Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami traži osvetu, težak posao za Lakerse

Konaèno je došao taj dan, poèetak nove NBA sezone. Lockout je nešto odgodio taj datum, no sada je dosta èekanja. Veæ prvog dana oèekuje nas 5 iznimno zanimljivih susreta od kojih se istièe dvoboj Dallasa i Miamija, prošlosezonskih finalista lige.

New York Knicks – Boston Celtics 18.00

Otvaranje nove NBA sezone dogodit æe se u popularnoj njujorškoj dvorani Madison Square Garden gdje æe domaæi New York Knicksi ugostiti najtrofejniji klub u povijesti natjecanja, Boston Celticse. Knicksi su dolaskom Tysona Chandlera postali pretendenti za najveæa mjesta na Istoku, što bi mogli potvrditi i u prvoj utakmici protiv veterana iz Bostona. Bostonu je dodatan hendikep gubitak Jeffa Greena, koji æe propustiti cijelu sezonu zbog operacije srca. Na toj poziciji je za dolazeæi susret upitan i Paul Pierce. Na drugoj strani glavni dvojac Carmelo Anthony i Amar’e Stoudemire su zdravi i motivirani.

Laganu prednost dajemo košarkašima Knicksa koji æe imati i veliku potporu domaæih navijaèa.

Dallas Mavericks – Miami Heat 20.30

U reprizi prošlogodišnjeg velikog finala susrest æe se košarkaši Miamija i Dallasa. Aktualni prvaci, Dallas Mavericksi pridodali su u svoj sastav Odoma, Cartera i Westa, meðutim, usprkos tome i samoj prednosti domaæeg terena, kao blagi favoriti nameæu se motivirani košarkaši sa Floride koji su se prošle godine opekli pred samim krajem. Za domaæe je upitan nastup Jasona Terryja, dok u sastavu Heata zasigurno neæe biti Eddyja Curryja, kao ni Mikea Millera.

Usprkos svim moguæim izostancima prednost ide na stranu branitelja titule prvaka Istoène konferencije.

Los Angeles Lakers – Chicago Bulls 23.00

Lakersi otvaraju sezonu na domaæem parketu i odmah im dolazi jedan od konkurenata za naslov, Chicago Bullsi. Lakersi su ostali bez Odoma koji je otišao put Dallasa a i prve 4 utakmice sezone æe igrati bez Andrewa Bynuma koji je suspendiran. Uz to, prema rijeèima novog trenera Lakersa Mikea Browna, svoj prvi nastup u poèetnoj petorci upisat æe Devin Ebanks. Što se tièe Bullsa oni su doveli pojaèanje u vidu Richarda Hamiltona koji æe znati iskoristiti fokusiranje protivnièke obrane na zaustavljanje prodora Derricka Rosea. Ostatak ekipe uglavnom je ostao nepromijenjen i Bullsi æe u ovoj utakmici imati status favorita. Rose bi trebao bez problema prolaziti protiv Fishera i tada æe moæi asistirati Hamiltonu ili Dengu na krilu ili pak loptu “podvaliti” Boozeru ili Noahu pod košem.

Bullsi imaju i nešto širu klupu te im dajemo prednost u ovoj utakmici.

Oklahoma City Thunder – Orlando Magic 02.00

Oklahoma ulazi u sezonu kao jedan od najveæih favorita za naslov i kao vjerojatno najjaèa ekipa Zapada. Ekipa je gotovo identièna kao i prošle sezone, što je za njih veoma dobro jer su mlada ekipa i s vremenom su sve bolji. Durant i Westbrook æe ubaciti svoju kvotu koševa, dok æe biti zanimljivo gledati dvoboj mršavijeg nego ikad Kendricka Perkinsa i Dwighta Howarda. Howard je tražio odlazak iz Magica i pitanje je hoæe li psihièki biti potpuno spreman za utakmicu. Orlando æe jednako kao i prošle sezone ovisiti najviše o šutu za tri poena i ukoliko to uspiju zaustaviti, košarkaši Thundera bi trebali upisati prvu pobjedu sezone.

Oklahoma je raznovrsnija ekipa i to bi trebali znati iskoristiti te pretvoriti u pobjedu.

Golden State Warriors – LA Clippers 04.30

Clippersi su dolaskom Chrisa Paula izgubili identitet ‘drugog u gradu’, i ne samo to, preko noæi su postali momèad od koje se oèekuje više nego samo prolazak u doigravanje. Gledajuæi da se uz Paula pridodao i iskusni Caron Butler te Chauncey Billups, kritike odnosno oèekivanja javnosti su sasvim razumljiva. U prvoj utakmici æe odmjeriti snage sa Warriorsima, mogli bi reæi idealnim suparnikom. Kod kojih je i dalje upitan nastup Stephena Curryja (ozljeda gležnja u predsezonskoj utakmici), što je veliku udarac za sastav Warriorsa.

Ukoliko Curry i zaigra, prednost je svejedno na strani Clippersa koji bi osim pobjede trebali i dobro zabaviti publiku sa nekoliko sjajnih alley-oop zakucavanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE