Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami se osvetio Oklahomi, Lakersima bitka za Los Angeles

LeBron James je u noæi sa srijede na èetvrtak pokazao da zaslužuje nagradu za najkorisnijeg igraèa regularnog dijela NBA sezone (MVP) više od Kevina Duranta.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Andrew Bynum (36)
  • Asistencije: Chris Paul (16)
  • Skokovi: Tim Duncan (16)
  • Ukradene lopte: LeBron James (4)
  • Blokade: Chris Kaman (5)

Zvijezda Miami Heata ubacila je 34 poena te podijelila 10 asistencija u pobjedi nad vodeæom momèadi Zapadne konferencije Oklahoma City Thunderom 98:93. Bila je to 17. pobjeda Heata zaredom na domaæem parketu. Dwyane Wade pridodao je 19 poena, a razigravaè Mario Chalmers 13 za Heat koji je u prvom poluvremenu gubio i s 11 razlike. Kljuèan detalj dogodio se kada je Russell Westbrook oborio Jamesa na pod u kontri što je prouzrokovalo furioznu seriju Miamija, a u konaènici i slavlje. Kod Thundera su, po obièaju, najefikasniji bili Durant i Westbrook s 30 odnosno 28 poena.

Miami se pobjedom primaknuo Chicago Bullsima na dvije utakmice u borbi za prvo mjesto, dok je Oklahoma porazom dopustila San Antonio Spursima da joj se približe na svega utakmicu razlike. Spursi, koji su slavili noæas u Bostonu, se mogu i izjednaèiti na vrhu s Thunderom ukoliko dobiju dvije utakmice koliko su trenutno odigrali manje u odnosu na Oklahomu.

San Antonio je, unatoè vodstvu od 17 razlike, na kraju ipak spasio pobjedu kod Bostona. Bilo je 87:86 za Spurse sedam sekundi prije kraja, ali je Boston imao posljednji napad. Veteran Tim Duncan natjerao je Paula Piercea da se baci unatrag (fadeaway) i šutira preko njega, ali je šut Celticsova igraèa završio na obruèu i San Antonio se “spasio”.

Duncan je upisao 10 poena uz 16 skokova, dok je Danny Green stavio 14, a Gary Neal 13 za Spurse. Kod Celticsa je Rajon Rondo, koji voli igrati iskljuèivo velike utakmice, ubacio 17 poena i upisao 11 asistencija. Ovim porazom je prekinut Bostonov niz od pet pobjeda.

Lakersi su protiv Clippersa, kao gosti, dobili bitku za Los Angeles. Bilo je 113:108 za Lakerse, koje je predvodio dvojac Andrew Bynum i Kobe Bryant. Prvi je ubacio 36 poena, a drugi 31 poen za Lakerse koji su se pobjedom odvojili od Clippersa na 2,5 pobjede u borbi za prvo mjesto pacifièke divizije. Kod Clippersa je Caron Butler ubacio 28 poena, a Chris Paul 22 uz 16 asistencija. Lakersima je ovo bila èetvrta pobjeda u nizu.

Aktualni prvaci Dallas Mavericksi su na krilima “bijelog anðela” Dirka Nowitzkog slavili kod kuæe protiv Memphis Grizzliesa 95:85. Nijemac je ubacio 23 poena, a Mavericksi su uspjeli nadoknaditi zaostatak u posljednjoj èetvrtini koji su imali tijekom cijele utakmice. O. J. Mayo je kod pucaèki neraspoloženih gostiju stavio 17 poena.

Phoenix Sunsi su ostvarili veliku pobjedu kod izravnog konkurenta za osmo mjesto Zapadne konferencije – Utah Jazza. Bilo je 107:105 za Sunse zahvaljujuæi šutu Stevea Nasha manje od dvije sekunde prije kraja utakmice. Bilo je 105:105 u trenutku kada je voða Sunsa pogodio za pobjedu. Nakon toga promašaj C.J. Milesa u koš je pospremio Paul Millsap, ali suci su naknadnom provjerom utvrdili da je Millsap zakasnio nekoliko desetinki sekunde i Phoenix je upisao pobjedu. Nash je utakmicu završio s13 poena i devet asistencija.

Pobjedom su Sunsi preskoèili Jazzere na devetom mjestu, te ih sada od osmog Denvera dijeli samo jedna utakmica. Za takvu situaciju, osim zbog svoje pobjede, mogu zahvaliti New Orleans Hornetsima koji su u svojoj dvorani bili bolji od spomenutih Nuggetsa s 94:92. Èovjek odluke za Hornetse bio je povratnik u momèad Eric Gordon koji je igrao prvu utakmicu nakon tri mjeseca pauze zbog ozljede. Ubacio je Gordon dva bacanja na samom kraju susreta kojima je New Orleans stigao do tek 14. pobjede sezone. Inaèe, Hornetsi su bez ikakvih šansi za doigravanje ove sezone.

Spomenimo još da su Golden State Warriorsi najvjerojatnije ugasili i posljednju nadu Minnesote Timerwolves da uhvati doigravanje ove sezone. Slavili su Warriorsi u Minneapolisu 97:94 ponajviše zahvaljujuæi Davidu Leeju koji je ubacio 31 koš i uhvatio osam lopti pod obruèima. Kevin Love je za domaæine stavio 29 poena i upisao 12 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE