Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami traži izjednačenje, a Spursi odlazak na korak do novog naslova

Nova utakmica NBA finala je pred nama, četvrti susret San Antonio Spursa i Miami Heata. Do sada su uspješniji bili Spursi s 2 pobjede, no Miami će to pokušati večeras izjednačiti.

San Antonio Spurs – Miami Heat (2-1) 03.00

Spursi su prvu utakmicu pred svojim navijačima odradili odlično, te su pobijedili s nevjerojatnih 36 poena razlike, 113:77. Momčad Heata u niti jednom trenutku utakmice nije bila u vodstvu, a najbliže su bili pred kraj poluvremena kada je Dwyane Wade (16 poena, 5 asistencija i 4 ukradene lopte) izjednačio na 44:44. Međutim, Spursi su napravili seriju 15:2 u zadnjih 30 sekundi prvog poluvremena i četiri minute u treće četvrtini, te su do kraja treće četvrtine održavali tu prednost od 13 razlike. Kada smo pomislili da će ekipa Heata povući u zadnjoj četvrtini i ponuditi nam zanimljivu utakmicu jer je LeBron James (15 poena uz šut 7/21, 11 skokova i 5 asistencija) pred kraj treće četvrtine ušao u ritam s devet uzastopnih poena. Nažalost, San Antonio je mislio drugačije i rastavili su Miami na ulazu u posljednju četvrtinu sa serijom 26:8 u kojoj je Danny Green ugradio 14 od ukupno 27 poena uz ukupan šut 9/15 i za tricu 7/9. Nakon ovog uništavanja Spursa, treneri su odlučili povući svoje glavne igrače i zadnjih šest minuta su igrali s rezervama, a proslavio se DeJuan Blair s 9 poena za šest minuta. Osim spomenutog Greena, briljirali su Gary Neal s 24 poena uz šut za tri 6/10, Kawhi Leonard s 14 poena, 12 skokova i 4 ukradene lopte, te Tim Duncan s double-double učinkom od 12 poena i 14 skokova za 29 minuta. Kod Heata je napadački raspoložen bio Mike Miller s 15 poena uz šut za tri 5/5, a solidno je odigrao Chris Bosh s 12 poena, 10 skokova, 4 asistencije i 3 blokade. Ekipa San Antonija je u ovoj utakmici u potpunosti nadigrali momčad Heata, imali su manje izgubljenih lopti, dominirali su u skoku i pogodili nevjerojatan broj trica, točnije 16, s kojim su postavili rekord u jednoj finalnoj utakmici. Večeras će veliki problem Spursima predstavljati ozljeda Tonyja Parkera, koji je izašao 5 minuta prije kraja treće četvrtine i nije se više vraćao na parket. Kasniji pregledi su ustanovili lakše istegnuće desnog bedrenog mišića, a Parker će biti spreman za večerašnji susret. U redovima Heata jedino je Wade problem koji cijelo doigravanje igra s ozljedom koljena.

Mislimo da će Spursi večeras upisati još jednu pobjedu jer su dobili mogućnost odmoriti glavne zvijezde, Duncana i Manua Ginobilija, ali prije svega se nadamo da će nam obje ekipe pružiti zanimljivu i neizvjesnu utakmicu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE