Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami ponovno bolji od Knicksa, glupost Stoudemirea

Iako su New York Knicksi pružili mnogo veæu želju za pobjedom nego što je to bio sluèaj u prvoj utakmici ove serije, to nije bilo dovoljno da slave u American Airlines Areni.

Za razliku od prve utakmice na kojoj je Heat pomeo Knickse u ovoj utakmici igraèi New Yorka odmah na poèetku pokazuju zube. U prvoj èetvrtini vodila se borba izmeðu velike trojke Miamija i raspoloženog Carmela Anthonyja koji je ubacio 15 poena. Na kraju prve èetvrtine rezultat je iznosio 27:24 u korist domaæina.

U drugoj èetvrtini New York se vraæa u igru. Svakako, ne može ostati nezapaženo energièno zakucavanje Tysona Chandlera preko Mikea Millera nakon kojeg je Chandler dobio prestrogo dosuðenu tehnièku pogrešku. Knicksi dolaze u malo vodstvo ali Miami je blizu i ponovo uzvraæa. J.R Smith zatim uzima stvari u svoje ruke i svojim individualnim akcijama održava Knickse u igri. Pri neriješenom rezultatu (39:39) Miami preko Battiera i Bosha radi seriju 6-0 , te je trener gostujuæe ekipe Woodson primoran na timeout. Nakon minute odmora se èinilo da æe stvari na parketu krenuti dobro po Knickse , ali ponovo se ukazuju James i Wade te osiguravaju Miamiju prednost 53:47 na poluvremenu.

Na poèetku drugog poluvremena igralo se koš na koš, a u takvoj igri Miami iskorištava greške New Yorka te na krilima Jamesa malo po malo dolazi do prednosti od 11 razlike. Chandler i Davis ponovo vraæaju Knickse u igru i smanjuju prednost Heata na 4 razlike ali Battier odmah uzvraæa trojkom za ponovno odvajanje. Do kraja treæe èetvrtine James se pobrinuo da Miami zadrži prednost koja je pri ulasku u posljednji period igre iznosila 78:69.

Na startu posljednje èetvrtine Mario Chalmers donosi Miamiju prednost od 13 poena. Promašenim zakucavanjem Wade omoguæava Knicksima da uhvate prikljuèak, ali ubrzo ispravlja svoju grešku i Miami opet ima ozbiljnu prednost. New York je zaprijetio još u par navrata , ali jednostavno nisu mogli uèiniti ništa više protiv šuterski raspoložene ekipe Miamija. Utakmica je završena rezultatom 104:94.

Najefikasniji u ekipi Miamija je bio Dwyane Wade s 25 poena, 21 poena ubacio je Bosh a James 19. U poraženoj ekipi Carmelo Anthony postigao je 30 poena i uhvatio 9 skokova, a Amare Stoudemire u konaèan rezultat ugradio je 18 svojih poena. Stoudemire je nakon utakmice svoje frustracije iskalio na staklenom postolju u kojem se drži aparat za gašenje vatre te je ozlijedio lijevu ruku. Prema trenutnim najavama sigurno æe propustiti treæu utakmicu serije, a u opasnosti je i ostatak prve runde doigravanja.

Miami je obranio svoj domaæi teren i sada vodi u seriji 2-0. Serija se seli u New York gdje æe Knicksi pokušati uzvratiti istom mjerom i produžiti ovu seriju. Sljedeæa utakmica igra se u noæi s èetvrtka na petak u 1 sat iza ponoæi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE