Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami preko Bostona do finala Istoka

Miami je pobjedom nad Bostonom stigao do konferencijskog finala, gdje èekaju boljeg iz susreta Atlanta – Chicago. Fantastiène posljednje tri minute igre su donijele domaæinima toliko željenu pobjedu.

Treba reæi kako je prolazak Miami potpuno zaslužen, jednostavno su bili bolji u ovoj seriji, u svakom pogledu. Boston su muèile ozljede, loša realizacija i previše izgubljenih lopti na utakmicama. Ali, u ovoj utakmici je Boston potpuno zaslužio pobjedu, vidjeli smo nekoliko dvojbenih sudaèkih odluka. Od Boshove noge metar u autu, Glen Davisovih nevidljivih koraka kada ga dva igraèa drže, Paul Pierceovih koraka i (pre)èesto suðenih prekršaja nad Wadeom i LeBronom.

Od samog poèetka utakmice u Kevinu Garnetta se vidjela želja za pobjedom. Od konstantnog traženja lopte u napadu, na postu, na poludistanci, do žestoke igre u obrani. Intenzitet njegove igre je bio na najvišem moguæem nivou. U prvoj èetvrtini skupio je 12 koševa i 5 skokova. Sve to je naravno inspiriralo i njegove suigraèe, kojima je Kevin uvijek izvor snage i agresivnosti, te su Celticsi nakon prve èetvrtine bili u prednosti od osam koševa. S druge strane odlièno je u utakmici ušao Dwyane Wade. U stvari jedini on je i nešto odigrao u prvoj èetvrtini, te je postigao 11 koševa, a Miami ukupno 16.

U drugoj èetvrtini, nakon što je Boston došao do deset poena prednosti, Miami se pomalo budi te radi seriju 7-0, ali moramo naglasiti kako je trica LeBrona Jamesa, s kojom je zapoèeta ova serija, stigla nakon oèigledne pogreške sudaca. Naime, Chris Bosh je prije nego što je dodao loptu Jamesu vidno s nogom iskoraèio izvan granica terena. Povratkom startera, prvo koš – faulom Piercea, a zatim tricom Raya Allena, Boston ne dozvoljava domaæinima da preuzmu vodstvo. Do kraja èetvrtine Miami je ispucao poprilièan broj slobodnih bacanja (16-23), s kojima su se uspjeli približiti. Wade je i dalje bio nezaustavljiv za obranu, 23 koša u poluvremenu.

Drugo poluvrijeme je zapoèeto u iznimno brzom ritmu. LeBron James se lagano budi, a iznudio je i èetvrti faul Piercea. Meðutim, Pierce ne želi izaæi iz igre i èuva LeBrona sa èetiri prekršaja. Treba spomenuti i kako je Joel Anthony suoèen sa problemima osobnih grešaka više vremena provodio na klupi nego u igri. Zamjenjuje ga Juwan Howard, a Zydrunas Ilgauskas je potpuno izgubio svoje mjesto. Miami je tri minute prije kraja èetvrtine napokon stigao do vodstva, prvoga nakon poèetnih 4-2. Boston uspijeva odgovoriti svaki put kada Miami odigra neki dobar napad, te im ne žele omoguæiti da steknu znaèajniju prednost, s kojom bi prelomili utakmicu. Tako Boston na ulazu u posljednju èetvrtinu ulazi sa 2 pogotka prednosti.

Sve do zadnje tri minute Boston drži prednost, a ona se znala popeti i do osam pogodaka razlike. Odliènu ulogu je odigrao Delonte West, koji je zamijenio Ronda, na kojem se vidjelo da ne može pružiti maksimum. I tada, tri minute prije kraja, tricom Jamesa Jonesa kreæe serija Miamija od 16-0, kojom zakljuèuju utakmicu u svoju korist. Treba spomenuti odliènu igru Lebron Jamesa u poslijednjem dijelu utakmicu. Postigao je veèinu koševa za Miami, ukljuèujuæi nekoliko trica, te presjeèenu loptu za lagano zakucavanje, koje je konaèno prelomilo utakmicu.

LeBron James i Dwyane Wade su zajedno postigli 67 koševa a Bosh je pridodao 14. Kod Bostona najbolji je bio Ray Allen sa 18 poena, Garnett je ubacio 15 uz 11 skokova a Pierce je pridodao svojih 12 koševa.

Ovom pobjedom Miami je prošao u finale Istoka rezultatom u seriji 4-1, a za prvaka Istoène konferencije æe igrati protiv boljeg iz ogleda Chicago Bullsa i Atlanta Hawksa

Latest Posts

NE PROPUSTITE