Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami svladao Chicago, velika pobjeda Sunsa

U vrlo nervoznoj utakmici vodeæih momèadi Istoène konferencije u NBA ligi košarkaši Miamija su svladali Chicago 83:72, te im se primaknuli na dvije pobjede zaostatka.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Danny Granger (29)
  • Asistencije: Jose Juan Barea (12)
  • Skokovi: David West (14)
  • Ukradene lopte: Shannon Brown (4)
  • Blokade: Larry Sanders (4)

LeBron James je bio jedini s preko 20 koševa na utakmici, toènije ostvarila je zvijezda Heata double-duoble uèinak od 27 poena i 11 skokova, a s još šest asistencija najzaslužniji je za slavlje svoje momèadi pred vlastitim navijaèima u izravnom ogledu za prvu poziciju Istoène konferencije protiv Bullsa. Gosti su bili primorani odigrati još jednu utakmicu bez lanjskog MVP-a Derricka Rosea koji je ponovo uzeo predah zbog ozljeda, a u ujednaèenoj momèadi iz Chicaga prvo je ime bio Joakim Noah s 15 koševa i 10 skokova.

Miami je u ovom susretu zadržao Chicago na najmanje postignutih koševa u cijeloj sezoni, a dvoboj su obilježile èetiri tehnièke pogreške, dva nesportska prekršaja i iskljuèenje domaæeg igraèa Jamesa Jonesa.

Desetu uzastopnu pobjedu na domaæem parketu protiv Clippersa Phoenixu je osigurao kanadski veteran Steve Nash. Playmaker Sunsa u završnici dvoboja prvo je ubacio polaganje, a potom realizirao dva kljuèna slobodna bacanja. Utakmicu je Nash okonèao s 13 poena i 6 asistencija, dok je prvo ime domaæih bio Gortat s po 14 koševa i skokova. U treæem porazu u zadnjih 16 takmica kod LA Clippersa najefikasniji je bio Chris Paul s 19 koševa i 10 dodavanja.

Indiana je na domaæem parketu protiv Milwaukeeja nastavila odlièan šuterski niz dvanaestim od zadnjih 13 susreta u kojima su ubacili preko 100 koševa. Granger je potopio Buckse s 29 koševa, a znaèajnu je pomoæ imao u Georgeu Hillu koji je dodao 22, te raznovrsnom Davidu Westu kojem su tri asistencije nedostajale do triple-double uèinka (21k, 14s, 7a).

Premda su Jennings i Dunleavy kombinirano ubacili 50, Milwaukee nije mogao do pobjede jer je njihov prvi strijelac Monta Ellis ubacio samo 12 koševa uz šut 5-14.

Šestim uzastopnim porazom Houston je potpuno kompromitiao svoje izglede za doigravanje. Novi su poraz doživjeli kod najlošije momèad Zapada, New Orleansa, 105:99 nakon produžetka. Slovenac Goran Dragiæ istaknuo se kod Rocketsa s 23 koša, 8 dodavanja i 5 skokova, dok je za Hornetsa najviše ubacio Gordon, 27.

U preostaloj utakmici Minnesota je konaèno prekinula niz od 11 poraza, a do slavlja kod Pistonsa došli su na krilima Crnogorca Nikole Pekoviæa koji je uknjižio 23 koša i 9 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE