Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami poveo 1-0 unatoè ozljedi Bosha

Teškom su mukom košarkaši Miami Heata došli do pobjede nad Indiana Pacersima u prvoj utakmici polufinalne serije NBA doigravanja u Istoènoj konferenciji.

Slavili su igraèi Erika Spoelstre a kraju 95:86, no izjednaèena se i ravnopravna košarka igrala sve do same završnice, dok su pobjedu floridskom sastavu donijeli prvenstvo sjajni obrambeni napori u završnici utakmice.

Najlošija vijest od svega neosporno je ozljeda Miamijeva krilnog centra Chrisa Bosha, koji je pri kraju prvog poluvremena, u kojem je zabio 13 koševa uz 6-11 šut iz igre, ozlijedio mišiæ u trbušnom zidu. Dogodilo se to prilikom zakucavanja, kada ga je faulirao centar gostujuæe momèadi Roy Hibbert. Normalno je Bosh izveo slobodno bacanje, no zaboljelo ga je u trbušnom predjelu pri povratku na Miamijevu polovicu terena. Zamijenjen je i nakon toga se više nije vratio na parket. Pitanje je hoæe li moæi pomoæi svojoj momèadi u nastavku doigravanja.

LeBron James s 32 koša, 15 skokova i pet asistencija i Dwyane Wade s 29 koševa i èetiri asistencije jako su ga dobro zamijenili. No, pitanje je koliko Miami može bez glavnog èovjeka pod koševima. Nitko drugi, osim trojice superzvijezda, u nedjelju nije otišao preko deset koševa.

Odliènu su obranu igraèi Heata odigrali na najboljem Indianinu košarkašu Dannyju Grangeru, koji je pogodio samo jedan od deset šuteva iz igre i završio sa za njega preskromnih sedam poena. Po 17 su ubacili Hibbert, èemu je dodao 11 skokova, i David West (12 skokova).

Druga utakmica serije igra se opet u Miamiju u utorak.

Latest Posts

NE PROPUSTITE