Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami preokrenuo, Spursi razbili Oklahomu

Košarkaši Miamija u èetiri su navrata u prvom poluvremenu gubili i s 20 poena razlike protiv Golden Statea da bi “uraganom” u drugom dijelu došli do konaène pobjede 114-107.

Obrana Heata kao da u prve dvije èetvrtine nije ni postojala. Warriorsi su zabili dva puta po 36 poena i na odmor otišli s plus 14 (72-58). No, domaæi su košarkaši oèito u svlaèionici dobili trenerovu “bukvicu” tako da su gosti u nastavku ubacili ukupno 35 koševa, jednako kao i zvjezdani trojac Miamija (James, Wade, Bosh) zajedno.

Heat je na taj naèin došao do pete pobjede u nizu i 17. u posljednjih 18 utakmica i s omjerom 26-9 uhvatio Boston na vrhu Istoène konferencije NBA lige. Istina, Celticsi su i dalje na prvom mjestu zbog nešto boljeg postotka pobjeda (24-7). Dwyane Wade i LeBron James su ubacili po 25 koševa, s time da je potonji tome dodao i deset asistencija. Chris Bosh im se pridružio s 20 poena i 11 skokova. Nekadašnji èlan Miamija Dorell Wright ubilježio je 30 poena za Golden State.

Najbolja momèad lige San Antonio i dalje ruši sve pred sobom. Nakon Lakersa i Dallasa, u subotu naveèer su Spursi pobijedili i Oklahomu (101-74), nanijevši joj najteži poraz ove sezone. S 21 košem i devet skokova Tim Duncan je bio najbolji kod San Antonija kojem je to bila èetvrta pobjeda u nizu i 14. u zadnjih 15 dvoboja. Spursi su sada na omjeru 29-4 što je jedan od deset najboljih startova u povijesti lige.

U sjajnoj su formi i Chicago Bullsi koji su protiv ozljedama optereæenog Clevelanda (Varejao, Williams, Gibson) došli do 13. trijumfa u posljednjih 15 ogleda. Slavili su Bullsi u svome United Centeru sa 100-91 (Rose 28 poena, 11 asistencija), nanijevši Cavaliersima 16. poraz u 17 utakmica.

Zbog ozljede koljena, Dirk Nowitzki je propustio i treæi uzastopni dvoboj, a njegov Dallas je poražen i treæi put u nizu. U subotu je na svome parketu bolji bio Milwaukee (99-87) u èijim je redovima najbolju utakmicu sezone odradio Earl Boykins (26 poena).

Carmelo Anthony se nakon dva tjedna odsustva zbog smrti sestre vratio u sastav Denvera. Promašio je 15 od prvih 18 šutova, ali je do kraja skupio 16 koševa i deset skokova, a Nuggetsi su svladali Sacramento sa 104-86.

Latest Posts

NE PROPUSTITE