Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami razbio Dallas u reprizi Finala

U reprizi prošlosezonskog Finala košarkaši Miamija osvetili su se domaæem Dallasu za poraz. Iako je utakmica završila sa samo 11 poena razlike (105:94) Miami je apsolutno razbio branitelje naslova i završio utakmicu veæ na poluvremenu, dok je kraj utakmice  donio samo uljepšavanje rezultata.

Od samog poèetka Miami kreæe agresivno u utakmicu te stvara ranu prednost. Dallas se uspijeva vratiti i izjednaèiti utakmicu tricom, te ujedno i prvim košem Lamara Odoma u novom klubu. No tada kreæe show LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea na èijim krilima Heatovci završavaju èetvrtinu serijom 21-6.

Do poluvremena smo mogli uživati u brzim kontrama Miamija koje su završavale atraktivnim zakucavanjima. Zapaženu rolu u drugoj èetvrtini imao je i prošlogodišnji pobjednik natjecanja u gaðanju trica James Jones s pogoðene 3 trice iz 3 pokušaja. Jason Kidd je na kraju poluvremena pogodio tricu koja je dala nadu navijaèima Dallasa u preokret i dostizanje tadašnje razlike od 21 poena.

No na njihovu veliku žalost poèetak drugog poluvremena bio je nastavak noæne more. Brzom serijom 14-2 deèki s Floride odvojili su se na velikih 35 poena razlike i bacili Nowitzkog i ekipu u još veæi oèaj. Iznerviran rezultatom i sudaèkom odlukom Odom je zaradio dvostruku tehnièku pogrešku i suci su ga iskljuèili s utakmice. Do kraja èetvrtine James je pokazao impresivan šut na kojem je oèito radio preko ljeta i podijelio par atraktivnih asistencija koje su završile Wadeovim, odnosno Anthonyjevim zakucavanjima.

Posljednja èetvrtina bila je samo uljepšavanje rezultata i gotovo svi bitni igraèi Dallasa ostali su na klupi. Priliku su dobili Delonte West, Vince Carter i Jason Terry koji su probudili igru Dallasa i gotovo iscenirali nevjerojatan preokret pa je Spoelstra bio prisiljen vratiti najboljeg igraèa susreta Jamesa u utakmicu. Èetvrtina završava s uvjerljivih 29-8 za Dallas, èiji igraèi mogu biti zadovoljni krajnjim rezultatom, iako ostaje dojam da je Miami mogao dobiti ovu utakmicu i sa 40+ poena razlike.

Domaæini su izgledali kao da im fali motiva i uz takav pristup nemaju nikakvih šansi protiv mladih i ”nabrijanih” ekipa na Zapadu poput Oklahome ili Clippersa. Sutra im u goste dolazi Denver i navijaèi æe svakako tražiti iskupljenje i aktivniji pristup nego u veèerašnjoj utakmici koju trebaju što prije zaboraviti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE