Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami protiv Chicaga u srazu dvije najbolje ekipe Istoka

Prva utakmica veèeri odmah æe biti i poslastica. U za nas prihvatljivih 21.30 sati Miami ugošæuje Chicago gdje æe Heat pokušati nastaviti svoj niz pobjeda i pokazati Bullsima kako im neæe biti ugodno na vrhu Istoka. Kasnije æe biti jako zanimljivo u Orlandu gdje æe grogirani Magic ugostiti Pacerse. Na Zapadu æe takoðer biti vatreno. Dallas doèekuje San Antonio a vidjet æemo mogu li Lakersi prekinuti jako neugodni niz poraza na gostovanjima kod Minnesote. Kao zadnja utakmica veèeri bit æe Nuggetsi protiv Clippersa u borbi za drugu poziciju na Zapadu.

Miami Heat – Chicago Bulls  21.30

Miami (14-5) je napokon kompletan. Spoelstra je u petak prvi puta ove sezone imao sve najvažnije igraèe na raspolaganju a tako æe biti i veèeras kada im u goste stiže najbolja ekipa Istoène konferencije. Dwyane Wade je ponovo na parketu i to je za trenera svakako najbolja vijest. S puno manjim optereæenjem sada mogu igrati James i Bosh a to se i vidjelo u zadnjem susretu protiv Knicksa. Wade je za 32 minute u petak ubacio 28 poena, imao 4 asistencije i èak 5 ukradenih lopti. Bit æe ovo prilika da po prvi puta ove sezone vidimo ove dvije ekipe u meðusobnom srazu nakon prošlogodišnjeg finala Istoka kada je Miami suvereno prošao dalje. Bullsima (17-4) su sjeæanja na to svakako još uvijek svježa pa æe im to sigurno biti i motiv više. A taj motiv æe im biti jako potreban jer æe veèeras izgleda nastupiti bez svog ponajboljeg igraèa momèadi Luola Denga. On i dalje ima problema s ozljedom pa bi mogao izostati njegov okršaj s Jamesom. Chicagu æe ovo biti prvi gostujuæi susret od njih èak devet u nizu koje æe odigrati u narednih 15 dana. Deng æe im biti jako potreban na toj turneji pa Thibodeau jedva èeka njegov povratak.

Laganu prednost u ovom velikom derbiju dajemo domaæinu. Kompletni su i vjerujemo spremni za nastavak niza pobjeda.

Boston Celtics – Cleveland Cavaliers  00.00

Celticsi (9-9) su napokon uhvatili neki malo veæi niz pobjeda. Trenutno su na èetiri i to ponajviše zahvaljujuæi svome kapetanu Paulu Pierceu. On je u te èetiri utakmice, u izostanku èak tri startera (Rondo, Allen, O’Neal) bio i najbolji strijelac i najbolji asistent svoje ekipe. Veèeras æe opet ta trojka biti upitna za susret pa Pierceu i Garnettu ne preostaje ništa drugo nego još jednom preuzeti stvari u svoje ruke i ostvariti pobjedu. Sada im je pravo vrijeme za prihvatiti prikljuèak s Orlandom koji je trenutno na 6. poziciji i igra dosta slabo. U TD Garden stiže Cleveland (7-11), ekipa koja je vjerojatno najugodnije iznenaðenje (uz Utah) dosadašnjeg dijela sezone od svih onih momèadi kojima je bila predviðana borba na samom dnu svojih konferencija. U petak su izgubili u jako neizvjesnoj utakmici na svome parketu od Netsa što im je malo pokvarilo planove no Scott i njegovi igraèi neæe tugovati jer znaju da ovo nije sezone od velikih oèekivanja nego sezona za skupljanje iskustva i uigravanje mladih igraèa. Sjajan je još jednom bio Kyrie Irving koji se prometnuo u voðu ove ekipe s 32 poena i 6 skokova. Za veèeras je upitan Omri Casspi no puno su veæe šanse da zaigra nego izostane.

Celticsi su sigurno veliki favoriti i uèiniti æe sve da doðu do pete uzastopne pobjede unatoè izostanku nekolicine glavnih igraèa.

New Jersey Nets – Toronto Raptors  00.00

Netsi (7-13) su se takoðer malo razbudili i poèeli igrati bolje a uz to su stigle i pobjede. U zadnjih 6 utakmica imaju 4 pobjede i momèad Averyja Johnsona izgleda puno bolje nego na samom startu. A to treba ponajviše zahvaliti svome najboljem igraèu Deronu Williamsu koji se takoðer razbudio i poèeo igrati onako kako se od njega i oèekuje. U zadnje dvije pobjede (Sixersi i Cavaliersi u gostima) je ugradio 61 poen i podijelio 21 asistenciju. Jedina mana su mu izgubljene lopte gdje predvodi ligu. Popravi li igru u tom segmentu Netsi bi mogli i do još boljeg omjera. Veèerašnji dvoboj bi mogli propustiti Okur i Brooks radi ozljeda. Stižu im Raptorsi (6-14) kojima æe ovo biti posljednja gostujuæa utakmica od njih 5 uzastopnih. Trenutno su na 2 pobjede i 2 poraza i mogu biti zadovoljni uèinkom. Ali izgleda da æe im opet uslijediti teški dani jer æe im Andrea Bargnani, njihov najbolji igraè, propustiti naredne susrete radi ozljede. Napad æe opet imati problema i protiv slabijih obrana pa æe sve ponovo pasti na šuteve iz vana DeRozana i Barbose.

Netsi su favoriti u ovom susretu i u puno su boljoj formi od gostiju. Vjerujemo kako mogu doæi do pobjede protiv Toronta kojemu neæe nastupiti uvjerljivo najbolji igraè.

Orlando Magic – Indiana Pacers  00.00

Dwight Howard je s pravom bio ljut nakon još jedne katastrofalne predstave svojih suigraèa. Javno ih je prozvao kako oèekuje njihovu puno bolju igru. Još jednom su imali katastrofalnu napadaèku veèer zabivši samo 67 poena i to Hornetsima, ekipi koja je na samom dnu Zapadne konferencije. Jedini dvoznamenkasti je bio upravo Howard s 28 poena i 16 skokova. Treba priznati i kako im je nedostajao Ryan Anderson, drugi najbolji strijelac ekipe ali svejedno to ne bi smio biti izgovor za tako lošu predstavu. On i Nelson æe biti upitni i za veèeras pa bi u sluèaju izostanka Orlandu mogla uslijediti još jedna razoèaravajuæa predstava pošto su u slaboj formi. Ugostiti æe Indianu (12-6) koja marljivo skuplja pobjede. U zadnje vrijeme su imali dosta težak raspored no svejedno nisu posustali i pobijedili Bullse i Lakerse u gostima. Frank Vogel ima sedmoricu igraèa u koje ima najveæe povjerenje i oni æe sigurno iznijeti najveæi teret ove sezone. Hill i Hansbrough se sjajno nadopunjuju s prvom petorkom ulascima s klupe i zasad to izgleda obeæavajuæe. Roy Hibbert ima malih problema sa zglobom no vjerojatno æe biti spreman pošto æe trebati radi Howarda.

Ove dvije ekipe su odigrale meðusobnu utakmicu prije 5 dana i uvjerljivo je slavio Orlando, pa im zato i veèeras dajemo malu prednost unatoè slaboj formi.

Dallas Mavericks  –  San Antonio Spurs  00.30

Dallas Mavericksi (12-8) su slavili u èetiri od posljednjih pet utakmica, a u petak su na svom terenu dobili Utah Jazz 116:101. Šest igraèa Dallasa je postiglo dvoznamenkasti broj poena, a ubacili su ukupno 11 trica, što je najviše dosad u sezoni.  Rodrigue Beaubois je ubacio 22 koša, a Lamar Odom i Jason Terry po 18. Za današnju utakmicu su upitni nastupi Jasona Kidda i Dirka Nowitzkog. San Antonio Spursi (12-8) su u petak poraženi na gostovanju kod Minnesota Timberwolvesa  87:79. Tricom Garyja Neala (9 koševa) gosti su poveli 79:77 tri i pol minute prije kraja, ali to im je bio zadnji koš do kraja utakmice. Minnesota radi 10:0 seriju i po drugi puta ove sezone pobjeðuje Spurse. Tony Parker je ubacio 20 koševa , a Matt Bonner i Tiago Splitter svaki po 12 koševa.

Prednost dajemo Dallas Mavericksa koji ipak igraju na domaæem terenu, a San Antonio s druge strane u gostima pruža blijede partije.

New Orleans Hornets – Atlanta Hawks  01.00

Domaæini (4-15) su zadnju utakmicu kod kuæe ponizili Orlando Magic sa 93:67. Bila je to prva prava utakmica New Orleansa ove sezone. Od poèetka utakmice su preuzeli kontrolu i iz minute u minutu poveæavali svoju prednost. Najraspoloženiji igraèi su bili Carl Landry sa 17 i Marco Belinelli s        15 koševa. Danas im u goste stižu vrlo dobri Atlanta Hawksi (14-6) koji su zadnju utakmicu pobijedili Detroit Pistonse 107:101 nakon produžetka. Atlanta je gubila 6 razlike 40 sekundi do kraja, no s dvije trice Joe Johnson šalje utakmicu u produžetke. On je bio najbolji strijelac s 30 koševa od kojih je èak 28 zabio nakon prvog poluvremena. Od ostalih igraèa vrijedi izdvojiti Marvina Williamsa s 22 i Josha Smitha s 19 koševa i 11 skokova. Jeff Teague je upitan za veèerašnju utakmicu jer je u prošloj izvrnuo gležanj prilikom jednog polaganja.

Prednost dajemo gostima jer imaju konstantno dobre rezultate. New Orleans æe nakon razbijanja Orlanda teško krenuti u nekakvu pobjednièku seriju.

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Lakers  01.00

Minnesota (9-10) je zadnju utakmicu kod kuæe upisala pobjedu protiv San Antonio Spursa 87:79. Iako prije utakmice nisu bili favoriti, na terenu su pokazali da mogu parirati iskusnim gostima iz Teksasa. Kao što smo gore veæ naveli, gosti su imali 77:79 tri i pol minute do kraja, ali tada Minnesota radi pobjednièku seriju 10:0. Najbolji kod Timberwolvesa su bili Kevin Love s 18 koševa i 16 skokova, te Ricky Rubio s 18 koševa i 10 asistencija. Los Angeles Lakersi (10-9) juèer nisu iskoristili izostanke Andrewa Boguta i Stephena Jacksona te su izgubili od Milwaukee Bucksa  89:100. U gostima Lakersi imaju samo 1-7, što je za ekipu koja cilja na najviše stepenice vrlo porazno. Kobe Bryant je bio najbolji s 27 koševa, a vrijedi još spomenuti i double-double uèinak Pau Gasola 12+15.

Na papiru su gosti veliki favoriti, no igrama to sigurno ne pokazuju. Iako im je ovo back-to-back utakmica mi malu prednost dajemo košarkašima iz Los Angelesa.

Denver Nuggets – Los Angeles Clippers  02.00

U petak su Denver Nuggetsi (14-5) upisali šestu pobjedu u nizu kada su na svom terenu svladali Toronto Raptorse 96:81.  Na svom su terenu izgubili samo dva puta (Hornets 81:94, Jazz 96:106) dok su upisali sedam pobjeda. Tijekom niza od šest pobjeda ubacuju skoro 110 koševa. Rudy Fernandez je nakon ozljede upisao 23 koša, a dobri su još bili Danilo Gallinari s 21 i Nene s 20 koševa i 10 skokova. Za današnju utakmicu æe konkurirati Ty Lawson i Arron Afflalo koji su zalijeèili svoje ozljede. Los Angeles Clippersi (10-6) su u èetvrtak na svom terenu umalo ispustili devet koševa prednosti kojih su imali u posljednjih pet minuta protiv Memphisa. Gosti su se približili na 91:89 minutu i pol do kraja, ali su se uozbiljili i nakon polaganja Butlera i slobodnih bacanja Paula osigurali pobjedu rezultatom 98:91. Blake Griffin ostvario je uèinak od 20 poena, devet skokova i osam asistencija. Mo Williams je postigao 18, a Caron Butler 17 koševa. Clippersi su izgubili èetiri za redom u gostima.

Lagani favorit su Denver Nuggetsi koji su na svom terenu vrlo opasni. Možemo oèekivati vrlo dinamiènu utakmicu s dosta poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE