Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami smanjio na 3:2, fantastični James nedovoljan Lakersima

Sve je bilo spremno za slavlje Lakersa, koji su igrali u Mamba dresovima pokojnog Kobe Bryanta, u kojima još nisu izgubili u ovom doigravanju, ali Miami je još jedanput fanatičnom borbenošću ukrao pobjedu favoritima, produljio seriju i zadržao snove o naslovu.

Jimmy Butler je s 35 poena, 12 skokova, 11 asistencija i 5 ukradenih loptii vodio je Heat do pobjede 111:108, kojom je momčad s Floride smanjila zaostatak u finalnoj seriji na 3:2.

LeBron James je odigrao briljantnu utakmicu, sam je držao Lakerse u igri, zabio 40 poena uz 13 skokova i 7 asistencija, ali iznevjerili su ga suigrači koji su u završnici promašivali otvorene trice koje im je servirao.

U posljednje dvije minute sve su rješavali Butler i James, prebacivali vodstvo s jedne na drugu stranu, sve dok Miami nije počeo udvajati LeBrona i prisiljavati ga da traži suigrače, a Caldwell-Pope i Green promašili su trice kojima su Lakersi mogli stići do pobjede.

Miami je u drugu četvrtinu prenio prednost od jednog poena, a onda serijom 16:6 odjurio na 41:30. LeBron nije dopuštao da se Heat odlijepi te je predvodio povratak Lakersa do -1, prije nego što je fenomenalni Butler zabio tricu sekundu prije kraja za 60:56.

Lakersi su konačno izjednačili tricom Caldwell-Popea na 70:70, da bi Miami nakon namjernog prekršaja Howarda uzvratio sa 6 poena u idućem napadu. Kad je nešto kasnije Robinson zabio svoju šestu tricu, a Adebayo pogodio dva bacanja, Miami je opet pobjegao na +11, ali LeBron je odbijao dopustiti im da produlje seriju. Sve je radio, zabijao se pod koš, pogađao izvana, razigravao, pa tako i pronašao Caldwell-Popea u kutu za tricu kojom su Lakersi poveli 97:96, prvi put nakon prve četvrtine.

Nakon što je Robinson sedmom tricom vratio prednost Miamiju, u posljednje dvije minute Butler i James izmjenjivali su udarce, a njihove momčadi vodstvo. Butler je pogodio oba bacanja 17 sekundi prije kraja, a James pronašao potpuno samog Greena, koji je promašio tricu. Morris je uhvatio loptu, ali je zatim bacio loptu u aut i omogućio Herrou da iz slobodnih bacanja odvede Miami na 111:108, svega 1.6 sekundi prije kraja. James s centra nije uspio pogoditi za produžetak.

Osim Butlera, prevaga je bio Duncan Robinson koji je pogodio sedam trica iz 13 pokušaja, nakon što je u prve četiri utakmice imao 8/26. Završio je s 26 poena, a Tyler Herro s 12, čime je postavio novi NBA ‘rookie’ rekord od 20 uzastopnih dvoznamenkastih utakmica u doigravanju.

Davis je za Lakerse postigao 28 poena uz 12 skokova, ali osim Caldwell-Popea, koji je završio s 16, udarni tandem Lakersa nije imao gotovo nikakvu pomoć.

Šesta utakmica igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak u 1:30 po hrvatskom vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE