Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami smanjio na 2:1, nevjerojatna partija Jimmya Butlera!

Jimmy Butler je odigrao utakmicu života i impresivnim trostruko-dvostrukim učinkom od 40 poena, 11 skokova i 13 asistencija donio prvu pobjedu Miamiju u ovogodišnjem velikom finalu te smanjenje rezultata završne serije doigravanja na 1-2. Goran Dragić i Bam Adebayo zbog ozljeda ponovno nisu nastupili, ali je njihov uobičajeni doprinos sjajnom predstavom nadomjestio Butler. Heat je slavio rezultatom 115:104.

Bio je to tek treći triple-double s 40 ili više postignutih koševa u cijeloj povijesti finalnih susreta. Uspjelo je tako nešto napraviti još samo Jerry Westu daleke 1969. te LeBron Jamesu 2015. godine. Butler je iz igre (po)gađao odličnih 14 od 20, a s linije slobodnih bacanja 12 od 14. Zanimljivo, i za današnju košarku prilično raritetno, nije imao niti jedan pokušaj za tri poena.

Nahvalio je Butlera nakon utakmice i LeBron James koji je noćas pretekao Johna Stocktona zauzevši drugo mjesto po broju asistencija u doigravanjima, kazavši kako je Jimmy jedan od najvećih natjecatelja u ligi i kako će mu nakon karijere nedostajati trenuci nadmetanja s tako žestokim konkurentima. 

Inače, ‘Kralj’ je susret završio sa 25 poena, 10 skokova i 8 asistencija, a prvi do njega po broju poena u sastavu Lakersa ovaj put nije bio Anthony Davis (15p) kojeg su sputali prekršaji, već igrači s klupe Markieff Morris i Kyle Kuzma koji su ubacili po 19 poena, prvi s pet, a drugi s četiri pogođene trice. 

S druge strane, uz Butlera su najefikasniji bili Tyler Herro i Kelly Olynyk sa po 17 koševa, Duncan Robinson sa 13, Jae Crowder sa 12, uz 8 skokova…

U više navrata se noćas osjetilo da Miami može do pobjede, ali svaki put kad je bilo izgledno da će igrači Heata u potpunosti preuzeti kontrolu nad situacijom na terenu, Lakersi bi odigrali najbolje i vratili utakmicu u rezultatsku neizvjesnost. Tako su stizali minus 13 iz prve četvrtine, pa minus 14 s početka drugog poluvremena te minus 12 u završnom dijelu treće dionice, da bi devet minuta prije kraja preuzeli i vodstvo 91-89. Međutim, Butler ipak nije dozvolio 3-0 vrativši košarkaškim zaljubljenicima neizvjesnost velikog finala koja se već činila izgubljenom.

Četvrta utakmica trebala bi biti spektakularna, pogotovo ako se Miami kompletira, a na rasporedu je u noći s utorka na srijedu u 3:00 sata po hrvatskom vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE