Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami proigrao i preuzeo vodstvo 3-2

Napokon je Miami Heat odigrao odliènu utakmicu svih 48 minuta, te uvjerljivo stigao do prednosti od 3-2 u seriji, te u sljedeæe dvije utakmice moraju pobijediti jednu kako bi se plasirali u finale Istoène konferencije.

Shane Battier je otvorio utakmicu s dvije pogoðene trice u prvoj minuti (ukupno tri u prvoj èetvrtini), te je Miami ušao s velikim žarom u ovu utakmicu. Vrlo rano su stekli dvocifrenu prednost, odnosno nakon samo pet minuta igre rezultat je iznosio 19:8.  Ipak, s druge strane sa svoje tri trice odgovara Danny Granger, te ne dopušta domaæinima da zadrže prednost, koja je na kraju prve èetvrtine iznosila šest poena, i to zahvaljujuæi trici LeBrona Jamesa u posljednjoj sekundi.

Na poèetku druge èetvrtine još smo se jedanput mogli uvjeriti koliko je velika napetost izmeðu ove dvije ekipe. Veæ je nekoliko puta u seriji dolazilo do grubih prekršaja, naguravanja igraèa i razmjene “ugodnih” rijeèi. Sinoæ se u samo tri minute napravilo dva nesportska prekršaja, prvo Tyler Hansbrougha nad Dwyaneom Wadeom, a zatim i puno ružniji prekršaj Udonisa Haslema nad Hansbroughom. Možda se Udonis htio malo osvetiti zbog razbijene arkade u prošloj utakmici.

Nastavak èetvrtine donio je poprilièno ravnopravnu igru. Indiana je podigla svoju igru, te uspijeva držati prikljuèak s Heatom. Zanimljivo je i spomenuti kako je prilikom isteka jednog napada Pacersa Roy Hibbert morao šutirati iza linije za tri poena te je uspio pogoditi. Zanimljivost leži u èinjenici da mu je to prva pogoðena trica u sezoni, a uopæe druga koju je šutirao. S mini serijom u posljednjoj minuti Miami ipak stiže do prednosti od devet razlike s kojom odlazi na veliki odmor.

Nakon što je probao nastaviti s utakmicom, Granger je nakon samo tri minute u drugom dijelu morao izaæi iz igre. Ipak je ozljeda gležnja koju je zaradio nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena bila prebolna za normalan nastavak utakmice. To je oèito malo utjecalo na igraèe Indiane, te je zajedno s nekoliko dobrih akcija James – Wade Miami stigao do vodstva od 19 poena razlike, koliko je bilo i na kraju treæe dionice.

Miami je u posljednjoj èetvrtini samo nadograðivao svoju prednost, koja je dosegla i trideset sedam razlike. Da stvar bude gora po Indianu poèetkom èetvrtine gležanj je iskrenuo i David West, te ukoliko on i Granger ne budu spremni za šestu utakmicu u èetvrtak, ostalim igraèima æe biti teško, gotovo i nemoguæe, pobijediti Miami.

Ponovno je dvojac James – Wade prouzroèio najveæe probleme. James je ponovno bio blizu triple-double uèinka te je postigao 30 poena uz 10 skokova i 8 asistencija. Wade je dodao 28 poena.

Kod Pacersa, koji su odigrali izrazito lošu utakmicu, vodeæi strijelac bio je Paul George s 11 poena, a ozlijeðeni duo Granger-West ubacio je po 10 pogodaka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE