz igru koja je èesto nalikovala ekshibiciji San Antonio je pobijedio Cleveland 116-92 uz šest igraèa koji su postigli 10 poena i više.

Istaknimo još triple-double Stephena Jackson u pobjedi protiv Phoenixa 123-105. Zabio je Jackson 24 poena uz po 10 skokova i asistencija, a u izostanku Stevea Nasha goste je s pozicije organizatora igre predvodio Slovenac Goran Dragiè. I dobro je radio posao (17 poena i 10 asistencija), ali kruna tog rada, pobjeda, je izostala.

Najgora momèad lige su i dalje Los Angeles Clippersi. I dalje imaju samo jednu pobjedu u trinaest utakmica. Ništa nisu mogli niti protiv New Yorka na svom parketu, pa su pali uz rezultat 124-115. Još je teže prihvatiti taj poraz ako se zna kako je igrao njihov prvi igraè Blake Griffin ubacio 44 poena uz 15 skokova i sedam asistencija!

Latest Posts

NE PROPUSTITE