Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami predvoðen LeBronom izjednaèio seriju

Košarkaši Miami Heata slavili su nad Chicago Bullsima 85-75 u United Centeru u drugoj utakmici finala Istoène konferencije i tako seriju izjednaèili na 1-1.

Glavni problem Bullsa u ovom susretu bio je užasan postotak šuta, kako iz igre (34.1%), tako i sa linije slobodnih bacanja (61.5%). Tako su Bullsi imali tek dvojicu dvoznamenkastih igraèa po broju postignutih koševa, Derricka Rosea koji je zabio 21 koš uz šut 7-23, te Luola Denga koji je zabio 13 uz šut 5-15.

Za razliku od prve utakmice kada ga je Luol Deng sveo na tek 15 koševa, LeBron James u drugom je susretu bio puno uspješniji, te je zabio 29 koševa, uz 10 skokova i 5 asistencija. Devet od spomenutih 29 koševa James je zabio u zadnje èetiri minute i 27 sekundi zapoèevši tricom koja je Heatu donijela prednost 76-73. Pored Jamesa velik su doprinos trijumfu Heata dali Dwyane Wade (24 koša i 9 skokova) i Udonis Haslem (13 koševa i 5 skokova).

Inaèe posljednju èetvrtinu susreta obilježile su tvrde obrane, pa je tako ona završila 14-10 u korist gostiju iz Miamija koji su tako po prvi puta ove sezone pobijedili Chicago.

“Ne znam baš da li æe se košarkaškim zaljubljenicima svidjeti rezultat 14-10 u posljednjoj èetvrtini, ali to je vjerojatno ono na što æe se svesti ova serija. Rijeè je o apsolunoj uliènoj borbi za obje momèadi,” rekao je Miamijev trener Erik Spoelstra.

Na kraju kažimo kako je u United Centeru uživo utakmicu pratio Dennis Rodman, bivši “zloèesti deèko” NBA lige koji je s Bullsima osvojio tri prstena prvaka (1996.-1998.).

“Volim ovu momèad Bullsa, obožavam Joakima Noaha. Ponekad okolo trèi bez glave, ali obožavam ga. On je poput mene, samo malo viši. Tom (Thibodeau) je okupio sjajnu momèad koja je vrlo defenzivno orjentirana i uvjerio je igraèe da prvo moraju odigrati kvalitetnu obranu,” rekao je Rodman.

Sljedeæa utakmica serije na rasporedu je u nedjelju u Miamiju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE