Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami se razigrao, uvjerljivi San Antonio i Oklahoma

Nakon dugo vremena i košarkaši Miamija su upisali jednu laganu pobjedu, makar je gostovanje u Oaklandu kod Golden Statea ove sezone sve samo ne lagana utakmica.

No, pobijedili su prvaci NBA lige 92:75, a tijekom treće četvrtine prednost kluba s Floride je otišla na čak 34 poena razlike. Odlučio je potom trener Miamija Spoelstra posjesti na klupu kompletnu udarnu petorke, a zamjene su do kraja ipak ispustile takvu veliku prednost i završilo je, po domaćina, s prihvatljivijih minus 18. Inače, valja podsjetiti da je ove sezone Golden State slavio kod Miamija 97:95.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Carlos Boozer (36)
  • Asistencije: Tony Parker (11)
  • Skokovi: DeMarcus Cousins (16)
  • Ukradene lopte: Dwyane Wade (5)
  • Blokade: Tim Duncan (5)

LeBron James je odigrao novu sjajnu utakmicu, te je predvodio momčad s 25 poena, sedam skokova i 10 asista, a odlično je u njegovoj sjeni radio i Dwyane Wade koji je ubacio 15 poena uz osam skokova i šest asistencija.

Ovom pobjedom je Miami došao do omjera 4-4 u novoj 2013. godini.

Super uvjerljivo su u noći sa srijede na četvrtak izgledali Oklahoma City i San Antonio, prošlogodišnji finalisti Zapada, makar su imali potencijalno opasne suparnike. No, kombinirano su Denvera, odnosno, Memphis pobijedili s +41.

Oklahoma je sa 117:97 bila bolja od Denvera, a Russell Westbrook i Kevin Durant su bili blizu toga da postignu polovicu domaćih koševa. Westbrook je ubacio 34, a Durant je s 20 ubačaja “zakazao”. Obojica su imala šut iznad 50 posto protiv Denver, kao i kompletna momčad.

San Antonio je prije dvije sezone ispao od Memphisa u doigravanju, ali je ovaj put bez problema uništio tu tvrdu momčad. Bilo je 103:82 za Spurse uz novu odličnu igru Tima Duncana koji je ubacio 19 poena uz osam skokova i četiri asista. Parker je dodao 17 poena i 11 asistencija.

Jedna od najboljih pojedinačnih predstava večeri je bila ona Carlosa Boozera u pobjedi Chicaga kod Toronta 107:105 (nakon produžetka). Boozer je postigao čak 36 poena uz 12 skokova i tri dodavanja. Iz igre je Boozer gađao 16/24, uz 4/4 s linije slobodnih bacanja. Ipak, ključnim čovjekom se na kraju pokazao Luol Deng koji je tri sekunde prije kraja postigao koš odluke i donio slavlje gostima.

Odlično je igrao i prošlogodišnji najbolji novak Kyrie Irving koji je ubacio 31 poen uz pet dodavanja za iznenađujuću pobjedu Clevelanda kod Portlanda od 93:88. Na tom je parketu prije tek nekoliko dana pao Miami.

Izgubio je iznenađujuće i Boston. New Orleans igra sve bolje, te je slavio 90:78 na istočnoj obali.

Latest Posts

NE PROPUSTITE