Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami slavio nakon produžetaka

Košarkaši Miami Heata su nakon dodatnih pet minuta igre pred domaæom publikom uspjeli upisati i treæu pobjedu u ovogodišnjem finalu Istoka protiv Chicago Bullsa. Konaèni rezultat utakmice je bio 101:93.

Miami je otvorio susret sa èetiri poena, meðutim u nastavku su se probudili i igraèi Bullsa koji su u uvodnim minutama imali probleme na postavljenu igru Heata. S nekoliko (polu)kontri su preuzeli kontrolu igre u prvoj èetvrtini i poveli rezultatom 19:8. No, pred sam kraj prve dionice je do tada neraspoloženi LeBron James vezao nekoliko uzastopnih poena i okonèao prvu èetvrtinu rezultatom 16:19.

Nakon toga je rezultat izjednaèio, u prvoj èetvrtini nevidljivi, Chris Bosh. Sljedeæih nekoliko minuta su glavnim zvijezdama ukrali rezervni organizatori obje ekipa, Mario Chalmers i C.J. Watson koji su postigli po 6 poena. Nakon toga slijedi odlièan period igre Heata na obje strane terena što je rezultiralo vodstvom 37:28. U tom dijelu se na kratko probudio i Dwyane Wade koji je upisao 4 uzastopna poena.

Do kraja poluvremena Derrick Rose i Loul Deng su iskoristili dekoncentraciju Heata i otišli na zasluženi odmor s prednošæu od dva poena. Deng je pogodio dvije važne trice, dok je Derrick Rose s dva brutalna zakucavanja koja su uz to bila pod prekršajem popravio slab šuterski poèetak.

U treæoj èetvrtini je Deng vrlo rano postigao šest poena èime je bio najzaslužniji da je njegova momèad povela sa 9 poena razlike, no niz Bullsa je uspio prekinuti Mike Bibby. U nastavku treæe èetvrtine su spomenutu prednost sve do posljednje minute održavali Rose i Carlos Boozer za Bullse, odnosno Bosh i James za Heate. U zadnjoj minuti je LeBron slièno kao i u prvoj vezao nekoliko poena, i uspio približiti svoju momèad na svega dva poena zaostatka, meðutim Rose je uspio pogoditi konaèno svoju prvu tricu na utakmici, te postavio konaèni rezultat 3. èetvrtine, 63:68.

Èetvrtu èetvrtinu su domaæi igraèi otvorili serijom 9-1, meðu kojima je pet poena u nizu postigao i Mike Miller. Gosti nisu mogli pune èetiri minute postiæi koš iz igre, meðutim nakon zakucavanja Joakhima Noaha su Bullsi uzvratili sa mini-serijom 6-0. U nastavku su igraèi Miamija uspjeli neutralizirati spomenutu prednost Bullsa i momèadi su doslovno poravnate krenule u zadnje tri minute, 80:80. Dvije najbolje ekipe na Istoku u ovoj sezoni su i u posljednju minutu krenule sa poravnatim rezultatom, 85:85, no nakon toga je šut sa poludistance promašio prvo Wade, pa onda Derrick Rose preko ruke LeBrona Jamesa. Posljednji je osam sekundi prije kraja napravio prekršaj u napadu, da bi Rose još jednom promašio i odveo utakmicu u dodatnih pet minuta.

Miami je zahvaljujuæi Boshu poveo za èetiri poena, meðutim nakon minute odmora je tricu postigao Ronnie Brewer i približio Bullse na samo pola koša zaostatka. No, Wade i James su do kraja susreta kombinirano postigla 12 poena, dok su domaæi igraèi nes(p)retno izgubili nekoliko lopti.

LeBron James je utakmicu završio sa 35 poena, 6 skokova i 6 asistencija, dok je Chris Bosh dodao 22 poena. Danas neraspoloženi Dwyane Wade je pridodao 14, dok je Mike Miller završio susret sa 12 poena, od èega je 10 postigao u èetvrtoj èetvrtini. U poraženoj momèadi je Derrick Rose ubacio 23 poena (8/26 iz igre), ali izgubio i 7 lopti za 49 (!) minuta provedenih na parketu. Po 20 su dodali Deng (8 skokova) i Boozer (11 skokova, 49 minuta)

Latest Posts

NE PROPUSTITE