Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami slavio i u Madison Square Gardenu

Miami i Los Angeles Lakersi, za mnoge dvije najbolje košarkaške momèadi današnjice, uspješno su u petak naveèer obavili zahtjevna gostovanja. Miami je slavio kod New Yorka 113-91, a Lakersi kod Philadelphije 93-81.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: LaMarcus Aldridge (36)
  • Asistencije: Kyle Lowry (18)
  • Skokovi: Kevin Love (17)
  • Ukradene lopte: Kyle Lowry (5)
  • Blokade: Roy Hibbert (6)

Miami je dobio veæ jedanaestu utakmicu zaredom, u prosincu je dobio sve utakmice. New York je, pak, imao šest pobjeda zaredom u ovom mjesecu, no onda su njihov Madison Square Garden posjetile dvije najbolje momèadi Istoka, Boston i Miami, te ih slomile. Miami je to protiv njih uèinio “blitzkriegom” u treæoj èetvrtini koju je dobio 33-17. Nezaustavljiv je bio LeBron James koji je sa 32 poena, 11 skokova i 10 asistencija upisao jubilarni trideseti “triple-double” uèinak u karijeri. Ostatak magiènog trojca, Wade i Bosh, je ubacio, svaki za sebe, po 26 poena, što je bilo dovoljno za slom Knicksa. Recimo i da je prekinuta serija sjajnog Amarea Stoudemirea koji je imao niz od devet utakmica s 30 poena i više. Obrana Miamija ga je spustila na 24 koša.

Lakersi su u posljednjoj èetvrtini napravili pravi mali šou i potpuno nadigrali Philadelphiju u tom dijelu. Na ulazu u zadnjih deset minuta Lakersi su gubili, ali su tu dionicu dobili 35-19 i lako slavili 93-81. Seriju su inicirali Odom (28 poena i osam skokova), Barnes (15 poena i 10 skokova) i Gasol (19 poena i 13 skokova), dok se u tim trenucima Kobe Bryant pretvorio u razigravaèa cijele momèadi. Utakmicu je zvijezda Lakersa završila tek sa devet poena.

Najbolji igraè Atlante Joe Johnson se vratio u momèad nakon ozljede, te je sa 16 poena, pet skokova i osam asistencija uvjetovao pobjedu protiv Charlotte 90-85, dok su prvu gostujuæu pobjedu u sezoni ostvarili Los Angeles Clippersi. Slavili su uvjerljivo kod Detroita 109-88 uz dominantnu predstavu Blakea Griffina koji je imao 24 poena i 17 skokova.

U “malom derbiju” Zapada Dallas je pobijedio Phoenix 106-91, ali razlog lakog poraza gostiju možda leži u èinjenici što se u èetvrtoj minuti ogleda ozlijedio njihov najbolji igraè Steve Nash (ozljeda vrata).

Zbog ozljede u sastavu Portalnda nema Brandona Roya, no oni tu èinjenicu nisu platili porazom. Svladali su Minnesotu 107-102 na svom parketu, a sve im je bilo lakše kada je LaMarcus Aldridge sa 36 poena ostvario uèinak karijere, a Španjolac Rudy Fernandez sa 26 poena i šest asistencija bio odlièna pratnja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE