Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami se osvetio Indiani, Minnesota zaustavila Portland

U noći sa srijede na četvrtak odigrano je dvanaest utakmica NBA lige i mogli smo uživati u brojnim zanimljivim okršajima u kojima je pobjednika odlučivala jedna lopta. U glavnom duelu večeri Miami je svladao Indianu preokretom u drugom poluvremenu, Minnesota je bila bolja od Portlanda, a Rocketsi su Bullsima nanijeli treći uzastopni poraz. Kevin Love novim je fantastičnim izdanjem nosio sastav do pobjede, odlično je odigrao i novak Trey Burke, a na teren se vratio i Anthony Davis.

Sve što jedna košarkaška utakmica može ponuditi vidjeli smo u duelu Miamia i Indiane. Tenzije na samom početku, svađa čak i u vlastitim redovima između LeBrona Jamesa i Marija Chalmersa, veliki povratak prvaka nakon što su gubili čak 15 razlike i važni šutevi na samom kraju Chrisa Bosha i Raya Allena. Četrnaest izgubljenih lopti Indiane Miami je iskažnjavao s 21 poenom u kontri, a zanimljivo da su dobili i bitku u skokovima. Unatoč porazu gostujući trener bio je zadovoljan pristupom svojih igrača, svjestan kako su njegovi igrači bili blizu da po drugi puta ove sezone svladaju Miami. Dwyane Wade po prvi je puta ove godine postigao 30 poena i izgledao odlično na terenu, a LeBron je dodao 24 poena, devet skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte. Kod gostiju najbolje je odigrao Paul George s 25 poena, osam skokova, šest asistencija i dvije ukradene lopte, a odličan je doprinos dobio i u Davidu Westu, koji je postigao 23 poena. Veliki hendikep za gostujući sastav bili su problemi s osobnim pogreškama Roya Hibberta.

Trey Burke odigrao je najbolju utakmicu od dolaska u ligu i s 30 poena, sedam skokova i osam asistencija nosio je Utahu do pobjede na gostovanju kod Orlanda. U potpunosti je nadigrao Victora Oladipa, koji je s druge strane postigao tri poena uz šut 1 od 12. Igrači Orlanda šutirali su tek 32,6 posto iz igre, a u zadnjih pet minuta igre, poene su postizali isključivo s linije slobodnih bacanja. Jameer Nelson predvodio je domaći sastav sa 17 poena, ali je propustio priliku izjednačiti rezultat u zadnjim sekundama, Nikola Vučević zabilježio je 14 poena i isto toliko skokova, a solidno je odigrao i Tobias Harris. Kod Ute važan udio u pobjedi imali su Derrick Favors s 14 poena, 11 skokova i pet blokada i Gordon Hayward s 15 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Iznimno zanimljivu utakmicu odigrali su Toronto Raptorsi i Charlotte Bobcatsi, a slavili su gosti u produžetcima šutom Kembe Walkera sekundu prije kraja. Kyle Lowry poslao je utakmicu u produžetak, tricom 12 sekundi prije kraja, nakon čega Kemba nije uspio okončati utakmicu u regularnom djelu. Prava drama počinje kada Gerald Henderson promašuje dva slobodna bacanja pri rezultatu 102:99, nakon čega DeMar DeRozan smanjuje zaostatak na jedan poen. Bacanja tada također promašuje i Kemba, a s druge strane DeMar postiže tek jedno od dva i izgledalo je kako će se igrati i drugi nastavak igre, ali Raptorsi ostavljaju Walkersa samog i on se iskupljuje za silne propuštene prilike. Kemba s 29 poena i Al Jefferson s 24 poena nosili su goste, dok je DeRozan bio uvjerljivo najbolji pojedinac Raptorsa s 30 poena, šest skokova i tri ukradene lopte. Ovom pobjedom Bobcatsi su prekinuli niz poraza u Air Canada Centru.

New York Knicksi uspjeli su nakon dva produžetka svladati Milwaukee Buckse sa 107:101, iako je Andrea Bargnani napravio krajem prvog produžetka toliku glupost da nisu zaslužili pobjedu. Naime, Knicksi su imali dva poena prednosti pola minute prije kraja produžetka te je šut promašio Carmelo Anthony, no skok u napadu uhvatio je Tyson Chandler. Loptu je dodao do Bargnanija koji je bio sam na trici s 12 sekundi do kraja susreta, ali on umjesto da se povukao i čekao prekršaj protivnika i slobodna bacanja, odmah je šutirao tricu, promašio, te dao priliku Bucksima za povratak. Na drugoj je strani John Henson “počistio” promašaj Brandona Knighta u posljednjoj sekundi i otišlo se u drugi produžetak. Ondje je Anthony odlučio da je bilo dosta igre, postigao je posljednjih osam poena Knicka i odveo svoju momčad do osme pobjede sezone.

Anthony je ubacio 29 poena, uz jako loš šut 9/29, a nije se sa postotkom šuta proslavio ni J.R. Smith, koji je zabio 19 poena za što mu je trebalo čak 23 lopte, dok je tricu šutirao pomalo nestvarnih 5/17. Najbolji kod Bucksa bio je Knight s 36 poena i 9 skokova, dok su po 20 poena ubacili Henson i Khris Middleton.

Kevin Love odigrao je sjajnu utakmicu, te uz veliku pomoć Nikole Pekovića uspjela je Minnesota zaustaviti Portland i slaviti rezultatom 120:109. Tako je prekinut niz Blazersa od pet uzastponih pobjeda, a to im je i tek peti poraz u sezoni. Na kraju prednost ni nije bila toliko velika koliko je mogla biti budući da su Timberwolvesi tijekom druge četvrtine imali prednost od čak 32 poena (62:30), te je odmah bilo jasno tko će doći do pobjede. Love je ubacio 29 poena uz 15 skokova i 9 asistencija, dok je Peković susret završio s 30 poena i 9 skokova. Dobar je bio i Kevin Martin s 22 poena. Najbolji kod Portlanda bio je Damian Lillard s 36 poena, Nicolas Batum ubacio ih je 20, a Wes Matthews 16.

Niz od pet pobjeda prekinuli su i Spursi, koji su rezultatom 108:101 zaustavili pobjedničku seriju Phoenix Sunsa. Pobjeda je još vrijednija jer je ostvarena bez Tonyja Parkera, koji će vjerojatno propustiti i sljedeću utakmicu svoje ekipe. Cory Joseph zamijenio je Parkera u početnoj petorci, no Parkerov učinak nadomjestio je Manu Ginobili koji je ubacio 24 poena, uz 7 asistencija i 6 skokova. Dobar je bio i Tim Duncan sa 17 poena i 13 skokova, dok je kod Sunsa najbolji bio Channing Frye s 22 poena.

Anthony Davis vratio se sinoć na parket, ali njegovi Pelicansi nisu mogli protiv Clippersa na gostujućem terenu. Momčad iz Los Angelesa slavila je rezultatom 108:95, a najzaslužniji za pobjedu bili su Blake Griffin s 21 poenom te Jared Dudley s 20, sve uz dirigentsku palicu Chrisa Paula koji je upisao 12 poena i 11 asistencija. Davis je bio odličan u povratku te upisao 23 poena i 12 skokova, a nakon jedne propuštene utakmice vratio se i Tyreke Evans koji je upisao svoj drugi triple-double karijere s 11 poena, 13 skokova i 10 asistencija.

Najbolju utakmicu sezone za Netse odigrao je Paul Pierce, ali ni to nije bilo dovoljno da na domaćem parketu svladaju Washington. Wizardsi su slavili sa 113:107, a do slavlja ih je predvodio John Wall s 21 poenom, dok je Nene ubacio 17. Pierce je susret završio s 27 poena (šut 10/12), Brook Lopez pridodao je 22 poena, Joe Johnson 20, a Deron Williams 15 uz 13 asistencija, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Napeto je bilo u susretu Pistonsa i Celticsa, a kao konačni pobjednici izašli su košarkaši Detroita rezultatom 107:106. Sve je moglo biti drugačije da je Jared Sullinger pogodio drugo slobodno bacanje 41 sekundu prije kraja, čime bi izjednačio rezultat. Nakon tog promašaja Brandon Jennings promašio je tricu za Pistonse, dok su Celticsi odigrali zadnji napad na Jeffa Greena za pobjedu, ali je on promašio teško polaganje preko Josha Smitha. Pistonse je s 28 poena i 14 asistencija predvodio Jennings, dok je najbolji u redovima Bostona bio Sullinger s 19 poena i 8 skokova.

Atlanta Hawksi pobijedili su Sacramento Kingse rezultatom 124:107 pokazavši pritom napadački potencijal i rupe u obrani gostiju. Kyle Korver postigao je 28 poena, od čega osam trica, Al Horford dodao je 25 poena i 10 skokova, a Jeff Teague 18 poena i 15 asistencija. Kod Sacramnta istaknuo se DeMarcus Cousins s 28 poena, 7 skokova i 6 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE