Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami pregazio Chicago, lekcija San Antonija

U NBA ligi su u noći s četvrtka na petak odigrane tek dvije utakmice, a u obje su slavili gosti. Miami je pobijedio Chicago 86:67, dok je San Antonio bio bolji od Los Angeles Clippersa 116:90.

Miami je u najboljoj seriji ove sezone, pobjeda kod Chicaga je prvacima bila deveta u nizu. Čak i unatoč činjenici što je LeBron James nakon sedam utakmica u nizu kako je zabijao 30 poena i više, već drugu postigao manje od te granice, pobjeda Miamija nije dolazila u pitanje. LeBron je i ovom prilikom dominirao, a utakmicu je završio s 26 poena, 12 skokova i sedam asistencija.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Tony Parker (31)
  • Asistencije: Joakim Noah (8)
  • Skokovi: LeBron James (12)
  • Ukradene lopte: Joakim Noah (3)
  • Blokade: Chris Andersen (2)

Obranom je Miami slomio domaćina koji je zabio najmanji broj poena ove sezone (67), a ujedno je izgubio čak 27 lopti tijekom ogleda. Neslavni je to Chicagov rekord ove sezone, te druga najgora utakmica po pitanju broja izgubljenih lopti nakon 2004. godine (protiv Washingtona, 29).

Uz Jamesa je odličan bio i Dwyane Wade kod pobjednika sa 17 poena, osam skokova i pet asistencija, dok je kod domaćina tek zadovoljio Joakim Noah s 11 poena, te po osam skokova i asistencija.

San Antonio je u velikom derbiju Zapada lako slavio u Los Angelesu kod Clippersa (116:90). Početkom posljednje četvrtine Spursi su vodili s čak 28 poena prednosti što je bio znak da svi najbolji igrači Spursa sjednu na klupu, a navijači polako krenu napuštati dvoranu.

San Antonio je dominirao protiv momčadi koju nikada nije pobijedio ove sezone. Prije ovog slavlja Spursu su izgubili dvije utakmice od Clippersa, treće momčadi na Zapadu.

Inače, San Antonio je ovim dobio petu utakmicu zaredom, potvrdio se kao najbolji gost cijele lige (omjer 22-10), a Clippersima je ovo, pak, najgori poraz u sezoni. Igrač utakmice je bio Tony Parker s 31 poenom i sedam asistencija, te sjajnim šutem 12/16. Cijela je momčad gađala sjajnih 58 posto (43 od 73), što je izjednačenje najboljeg prosjeka šuta ove momčadi tijekom aktualne sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE