Saturday, December 2, 2023

ZADNJE OBJAVE

Miami potopljen, Indiana preuzela vodstvo

Odliènu utakmicu su odigrali košarkaši Indiana Pacersa, u potpunosti nadigravši Miami Heat, te tako stigli do prednosti od 2-1 u polufinalu Istoène konferencije. Posebno impresivna je bila igra u obrani. Limitirali su Miami na samo 75 koševa, tjerajuæi ih da šutiraju teške šuteve.

Miami je tako trice šutirao 4-20 (20%), a ukupno su šutirali slabih 37%. Bitku u skokovima su dobili s 52-36, a igra u napadu je osim u drugoj polovici prve èetvrtine bila konstanta cijelu utakmicu, s podjednakim uèinkom glavnih igraèa. Cijelo drugo poluvrijeme su odigrali bez greške, dobivši ga 51-32.

Treba odmah spomenuti i strašno lošu igru glavnog dvojca Heata LeBron JamesDwyane Wade. James je koliko toliko odigrao dobro prvo poluvrijeme, ali u nastavku se i on izgubio. Ukupno su šutirali 12-35, te imali 9 izgubljenih lopti.

Trener Miami Heata Erik Spoelstra se odluèio za velike promjene u svojoj poèetnoj petorci, igrajuæi bez i dalje ozlijeðenog Chris Bosha. Tako su za goste startali Mike Miller, na poziciji niskog krila, te relativno nepoznati Dexter Pittman kao centar. To je znaèilo da LeBron James starta kao krilni centar, te je èak na poèetku utakmice on skakao za loptu kod podbacivanja. Na klupu su preselili Ronny Turiaf i Udonis Haslem.

Eksperiment se odmah na poèetku pokazao kao neuspješan, te je Miami nakon pet minuta igre imao upisanih samo 2 poena na semaforu, te su domaæini vodili 11:2, te je Pittmana (u nastavku više nije ulazio) morao zamijeniti Joel Anthony. Nakon tih promjena, do kraja èetvrtine je igrao samo Miami. Prije nego što su promašili posljednja dva napada u èetvrtini, imali su 10 napada i 10 ubaèaja. S druge strane Pacersi su s dosta izgubljenih lopti, te nekoliko prekršaja u napadu kompenzirali dobar ulazak u utakmicu, te stoga ne èudi rezultat od 26:17 nakon prve èetvrtine.

Indiana ponovno bolje ulazi u èetvrtinu, te serijom 9-2 stižu do zaostatka od samo dva poena. Do kraja èetvrtine igralo se poprilièno izjednaèeno, s promjenama vodstva, pa s toga niti ne èudi da je konaèan rezultat prvog poluvremena bio izjednaèen, 43:43. Miami je odigrao odlièno prvo poluvrijeme, ako spomenemo kako Dwyane Wade nije postigao niti jedan poen, te je umjesto njega LeBron James pomoæ imao pomoæ u vidu Marija Chalmersa koji je postigao 13 poena do poluvremena.

I ponovno ista prièa i na poèetku treæe èetvrtine. Indiana ponovno bolje ulazi, te nakon pet minuta igre stižu do prednosti od devet poena razlike. Oèiti su problemi u igri Miamija. Nekoliko napada zaredom su napravili prekršaj u napadu, te su Pacersi stigli do 14 poena prednosti. Za vrijeme jednog timeouta je èak došlo i do oèiglednih nesuglasica izmeðu Wadea i trenera Spoelstre, a Wade cijelu utakmicu nije pokazao znakove života. I LeBron se u treæoj èetvrtini lošom igrom pridružio svom prijatelju, te je Miami postigao samo 12 pogodaka u èetvrtini, pa se sa spomenutih èetrnaest razlike ušlo u posljednji dio utakmice.

Miami ne da nije uspio smanjiti razliku ispod deset razlike, odnosno zaprijetiti Indiani pa da ovi možda pod pritiskom naprave pokoju pogrešku, nego su domaæi košarkaši stigli i do 23 poena razlike.

Kod Indiane George Hill ubacio je 20 poena i imao 5 asistencija. Roy Hibbert je odigrao odliènu utakmicu s 19 koševa, 18 skokova i 5 blokada, a Danny Granger je ubacio 17 uz 7 skokova.

Kod Miamija je najbolji strijelac bio Mario Chalmers s 25 poena, te je imao i 6 skokova i 5 asistencija. LeBron James je ubacio 22 koša, ali 16 u prvom poluvremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE