Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami po povratak samopouzdanja, Wall upisuje prvi nastup ove sezone

Osam je susreta večeras na rasporedu NBA lige, a jedan od njih odigrat će se prije ponoći. To će biti dvoboj između Clippersa i Magica, u kojem bi ekipa iz Los Angelesa trebala nastaviti s nizom domaćih pobjeda. Večeras neće biti velikih derbija, no trebalo bi obratiti  pozornost na utakmicu Wizardsa i Hawksa, jer bi po prvi puta ove sezone trebao nastupiti John Wall.

Los Angeles Clippers (28-8) – Orlando Magic (12-23)  21.30

Los Angeles Clippersi su uz Oklahomu momčad s trenutno najboljim omjerom u ligi i jedni su od kandidata za naslov, to je valjda sad svima jasno. U zadnjoj utakmicu u Staples Centru su dugo lomili goste iz Dallasa da bi ipak dobili utakmicu rezultatom 99:93. Gosti su u zadnjih 12 minuta utakmice ušli sa prednošću od tri koša, no Clippersi su ipak bili mnogo bolji u završnim trenucima. Chris Paul je odigrao vrhunsku partiju i na kraju je upisao 19 koševa i čak 16 asistencija. U goste im večeras dolazi momčad Orlando Magica koja je trenutno u najlošijoj formi od svih momčadi i imaju deset poraza u nizu. Prošlu utakmicu kod Denver Nuggetsa su bili blizu prekida crne serije jer su u zadnju četvrtinu ušli sa sedam koševa prednost, no nisu izdržali do kraja i Denver je upisao pobjedu 108:105. Od šest dvoznamenkastih igrača Orlanda najefikasniji je bio Jameer Nelson s 20 postignutih koševa.

Clippersi su ogromni favoriti i bilo bi pravo čudo da im danas Orlando otme pobjedu.

Indiana Pacers (22-14) – Charlotte Bobcats (9-26)  01.00

Indiana je u četvrtak kod kuće ugostila New York Knickse koji su igrali bez suspendiranog Carmela Anthonyja i upisala pobjedu 81:76. Ipak, gosti se nisu predali bez borbe i imali su vodstvo tijekom zadnje četvrtine, no onda se Pacersi bude i rade seriju od 13:0 koja je prelomila susreta. Paul George je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu sa svoja 24 koša i 11 skokova. Obrana Indiane trenutno izgleda savršeno što pokazuje i predzadnja utakmica kada su aktualne prvake ostavili na samo 77 koševa. Danas bi trebali imati nešto teži trening s obzirom da im u goste dolaze vrlo loši Charlotte Bobcatsi. Oni su sinoć glatko poraženi s 99:78. Nijednom tijekom utakmice nisu bili u prednosti, a iz igre su gađali samo 37 posto. Momčad Bobcatsa trenutno izgleda vrlo loše i trenutno su najpoželjniji protivnik u ligi.

Indiana bi ovo trebala dobiti bez nekih velikih problema i tako se još više učvrstiti u gornjem domu Istoka.

Washington Wizards (5-28) – Atlanta Hawks (21-14)  01.00

Posljednji četvrti međusobni susret između ove dvije ekipe. Prethodna tri susreta pobijedila je ekipa Hawksa od kojih su čak dvije morale biti riješene u produžetku. Wizardsi su u tim susretima bili bez pomoći John Walla koji bi se večeras mogao vratiti u momčad. Najbolji igrač u utakmicama protiv Wizardsa je bio Josh Smith koji je u svakoj utakmici bilježio double-double, a u prosjeku im je zabijao 21,7 poen i 13,3 skoka. Hawksi su imali niz od četiri poraza ali su u sinoćnjem susretu pobijedili na domaćem terenu ekipu Jazza rezultatom 103:95. Odigrali su fenomenalnu zadnju četvrtinu u kojoj su nadigrali ekipu Jazza i zabili im 35 poena. Imali su šest igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a s 24 poena najbolji strijelac je bio Devin Harris. Wizardsi su u posljednjem susretu pobijedili Thunder na domaćem terenu rezultatom 101:99, a pobjednički koš 0,3 sekunde prije kraja je zabio Bradley Beal koji je završio s 22 poena kao i Martell Webster. Prije ove pobjede Wizardsi su bili na nizu od pet poraza, a u zadnjih 14 susreta poraženi su 13 puta.

Prednost ćemo dati Hawksima zbog kvalitetnije ekipe.

Philadelphia 76ers (15-22) – Houston Rockets (21-16)  01.30

76ersi su trenutno u nizu od pet poraza, a posljednji susret su izgubili na gostovanju kod Raptorsa rezultatom 90:72. U tom susretu su šutirali 39% i zabili su najmanji broj poena ove sezone. Najbolji strijelci 76ersa su bili Jrue Holiday i Thaddeus Young s po 16 poena. Rocketsi u prosjeku zabijaju 105,6 poena. Imaju niz od dva poraza, a posljednji se dogodio u sinoćnjoj utakmici na gostovanju kod Celticsa. Rezultat je bio 103:91, a najbolji igrač Rocketsa James Harden je zabio 24 poena. Ove dvije ekipe su se sastale jednom ove sezone i to u Toyota Centru, a pobijedila je ekipa Rocketsa rezultatom 125:103. Najbolji igrač je bio Harden s 33 poena, a odlično su odigrali Omer Asik sa 17 poena i 15 skokova, Jeremy Lin s 18 poena, te s klupe Toney Douglas sa 17 poena i 5 trica. U redovima 76ersa nedostajao je Holiday, a dobru utakmicu su odigrali Dorell Wright s 20 poena, Nick Young s 21 poenom i Thaddeus Young sa 17 poena.

Prednost u ovom susretu ćemo dati ekipi 76ersa zbog domaćeg terena.

Detroit Pistons (14-23) – Utah Jazz (19-19)  01.30

Pistonsi su od posljednjih devet utakmica pobijedili čak sedam puta. Posljednju pobjedu su ostvarili u sinoćnjem susretu na gostovanju kod Bucksa rezultatom 103:87. Utakmicu su prelomili u trećoj četvrtini koja je završila 33:11 za Pistonse. Fenomenalan je bio Greg Monroe koji je ubilježio 13. double-double sezone, a utakmicu je završio s 26 poena i 11 skokova. Odlično su još odigrali Brandon Knight s 20 poena i Andre Drummond s 8 poena, 11 skokova i 4 blokade. U sedam pobjeda koje su Pistonsi ostvarili protivnici su im u prosjeku zabijali 88 poena. Drummond u posljednjih devet susreta ima prosjeke od 8,9 poena, 10 skokova i 2,3 blokade, te predvodi rookie igrače u broju skokova i blokada. Jazz je u posljednjem susretu poražen na gostovanju kod Hawksa rezultatom 103:95. Odigrali su katastrofalnu zadnju četvrtinu koju su izgubili 35:19, a Hawksima su dopustili šut od 60%. Solidno su odigrali Al Jefferson s 23 poena i 10 skokova, Paul Millsap s 20 poena, 13 skokova i 5 asistencija, te Randy Foye s 25 poena i 6 trica. Večeras će biti bez Marvin Williamsa.

Prednost dajemo ekipi Pistonsa zbog odlične forme i standardno loše igre ekipe Jazza na gostovanjima.

Chicago Bulls (20-14) – Phoenix Suns (12-26) 02.00

Sjajna obrambena momčad, treća u ligi po broju primljenih poena po utakmici, Chicago Bullsi večeras dočekuju Phoenix Sunse. Bullsi u zadnje vrijeme igraju vrlo dobro te imaju 4 pobjede u zadnjih 5 poraza. Posljednje slavlje stiglo je protiv New York Knicksa, rezultatom 108:101. Sjajan je bio Luol Deng koji je ubacio 33 poena, rekord sezone, a solidan je bio i Carlos Boozer sa 17 poena. Dopustili su Carmelu Anthonyju da im zabije 39 poena, ali ipak su uspjeli izaći kao pobjednici u susretu u kojem su vodili od samoga početka. Sunsi imaju velike probleme s igrom u gostima, upisali su samo 2 pobjede i čak 17 poraza izvan svoje dvorane, a uz to imaju i samo jedno pobjedu u zadnji 12 susreta, te ih je centar Marcin Gortat prozvao “brodom koji tone”. Zadnji susret bio je protiv Netsa, koji su slavili s 99:79. Jared Dudley ubacio je 18 poena, Shannon Brown 15, a ostali su ostali bez značajnijeg učinka.

Bullsi su veliki favoriti u ovoj utakmici te očekujemo njihovu pobjedu.

Dallas Mavericks (14-23) – Memphis Grizzlies (24-10) 03.00

Iako im se vratio Dirk Nowitzki nakon propuštenog prvog dijela sezone, Dallas još uvijek ne igra dobro. U zadnjih pet susreta upisali su samo jednu pobjedu, i to sinoć nad Kingsima 117:112 u produžetku. Istina, i dva poraza od tih četiri su došla u produžetku, ali očekivalo se da će ipak bolje igrati. Sada im slijede 4 domaće utakmice te ćemo vidjeti mogu li se vratiti u utrku za doigravanjem, koje sada izgleda jako udaljeno za njih. Protiv Kingsa najbolji su bili Mayo s 24 poena i Carter s 23. Čini se da je Memphis ponovno ušao u dobru formu, upisali su 4 uzastopne pobjede, od čega je posljednja najvrijednija, protiv Spursa 101:98 nakon jednog produžetka. Svi su igrači iz početne petorke ubacili dvoznamenkast broj poena, a najviše je pokazao Rudy Gay s 23 ubačaja. Ne treba zanemariti ni solidnu rolu Darrella Arthura s klupe, koji je ubacio 14 poena, od čega nekoliko važnih šuteva pri kraju utakmice.

Obje su momčadi igrale sinoć tako da ne možemo uračunati umor ni na jednoj strane, te prednost dajemo Memphisu koji igra bolje od Dallasa, a ima i kvalitetniju momčad.

Sacramento Kings (13-23) – Miami Heat (23-11) 04.00

Kingsi su započeli s nešto boljim igrama, ali nakon toga uslijedila su tri uzastopna poraza, od Netsa, Grizzliesa i Mavericksa. Najbliže su bili pobjedi protiv Dallasa, ali ipak su izgubili u produžetku 117:112. Ponovno je stvari u svojim rukama držao DeMarcus Cousins koji je ubacio 29 poena i uhvatio 9 skokova, ali i imao jedno odgurivanje Cartera zbog čega je izbačen s utakmice i još nije poznato hoće li dobiti kakvu suspenziju ili ne. U posljednje vrijeme igra jako dobro, ali ponovno dolazi do problema s njegovim ponašanjem na parketu i gluposti zbog kojih bi mogao biti suspendiran. Miami je upao u manju krizu i upisao 3 poraza u zadnje 4 utakmice. James, Wade i Bosh igraju na svojim standardnim razinama, no nedostaje još neko ime da se priključi i da počnu igrati bolje. Utakmica protiv Kingsa je dobra jer imaju prednost u kvalitetni i može im poslužiti za povratak samopouzdanja. Prošli susret igrali su protiv Blazersa i izgubili 92:90, nakon što su cijelo vrijeme bili u rezultatskoj prednosti. Bosh je ubacio 29 poena, James je nedostajala jedna asistencija za triple-double, ali sve to nije bilo dovoljno.

Miami je kvalitetnija momčad i trebali bi upisati pobjedu u ovom susretu za povratak samopouzdanja i za održavanje distance od prvih pratitelja na ljestvici Istoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE