Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami “razbio” Spurse za poravnanje serije

Košarkaši Miamija uzvratili su udarac San Antoniju. U drugoj utakmici velikog finala NBA lige pred svojim su navijačima deklasirali Spurse sa 103:84.

Finalna je serija sada izjednačena na 1-1, a sljedeće se tri utakmice igraju u Teksasu u utorak, četvrtak i nedjelju.

Aktualni prvaci nisu ponovili pogrešku iz prve utakmice kada su dopustili da se uđe u neizvjesnu završnicu u kojoj su Spursi na krilima Tonyja Parkera otplovili do pobjede. I nedjeljna je utakmica bila vrlo izjednačena sve do treće četvrtine. Tada je raspoloženi Mario Chalmers poručio LeBronu Jamesu: “Osjećam da su na konopcima. Idemo ih dokrajčiti.”

To su i napravili. Spursi su  u tom trenutku vodili sa 62:61, a onda je uslijedio uragan domaćih koji su serijom 33-5 na kraju treće i početku posljednje četvrtine slomili suparnika. Chalmers je dvoboj zaključio s 19 koševa, a James mu se priključio sa 17 poena, osam skokova i sedam asistencija. Šut ga baš i nije služio (7/17), ali je zato u odlučujućim trenucima bio na uobičajeno visokoj razini. Chris Bosh je dodao 12 koševa i deset skokova, a Ray Allen 13 koševa s klupe.

Danny Green je sa 17 poena (trice 5/5) bio prvo ime gostiju, Parker je ubacio 13 (šut 5/14), a Kawhi Leonard je dodao devet koševa uz 14 skokova.

Miami je ovime prekinuo niz Spursa od sedam uzastopnih pobjeda u aktualnom doigravanju, kao i seriju od šest trijumfa u NBA finalima koja je trajala još od 2005. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE