Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami traži izjednačenje, Warriorsi prekid dugog niza poraza od Spursa

Kao i od početka druge runde doigravanja, i večeras su na rasporedu dvije NBA utakmice. Prvo će Miami pokušati na svome terenu izjednačiti rezultat u seriji protiv Bullsa, a zatim će Warriorsi pokušati prekinuti dugačak niz poraza od Spursa na gostovanjima.

Miami Heat – Chicago Bulls (0-1) 01.00

Večeras nas očekuje drugi dvoboj sjajne serije između Miamija i Chicaga. Tijekom regularne sezone Chicago se pokazao kao jedan od najtežih protivnika za Heat, a to su i opravdali u prvoj utakmici ove serije, u kojoj su Bullsi slavili rezultatom 93:86. Ta pobjeda više dobiva na značenju kada se zna da nisu igrali Derrick Rose, Luol Deng i Kirk Hinrich. U drugoj utakmici Rose i Deng ponovno neće igrati, a Hinrich bi mogao, iako je veća vjerojatnost da će propustiti i ovu utakmicu. Nate Robinson predvodio je Bullse do velike pobjede u prvoj utakmici s 27 poena i 9 asistencija, a sjajan je bio i Jimmy Butler s 21 poenom i 14 skokova, ali i odličnom obranom na LeBronu Jamesu. Istina, odigrao je James dobru utakmicu s 24 poena, 8 skokova i 7 asistencija, ali se morao dobrano namučiti za svaki poen, a takva ga situacija očekuje i u svakoj preostaloj utakmici serije. Miami je odigrao šuterski vrlo lošu utakmicu s ukupnim šutom iz igre od 39%, ali velike zasluge za to idu i obrani Bullsa. Ako Heat misli izjednačiti seriju, morat će dobiti veći doprinos od ostatka ekipe, posebno od Wadea (14 poena u prvoj utakmici) te Battiera i Allena (kombinirani šut za tri poena 3/11).

Vjerujemo da je pobjeda Bullsa mnoge iznenadila, ali sumnjamo da mogu ponovno slaviti u gostima. Stoga prednost dajemo Miamiju, ali uz puno muke i napetost do samoga kraja.

San Antonio Spurs – Golden State Warriors (1-0) 03.30

Na Zapadu će drugu utakmicu drugog kruga odigrati Spursi i Warriorsi. Prva je bila vrlo napeta i uzbudljiva do samoga trenutka, a to je rezultirali s dva produžetka i pobjedom Spursa 129:127 nakon trice Manua Ginobilija sekundu prije kraja. Spurse je predvodio Tony Parker s 28 poena, 8 skokova i 8 asistencija, dok je Danny Green ubacio 22 poena. Ginobili nije imao dobru šutersku večer (5/20), ali je pogodio kada je bilo najbitnije. Susret je završio sa 16 poena, 11 asistencija i 7 skokova. Treba napomenuti i da je Tim Duncan imao problema sa želučanom virozom te nije mogao igrati koliko je to trener Popovich želio. Za 34 minute na parketu ubacio je 19 poena i uhvatio 11 skokova, a za drugu utakmicu kaže da je potpuno spreman. S druge strane Stephen Curry zabio je 44 poena i podijelio 11 asistencija, učinak kojim se u povijesti doigravanja može pohvaliti još samo Michael Jordan. Ponovno je imao jednu “ludu” četvrtinu, ovoga puta to je bila treća, u kojoj je ubacio 22 poena, ali pred kraj je promašio neke ključne šuteve, moguće i zbog umora od 58 minuta igranja. Po 19 poena zabili su Klay Thompson i Harrison Barnes, a dobro je odigrao i Andrew Bogut s 10 poena i 15 skokova. Svi su igrači, u obje momčadi, bili vrlo raspoloženi te igraju na vrhuncu svoje forme, tako da zaista možemo uživati u dvobojima ove dvije ekipe.

Warriorsi imaju niz od čak 30 poraza na gostovanjima u San Antoniju, a prognoziramo da će se taj niz produžiti na još jednu utakmicu nakon večeras.

Latest Posts

NE PROPUSTITE