Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami preživio veliku veèer Rajona Ronda

Košarkaši Miami Heata poveli su 2-0 u finalnoj seriji Istoène konferencije NBA lige. U drugoj utakmici slavili su s tijesnih 115-111 nakon produžetka u svojoj AmericanAirlines Areni.

Miami je u drugoj èetvrtini zaostajao èak 15 koševa, ali je uspio vratiti se u susret dobivši treæu dionicu 35-22. U posljednjoj èetvrtini Boston je lovio vodstvo Miamija, a na kraju je susret otišao u produžetak nakon trice Raya Allena 34.3 sekunde prije kraja koja je poravnala rezultat na semaforu na 99-99. Miami je imao dvije prilike za pobjedu u regularnom dijelu, ali je LeBron James prvo promašio polaganje, a potom šut sa zvukom sirene.

U produžetku je Miami igrao “pet na jedan” protiv playmakera Bostona Rajona Ronda. Naime, zabio je Rondo svih 12 koševa Celticsa u dodanom vremenu, ali nije bilo dovoljno. Rondo je završio s 44 koša (šut iz igre 16-24), 10 asistencija, 8 skokova i 3 ukradene lopte provevši sve 53 minute u igri i bio mu je to uvjerljivo najbolji susret u doigravanju u karijeri, ali i mala utjeha, kad Boston nije uspio išèupati pobjedu.

Paul Pierce ubacio je 21 koš, Kevin Garnett 18 uz 8 skokova, a Ray Allen 13 koševa kod poraženih Celticsa. Pobjednièku momèad Heata predvodio je LeBron James s 34 koša, 10 skokova i 7 asistencija. Dwyane Wade zabio je 23 ukljuèujuæi njih 8 u produžetku, dok je Mario Chalmers ubacio 22.

“Ova momèad (Boston) ima odluènost. Izašli su na parket i odigrali odliènu utakmicu. Bilo je fizièki èvrsto od poèetka. Mi smo iskoristili našu publiku i njihovu energiju i vratili se u susret, ali morali smo igrati bolje” komentirao je Wade, èija je momèad u ovom susretu izvela najveæi preokret u klupskoj povijesti što se tièe doigravanja. Dosad su dva puta preokretali 14 koševa razlike, 2006. u finalu protiv Dallasa, i prošle sezone protiv Philadelphije.

“Gledajte, odigrali smo odliènu utakmicu. Rekao sam im, ekstremno dobro. Mislim da smo pokazali veliko srce, ali ne mislim da smo odigrali pametno cijeli susret. Ima stvari koje možemo apsolutno popraviti i uèinit æemo to” rekao je trener Celticsa Doc Rivers, èija je momèad izvela 29 slobodnih bacanja, èak 18 manje od Miamija.

Treèa utakmica serije igra se u petak u Bostonu. Celticsi nisu nadoknadili deficit 0-2 u nekoj seriji doigravanja od 1969. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE