Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami preživio nalet Thundera i izjednaèio seriju

Momèad Miami Heata došla je do pobjede u drugoj utakmici finala NBA lige, nakon što su na gostujuæem terenu svladali momèad Oklahome 100:96. Ovom pobjedom izjednaèili su rezultat serije na 1-1.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (32)
  • Asistencije: Russell Westbrook (7)
  • Skokovi: Chris Bosh (15)
  • Ukradene lopte: Mario Chalmers (3)
  • Blokade: Serge Ibaka (5)

Miami je vodstvo u utakmici imao od samog poèetka do kraja utakmice, te iako su imali prednost i od 17 razlike, na kraju su mogli èak i izgubiti, jer je Oklahoma 10 sekundi prije kraja imala napad na dva poena zaostatka, ali je Kevin Durant promašio šut.

Trener Miamija Erick Spoelstra napokon se odluèio od prve minute u igru postaviti Chris Bosha, i to na poziciji centra. To je možda malo i iznenadilo domaæine, te su imali drugaèiji matchup u napadu pa su u prvih šest minuta utakmice postigli jedan jedini ubaèaj (šut 1-11), te je Miami ponovno veæ na poèetku utakmice imao znaèajnije vodstvo, 16:2.

Da stvar bude gore po Oklahomu, i Kevin Durant i Russell Westbrook su skupili dvije osobne greške te su neko vrijeme bili na prisilnom odmoru. Meðutim, u prvoj èetvrtini domaæine je gurao James Harden, koji je nakon vrlo loše prve utakmice ubacio 10 poena u prvoj dionici koja je završila 27:15 za goste. Miami je bio puno agresivniji u napadu, konstantno su napadali reket, te su i veæinu svojih poena postigli iz reketa.

Kada je Oklahoma napokon uspjela smanjiti zaostatak na jednoznamenkasti sredinom druge èetvrtine, dogodila se jedna èudna situacija u kojoj je Miamiju priznat pogodak. Naime, kad je pokušaj Chrisa Bosha Durant blokirao u dio table koji se nalazi ispod razine obruèa, Serge Ibaka je još jednom blokirao tu loptu, što je u NBA ligi zabranjeno, te je gostima upisan koš. Nakon toga prednost gostiju je uglavnom bila oko dvanaest poena razlike, a toliko je iznosila i na velikom odmoru. S obzirom na prikazanu igru, naroèito u napadu, gdje izuzev Hardena nije bilo raspoloženog igraèa, Oklahoma je ponovno mogla biti sretna sa zaostatkom kojim su otišli na odmor.

U nastavku slièna prièa, Miami ne dopušta da Oklahoma napravi neku seriju kojom bi se malo približili, a dva puta bitne akcije je završio Shane Battier, koji u ovom finalu postaje važan kotaèiæ u momèadi Heata. Zanimljivo je spomenuti da je Oklahoma svoj prvi pogodak iz kontra napada postigla èetiri minute prije isteka treæe dionice. Iz tog podatka, u kojem su možda i najbolji u NBA ligi, se može analizirati kako ovo nije bila njihova najbolja veèer, te kako i igra u obrani nije bila dobra kao u prošloj utakmici.

Kada se nakon Durantova petog prekršaja nakon dvije minute igre u posljednjoj dionici èinilo da æe Miami mirno privesti utakmicu kraju, taj isti Durant radi solo seriju 7-0, te približava svoju ekipu na šest poena zaostatka. Dwyane Wade u sljedeæem napadu pogaða samo jedno slobodno bacanje, a s druge strane Russell Westbrook pogaða koš i dodatno slobodno bacanje za zaostatak od samo èetiri poena. Pet minuta prije kraja Battier pogaða tricu od table s velike udaljenosti, ali Durant odmah u sljedeæem napadu pogaða tricu i vraæa na èetiri poena razlike.

Prednost Miamija se vrtjela oko 4-5 razlike, do nekih 1:40 prije kraja kada Westbrook zakucava za zaostatak od tri poena. Meðutim, tada LeBron James pogaða težak šut od table, Thunder ne realizira svoj napad, a suci nakon video snimke dodjeljuju loptu gostima. U sljedeæem napadu Chris Bosh postiže koš za vodstvo Heata od sedam razlike.

Durant odmah nakon timeouta postiže brzi koš, nakon èega Wade gubi loptu, a Durant pogaða tricu za samo dva poena razlike, 30 sekundi prije kraja.

James promašuje tricu u sljedeæem napadu Heata, te Oklahoma ima priliku za izjednaèenje, ali Durant promašuje poprilièno lagani šut s nekih metar udaljenosti. Nakon toga LeBron pogaða dva bacanja za konaènu potvrdu pobjede svoje ekipe.

Moramo i reæi kako je za razliku od prve utakmice napad obje ekipe bio dosta baziran na izolacijama, te s dosta slabim kretanjem lopte. Miami je tako imao samo 13 asistencija na 36 ubaèaja iz igre, a Oklahoma 14 asistencija na 34 ubaèaja.

LeBron James je ponovno bio najbolji strijelac svoje ekipe s 32 poena, a imao je i 8 skokova te 5 asistencija. Dwyane Wade je dodao 24 uz 6 skokova i 5 asistencija. Shane Battier je ubacio 17, a Chris Bosh 16 uz 15 skokova.

Kod domaæina Kevin Durant ubacio je 32, uz veæ spomenute probleme s osobnim pogreškama. Russell Westbrook dodao je 27 uz 8 skokova i 7 asistencija, a James Harden 21 poen. Meðutim, cijeli ostatak ekipe ubacio je samo 16 koševa.

Sljedeæa utakmica na rasporedu je u nedjelju u Miamiju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE