Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami “rasturio” Bullse, Warriorsima “break”

Najvećom pobjedom u doigravanju u klupskoj povijesti (115:78) košarkaši Miamija revanširali su se Chicagu i izjednačili polufinalnu seriju Istočne konferencije NBA lige na 1-1.

Bullsi su dva dana ranije iznenadili na Floridi i slavili s 93:86, ali time su, čini se, samo razljutili LeBrona Jamesa i društvo. U utakmici punoj nervoze, s čak devet tehničkih pogrešaka i dva isključenja, Miami je u drugom poluvremenu pomeo goste s terena.

Tri minute i 42 sekunde prije kraja prvog poluvremena Heat je vodio s 42:38, a onda je uslijedila serija 62:20 (!) kojom su domaći ne samo osigurali pobjedu, nego i osramotili Chicago koji se, istini za volju, osramotio i sam. Gostujući košarkaši su, naime, bili toliko nervozni da su dobili čak šest tehničkih pogrešaka (najviše u doigravanju nakon Bostona protiv Indiane 2005. godine). Pritom su Joakim Noah i Taj Gibson zaradili dvostruke tehničke, što je automatski značilo i isključenje, a mogle bi ih dočekati i dodatne kazne.

U svakom slučaju, Miami je nadmašio svoju dosadašnju najuvjerljiviju pobjedu u doigravanju (+35 protiv Orlanda u travnju 1997. godine), a i Bullsima je ovo najteži poraz u postsezoni u klupskoj povijesti.

Ray Allen je za manje od 19 minuta igre ubacio 21 koš za Heat, LeBron James je dodao 19 uz devet asistencija, Norris Cole je postigao 18, a Dwyane Wade 15 poena. U slabom Chicagu najefikasniji je s 13 poena bio Marco Belinelli. Treća utakmica na rasporedu je u petak u Chicagu.

Golden State je došao do breaka u San Antoniju, svladavši Spurse sa 100:91 i izjednačivši seriju na 1-1. Warriorsi su time prekinuli niz od nevjerojatnih 30 uzastopnih poraza u San Antoniju gdje nisu slavili od 14. veljače 1997. godine.

Gosti su već do poluvremena izgradili veliku prednost (62:43) koju Spursi u nastavku više nisu uspjeli nadoknaditi. Klay Thompson je briljirao u prvom dijelu s čak 29 koševa. U nastavku je malo pao i zaključio dvoboj s 34 poena i 14 skokova, Stephen Curry je dodao 22, a Harrison Barnes 13 koševa.

Spurse je predvodio Tim Duncan s 23 poena i devet skokova, a Tony Parker mu se priključio s 20 koševa. Golden State će u petak biti domaćin treće utakmice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE