Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami sjajnom posljednjom èetvrtinom izborio Finale

Furioznom su završnicom košarkaši Miami Heata došli do èetvrte pobjede u sedmoj utakmici doigravanja za prvaka Istoène konferencije NBA lige. Pobijedili su u svojoj dvorani Boston Celticse 101:88.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (31)
  • Asistencije: Rajon Rondo (14)
  • Skokovi: LeBron James (12)
  • Ukradene lopte: Brandon Bass (4)
  • Blokade: Shane Battier (1)

Posljednju su èetvrtinu Floriðani dobili 28-15. Prijelomna je bila trica Chrisa Bosha, njegova treæa na utakmici (nikad u karijeri na jednoj utakmici nije ih ubacio toliko, op.a.), sedam minuta i 17 sekundi prije kraja utakmice. Vezanim košem LeBrona Jamesa Miami se odjednom našao u najuvjerljivijem vodstvu dotad sasvim izjednaèene utakmice: 88:82.

Od 28 koševa Miamija u posljednjoj èetvrtini, sve do jednoga postigao je tercet superzvijezda u momèadi Erika Spoelstre. James je završio na 31 košu i 12 skokova, Bosh na 19 koševa i osam skokova uz samo deset potrošenih lopti za osam pogoðenih šuteva, a Wade na 23 uz po šest skokova i asistencija. Iznad deset (12) otišao je i Shane Battier pogodivši èetiri trice iz devet pokušaja. Bile su na kraju itekako važne.

U posljednjoj utakmici sezone za Boston sjajni se playmaker Rajon Rondo oprostio triple-doubleom (22 koša, 14 asistencija i 10 skokova), Paul Pierce dodao je 19, Kevin Garnett 14 a Ray Allen 15 koševa. Garnett i Allen postaju slobodni igraèi i pitanje je hoæe li se vratiti u zeleni dres.

Floridska æe momèad tako u svoj drugi NBA finale zaredom. Veæ danas (nedjelja) James i društvo putuju u Oklahoma City, gdje ih prva utakmica protiv domaæih Thundera oèekuje u utorak.

Lani su u finalu Miamijevi košarkaši izgubili od Dallas Mavericksa u šest utakmica.

LeBron James sada traži novu priliku. U subotu je dobio svoju prvu sedmu utakmicu u NBA doigravanju u treæem pokušaju. Dva je dana ranije treæi put u devetom nastupu dobio šestu utakmicu doigravanja.

Doc Rivers, sjajni trener Boston Celticsa koji se s Jamesom tijekom ove serije èesto javno prepucavao, nakon utakmice u dugotrajnom je zagrljaju razgovarao s ponajboljim košarkašem današnjice. Novinari su ga pitali što mu je govorio.

“Rekao sam mu neka napokon ode do kraja”, kazao je Rivers.

Latest Posts

NE PROPUSTITE