Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami protiv New Yorka, Mavericksi kod Thundera

Veèeras nam poèinje dugooèekivani play-off. Nakon samo jednog dana odmora od NBA lige veèeras kreæu prave stvari i sve ono što su momèadi napravile dobroga u prethodnih 66 utakmica može pasti u vodu u samo tjedan dana. Èak dvije utakmice poèinju u veèernjem terminu te æemo ih moæi popratiti uživo bez brige oko spavanja. U 19.00 najbolja momèad prvog dijela sezone ugošæuje Sixerse a nakon njih, u 21.30, vjerojatno najinteresantniji dvoboj veèeri igra se izmeði Miamia i New Yorka. U ostala dva susreta æemo vidjeti prve utakmice izmeðu Indiane i Orlanda te Oklahome i Dallasa gdje Mavericksi zapoèinju svoj put ka obrani prošlogodišnjeg naslova.

Chicago Bulls – Philadelphia 76ers  19.00

Chicago je po drugi puta zaredom ostvario najbolji omjer pobjeda i poraza nakon regularnog dijela sezone. Prošlo doigravanje su na kraju ipak proglasili neuspjehom iako su dogurali do konferencijskog finala. Ove sezone svoj trnovit put i još veæa oèekivanja poèinju serijom protiv Sixersa. Sa njima su ove sezone odigrali tri utakmice i dva puta ih pobijedili te jednom izgubli (prvi puta, poèetkom veljaèe). Najveæi upitnik je forma najboljeg im igraèa Derricka Rosea koji je od 66 propustio èak 27 utakmica i to veæinom u drugom dijelu sezone. Pokazali su da i bez njega mogu igrati no play-off košarka je nešto sasvim drugaèije od košarke u regularnom dijelu tako da æe im biti potreban u najboljem moguæem izdanju. Tom Thibodeau je odmorio dovoljno i Richarda Hamiltona od kojeg se takoðer puno oèekuje jer je najiskusniji igraè ekipe sa jednim osvojenim naslovom iza sebe i bit æe tajno oružje ovogodišnjih Bikova. Sa druge strane Doug Collins muku muèi sa time koga staviti na prošlogodišnjeg MVP-a. Budu li Holiday odnosno Williams èuvali Rosea Sixersi bi lako mogli ispasti sa metlom, pa æe vjerojatno razmotriti i opciju stavljanja Iguodale koji je ove sezone igrao sjajnu obranu te je predvodnik ekipe koja je imala treæu najbolju obranu lige, odmah iza Celticsa te neprikosnovenih Bullsa. Philadelphia je tijekom sezone najviše problema imala sa izostankom Spencera Hawesa dok su svi ostali najvažniji igraèi odigrali debelo iznad 90% utakmica. Najveæi problem bi mogla biti prednost pod košem koja je na strani Chicaga ali zato se sigurno pouzdaju u svoju klupu gdje ih predvodi Louis Williams, prvi strijelac ekipe sa 15 poena u prosjeku. Prva utakmica æe sigurno biti pokazatelj kako bi se stvari mogle odvijati kasnije a domaæini ulaze u prvu utakmicu sa velikom dozom respekta jer su se veæ prošle sezone opekli protiv Indiane odnosno Atlante da im nitko neæe pokloniti èetiri pobjede.

Bullsi su tijekom cijele sezone pokazali konstantnost te iako Rose ne bude na svojoj najboljoj razini oèekujemo njihovu pobjedu zbog toga što su Sixersi jako pali u drugom dijelu sezone te na kraju uz dosta borbe izborili jedva doigravanje.

Miami Heat – New York Knicks  21.30

Vjerojatno najzanimljiviji dvoboj veèeri nas oèekuje veèeras u American Airlines Areni. Ovo je serija oko koje se najviše pisalo ovih dana a vjerujemo da æe tako biti i kako bude odmicala. Miami je pred kraj regularnog dijela odluèio malo opustiti koènicu te odmoriti glavne igraèe i zadovoljiti se drugim mjestom. Tako su i doživjeli tri poraza u zadnje èetiri utakmice te došli u poziciju da imaju na kraju tek èetvrti najbolji omjer lige. No James, Bosh te pogotovo Wade sada veæ znaju da taj omjer nakon što doigravanje poène previše ne znaèi i da ako ne budu na razini mogu veæ nakon prve runde izletiti. Iako su se u Miamiu potajno nadali kako bi mogli u prvoj rundi iæi na Sixerse te si tako malo olakšati prvih èetiri – pet utakmica Knicksi su odluèili pošteno se boriti do kraja i tako osvojiti sedmu poziciju i vjerojatno za njih težeg protivnika. U sezoni su se tri puta susreli i svaki put je Miami na kraju izašao kao pobjednik. Dva puta je LeBron James bio nezaustavljiv a jednom je Chris Bosh odigrao sjajno te tako ušutkali najave Stoudemirea i ekipe kako se mogu nositi sa njima. Eric Spoelstra osim ozljede prsta Dwyane Wadea nema nikakvih drugih problema a osvajaè naslova iz 2006. godine æe najvjerojatnije biti spreman za veèeras. New York je dugi dio sezone bio pod velikim poveæalom i svakim porazom su tonuli sve dublje pa su tako u jednom dijelu bili izvan kruga doigravanja ali fenomenom Linsanity je došlo do niza pobjeda a kasnije i smjenom D’Antonija povratak one stare igre i tako su pred kraj došli u poziciju da se bore èak i za šesto mjesto no na kraju se se morali zadovoljiti sa ovime i skupiti snagu za nemilosrdnu borbu protiv Miamia. Na veæini pozicija su konkurentni protivniku. Shumpert æe sigurno umoriti Wadea svojom energiènom igrom, Anthony ima veæ iza sebe dugu povijest rivalstva sa Jamesom i zna mu parirati a Chandler je kralj svog reketa te je vjerojatno najveæa prednost Knicksa. Gledajuæi i na igraèe sa klupe i tu New York ništa ne posustaje a ako šut bude služio Novaka i Smitha èak su i u maloj prednosti no sve to pada u vodu vrate li im se one stare boljke iz veæeg dijela sezone gdje je Stoudemire izgledao poput tridesetpetogodišnjeg veterana kojemu nije stalo ni do èega te ne budu li našli adekvatnog igraèa za preuzeti ulogu jedinice. Jared Jeffries je sigurno out dok Jeremy Lin veèeras neæe zaigrati no postoji moguænost da ga ipak vidimo u ovoj seriji.

Miami sigurno neæe htjeti ništa prepuštati sluèaju i odluèno æe napasti Knickse i tražiti vodstvo od 1-0.

Indiana Pacers – Orlando Magic 01.00

Indiana Pacersi (42-24) su odigrali sezonu možda èak i malo iznad oèekivanja, s obzirom da imaju samo èetiri pobjede manje od Miami Heata. Zadnju su utakmicu kod kuæe izgubili od Chicago Bullsa rezultatom 87:92, no tu su utakmicu odigrali tek toliko da se odradi. Danas im poèinje playoff serija protiv Orlando Magica (37-29) koji je oslabljen za neigranje najboljeg igraèa Dwigtha Howarda, dok æe Hedo Turkoglu nastupiti ali sa maskom na licu. To je velika prigoda za Indianu koja nebi smjela propustiti takvu šansu i sa Royom Hibbertom, te Danny Grangerom na èelu bez veæih poteškoæa proæu u drugi krug doigravanja. Od ostalih dobre partije se oèekuju najviše od Davida Westa koji bi sa Hibbertom trebao držati reket pod kontrolom. Kod Orlanda se dosta oèekuje od dvojca Ryan Anderson i Jameer Nelson koji bi trebali podnijeti najveæi teret u seriji sa Pacersima. I dok još na Floridi imaju neke šanse, danas æe teško doæi do pobjede u Indianapolisu.

Mišljenja smo da je Orlando bez Howarda limitirana momèad i da protiv jedne ozbiljne ekipe kao što su Indiana Pacersi nemaju šanse. Pobjeda Pacersa uz moguæi mali broj koševa.

Oklahoma Thunder City  – Dallas Mavericks  03.30

Oklahoma Thunder City (47-19) je veæi dio sezone proveo na vrhu zapada, ali pred kraj su im se dogodili neki èudniji rezultati, te ih je San Antonio prestigao na vrhu. S Dallas Mavericksima su u sezoni igrali èetiri puta, a tri su puta iz dvoboja izašli kao pobjednici. Za razliku od prošle sezone imaju jednog potpuno drugaèijeg Sergea Ibaku, koji se razvio u jednog od najboljih igraèa lige i dokazao se kao sposoban zaustaviti svakoga. U ovoj seriji njegov glavni zadatak biti æe otežati posao Dirka Nowitzkog. S druge strane, Kevin Durant je osvojio svoju treæu uzastopnu titulu najboljeg strijelac  te postao najmlaði igraè kojemu je to uspjelo. Zadnji igraè koji je zaredao tri titule najboljeg strijelca bio je Michael Jordan. Na putu obrane naslova Dallas Mavericksima (36-30) stoji momèad koju su porazili u pet utakmica prošlogodišnjeg finala zapada. Mavericksi su pali na sedmo mjesto zbog poraza 89:106 u Atlanti i nadaju se da mogu podiæi razinu ne baš sjajne igre iz posljednjih tjedana.

S obzirom da Dallas ove sezone u gostima (13-20) ne igra bajno, a s druge strane Oklahoma je kod kuæe vrlo moæna (26-7) prognoziramo pobjedu domaæina.

Latest Posts

NE PROPUSTITE